08 Şubat 2010, Pazartesi 11:15:17

UÇUŞ OKULLARI KARA KUTU'DA TARTIŞILACAK

Airport TV’de pazartesi akşamlarına damgasını vuran Sefa İnan’la Kara Kutu bu hafta “Pilotaj” konularını masaya yatırıyor...
  • Ayrica yazan ben,sivil bir pilotum,Ingilizceyi iyi bilmem sayesinde kendimi gelistirdim.ATPL derslerini ezberleyerek degil tek tek cozerek gectim.Mezun oldugum arkadaslarimin kacinin Mach number formulunu bildigini kacinin Pressure Altitude ,Density Altitude farkini bildigini cok iyi biliyorum,bu yuzden asker pilotlarimiza laf yok tabiiki.Ama isini iyi bilen bu isi gercekten hakkini vererek yapan sivil pilotlari lutfen ayirsinlar.Tesekkurler....
  • milletin verdigi vergilerin parası ile askeriyede milyarlık uçuş egitimi alıpta ondan sonra yok boynum agrıya yok yabancı bayanla evlendim yok oram acıyoooo yok buram acıyooo deyip te kılıfına uydurup line a kapagı atmak acaba aldıgın misyona sıgıyormu? el vicdan....bunu yapan allah korusu bir savaş halinde neler yapar degilmi???
  • kimse özel okuldan lisans alıpta askerleri shyo mezunlarınla kendini yarıştırmaya kalkmasın ego larını tatmin edicem diye...bukadar basi özel okullardan mezun pilotlar hep bi adım geride olucaklar istedikleri kadar yetenekli olsunlar adamların diploma farkları var eğri oturup doğru konuşmak lazım
  • sivil olarak ayrıcaya katılıyorum. çürük domatesler her tarafta da var maalesef
  • Ayrica kimse Asker kokenli pilotlarimizi da suclamasin sen 70 milyon dolarlik makine ucur 2000 liraya calis.kim olsa tabii ki line i secer o yuzden asker sivil kavgasi olmasin asker de hakli sivil de hakli o kadar!
  • Ya arkadasim sen Havayolu pilotlugu icin JARFCL 1 i okudun mu ?Lise mezunu herkes olabilir diyor ya!Ne cahil bir ulkedeyiz hala pilotlugu astronotlukla karistiriyoruz?Ingilizceyi orta seviyede bilen 4 ile 4 u carpip ikiye bolebilen araba kullanacak kadar psikomotor yetenegi olan herkes hava yolu pilotu olabilir !Ne askeri ne sivili ? Harp okulu mezunu demiyor JAA lise mezunu diyor.Kaldi ki ornek Etihad Emirates pilotlarinin cogu liseden cikma kendi vatandaslari kac kaza kirimi var ?Cehalet !
  • KENDİNİZİ KANDIRMAYIN BEYLER HİÇ BU İŞİN OKULU ASKERİYE HERKEZ BİLİYO BUNU YAPMAYIN SİZDE BUNUN BOYLE OLDUĞUNU BİLİYOSUNUZ DUNYADA DA EN İYİ HAVA YOLLARININ EN KALİTELİ PİLOTLARI ASKER KOKENLİ TURKİYEDE DE BOYLE ..AMERİKAYLA KIYASLAMAYA GELİNCE AMERİKADAKİ KADAR KALİTELİ EĞİTİM VEREN OKULLA TURKİDE DE OLSUN O ZAMAN LAFIM YOK AMA TABİKİDE GENE ASKERLERDEN SONRA:)))
  • Hen noktada sorun olan askerler Türk Sivil Havacılığının da gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Ne CRM, ne procudures, ne ingilizce bilmez sadece gerginlik yaratır ve dedikodu ederler. Bunları bu ortamda tutan, ekmek yediren yine devreleri olmasa, halde domates bile satamaz onlar. Halinize şükredin. İnsanlar sizin yüzünüzden iş bulamıyor.
  • asker kökenli pilotları almayın bakalım...bakın sivil havacılık ne kadar ileriye gidecek...asker rant için sivil havacılıgın önünde her zaman engel..gitsin kendi kışlanızda uçun....adı üzerinde sivil havacılık...bırakın artık sivillerde hak ettigi yere gelsin bu sektörde fakat bırakmazsınız.....genç pilotlar
  • En iyi egitimin askeriyede alindigini soyleyen arkadas lutfen Amerika da kac ucus okulu kac ucagin ve kac pilotun oldugunu oradaki kaza kirim ile ulkemizdeki kaza kirim oranlarini istatistiki olarak incele.orada kac asker pilot kac sivil pilot burada kac onlari incele.Senin gibi dusunen kisiler yuzunden Turkiye de sivil havacilik gelismiyor.Turkiyede kazaya karisan kac asker pilot var onlari da incele gel buraya aslan gibi savun kendini!

