07 Aralık 2011, Çarşamba 12:30:59

UÇUŞ OKULLARINDA 'ÇORLU KORKUSU'

Çorlu Havaalanı’nın yeniden yapılması sebebiyle Mart ayından itibaren uçuş okulları Çorlu Havaalanı’ndaki eğitimlerine ara vermek zorunda kalabilir. Uçuş okulları şimdiden alternatif havaalanı arayışına başladı...
  • Kücük uçakların kullanması icin yeniden hayata gecirilecek Bursa icindeki YUNUSELİ HAVAALANI nı öneririm.Bursa pekcok yönden önemli bir merkez.İstanbul'a yakın oldugundan İstanbul da bulunan ogrencilerinde ulasimi kolay olacaktır.Ögrencileride dusunmek lazım.
  • Uçuş okulları tarafından Uşak havaalanının kullanılması , eğitimleri ve uçuş saati açısından çok faydalı olacaktır .
  • çözüm yıllardır belli ADANA Tarkim.
  • Buyrun Gokceada havaalanina gelin. Hem sivil havaalani hemde sifir trafik. Bombos duruyor. Adada kalacak yerlerde var ogrenciler icin? Neden olmasin.
  • kimse yanlış anlamasın ama çorluda işkence çeken arkadaşlara üzülüyorum..egıtım hayatları boyunca en fazla 3 meydan görüyorlar inşallah onlarda birgün havadaki özgürlüklerinin tadına varır..bir ER-AH öğrencisi..
  • yakında kargo terminali olduktan sonra bunlar zaten yapılamaycak, o zaman kendinize başka yerler arıcanız
  • 330 gün uçuş imkanı var.
  • THK yetkilillerine duyurulur.Atıl haldeki havaalanına dünyanın yatırımını yapmak yerine ufak bir yatırımla zaten aktif kullanılan UŞAK havaalanında eğitim yapabilirler.Memleketin parasını çar çur etmenin anlamı yok.
  • NEDEN KOCAELINI DÜŞÜNMÜYORSUNUZ
  • Karainin kazanılmasını bende isterim. Yazık günah zamanında bir sürü para harcanmış. Şimdilerde ise maket uçak uçuruyorlar.
Türkiye’deki uçuş eğitimi veren okulları Çorlu Havaalanı korkusu sardı. Mart ayında uçuşlara kapatılacak olan Çorlu Havaalanı’nı kullanan uçuş okulları şimdiden alternatif uçuş eğitimi verebilecekleri havaalanı arayışına girdi.

Türk Hava Kurumu, Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi, Ayjet, Tarkim, Atlantic Flight Academy (AFA) gibi uçuş okullarının eğitim uçuşları için Bursa Yenişehir, Çanakkale Havaalanı, Edremit Körfez Havaalanı ve geçtiğimiz günlerde yaşanan kazayla gündeme gelen Efes Havaalanı alternatif eğitim yapılacak meydanlar olması bekleniyor. 
 
Çorlu Havaalanı’nın tadilata alınmasının ardından Türk Hava Kurumu’nun uçuş eğitimlerini Efes Havaalanı’nda yapacağı belirtildi. İhtiyaç halinde slot hakkı bulunan Çanakkale ve Edremit Körfez Havaalanlarını da kullacağı açıklandı. Türk Hava Kurumu, uzun süredir durumu belirsizliğini koruyan Antalya’daki Karain Havaalanı için de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden adım bekliyor. 1995 yılında yapılan havaalanın atıl halden kurtarılarak sivil havacılığa kazandırılması halinde THK’nın uçuş eğitimlerinin bir bölümünü burada yapmak istediği biliniyor. THK’nın Çorlu Havaalanı’nda 5 uçağı ve 60 öğrencisi bulunuyor.
 
Hezarfer Havaalanı’nı üs olarak kullanan Ayjet ise Çorlu Havaalanı’ndaki çalışmalardan en az etkilenecek uçuş okulu olacak.  Çorlu Havalimanı’nı daha çok seyrüsefer eğitimlerinde kullanan Ayjet, oraya alternatif olarak Çanakkale ve Edremit havaalanlarını kullanmayı planlıyor.
 
Atatürk Havalimanı’nda hangarı ve erken saatlerde slot hakkı bulunan Tarkim’in uçuşlarını Atatürk Havalimanı – Bursa Yenişehir Havaalanı arasında yapılacağı belirtilirken, öğrencilerden bir bölümü de Adana’daki şubede uçuş eğitimlerine devam edecek.
 
Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’nin eğitimlerine Çorlu Havaalanı’nın kapanmasının ardından Aydın’da bulunan Çıldır Havaalanı’nda devam edecek. Türk Hava Yolları’nın Mart ayından önce Çıldır’a tamamen taşınmadan bu meydandaki eksikleri de görmek ve gidermek amacıyla üç filodan ikisini eğitim vermek üzere Aydın’a taşıyacak. 
 
Çorlu Havaalanı’nda uçuş eğitimi veren okullardan AFA’nın ise şimdilik gelişmeleri takip ettiği, havaalanının kapatılması halinde alternatif bölgelere gideceği bildirildi.
 
2012’DE START VERİLECEK
 
DHMİ’nin açtığı Çorlu Havaalanı ihalesini 40 milyon TL keşif bedeliyle Bursa merkezli Kırcal inşaat kazanmıştı. 15 Ocak’ta ilk kazmanın vurulması beklenen Çorlu Havaalanı projesi sonunda 850 bin yolcu kapasitesine ulaşılacak. İhaleyi kazanan Kırcal inşaat, Edremit Körfez Havaalanı, Gökçeada Havaalanı, Rusya Başkurdistan’ın en büyük havalimanı Ufa Uluslar arası Havalimanı gibi önemli iş tecrübelerine sahip. 

©AirportHaber Özel
UÇUŞ OKULLARINDA 'ÇORLU KORKUSU'

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
Kücük uçakların kullanması icin yeniden hayata gecirilecek Bursa icindeki YUNUSELİ HAVAALANI nı öneririm.Bursa pekcok yönden önemli bir merkez.İstanbul'a yakın oldugundan İstanbul da bulunan ogrencilerinde ulasimi kolay olacaktır.Ögrencileride dusunmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçuş okulları tarafından Uşak havaalanının kullanılması , eğitimleri ve uçuş saati açısından çok faydalı olacaktır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çözüm yıllardır belli ADANA Tarkim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Buyrun Gokceada havaalanina gelin. Hem sivil havaalani hemde sifir trafik. Bombos duruyor. Adada kalacak yerlerde var ogrenciler icin? Neden olmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kimse yanlış anlamasın ama çorluda işkence çeken arkadaşlara üzülüyorum..egıtım hayatları boyunca en fazla 3 meydan görüyorlar inşallah onlarda birgün havadaki özgürlüklerinin tadına varır..bir ER-AH öğrencisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yakında kargo terminali olduktan sonra bunlar zaten yapılamaycak, o zaman kendinize başka yerler arıcanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
330 gün uçuş imkanı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THK yetkilillerine duyurulur.Atıl haldeki havaalanına dünyanın yatırımını yapmak yerine ufak bir yatırımla zaten aktif kullanılan UŞAK havaalanında eğitim yapabilirler.Memleketin parasını çar çur etmenin anlamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
NEDEN KOCAELINI DÜŞÜNMÜYORSUNUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Karainin kazanılmasını bende isterim. Yazık günah zamanında bir sürü para harcanmış. Şimdilerde ise maket uçak uçuruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000