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu Kara Kutu programı bu hafta Türkiye’nin en önemli özel uçuşlarından biri olan AYJET (Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu) Okul Müdürü Naci Uçar ile AYJET Eğitim Müdürü ve Başpilotu Ahmet Ergene’yi konuk edecek.

Türkiye’deki uçuş okullarının sorunları, ülkenin neden yabancı pilota gereksinim duyduğu ve CRM konularının ele alınacağı programı sakın kaçırmayın.

Her hafta pazartesi akşamları Airport TV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Kara Kutu programını saat 21:00’dan itibaren canlı olarak izleyebilirsiniz.

UÇUŞ OKULLARI KARA KUTU'DA TARTIŞILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ayrica yazan ben,sivil bir pilotum,Ingilizceyi iyi bilmem sayesinde kendimi gelistirdim.ATPL derslerini ezberleyerek degil tek tek cozerek gectim.Mezun oldugum arkadaslarimin kacinin Mach number formulunu bildigini kacinin Pressure Altitude ,Density Altitude farkini bildigini cok iyi biliyorum,bu yuzden asker pilotlarimiza laf yok tabiiki.Ama isini iyi bilen bu isi gercekten hakkini vererek yapan sivil pilotlari lutfen ayirsinlar.Tesekkurler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
milletin verdigi vergilerin parası ile askeriyede milyarlık uçuş egitimi alıpta ondan sonra yok boynum agrıya yok yabancı bayanla evlendim yok oram acıyoooo yok buram acıyooo deyip te kılıfına uydurup line a kapagı atmak acaba aldıgın misyona sıgıyormu? el vicdan....bunu yapan allah korusu bir savaş halinde neler yapar degilmi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kimse özel okuldan lisans alıpta askerleri shyo mezunlarınla kendini yarıştırmaya kalkmasın ego larını tatmin edicem diye...bukadar basi özel okullardan mezun pilotlar hep bi adım geride olucaklar istedikleri kadar yetenekli olsunlar adamların diploma farkları var eğri oturup doğru konuşmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivil olarak ayrıcaya katılıyorum. çürük domatesler her tarafta da var maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayrica kimse Asker kokenli pilotlarimizi da suclamasin sen 70 milyon dolarlik makine ucur 2000 liraya calis.kim olsa tabii ki line i secer o yuzden asker sivil kavgasi olmasin asker de hakli sivil de hakli o kadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya arkadasim sen Havayolu pilotlugu icin JARFCL 1 i okudun mu ?Lise mezunu herkes olabilir diyor ya!Ne cahil bir ulkedeyiz hala pilotlugu astronotlukla karistiriyoruz?Ingilizceyi orta seviyede bilen 4 ile 4 u carpip ikiye bolebilen araba kullanacak kadar psikomotor yetenegi olan herkes hava yolu pilotu olabilir !Ne askeri ne sivili ? Harp okulu mezunu demiyor JAA lise mezunu diyor.Kaldi ki ornek Etihad Emirates pilotlarinin cogu liseden cikma kendi vatandaslari kac kaza kirimi var ?Cehalet !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KENDİNİZİ KANDIRMAYIN BEYLER HİÇ BU İŞİN OKULU ASKERİYE HERKEZ BİLİYO BUNU YAPMAYIN SİZDE BUNUN BOYLE OLDUĞUNU BİLİYOSUNUZ DUNYADA DA EN İYİ HAVA YOLLARININ EN KALİTELİ PİLOTLARI ASKER KOKENLİ TURKİYEDE DE BOYLE ..AMERİKAYLA KIYASLAMAYA GELİNCE AMERİKADAKİ KADAR KALİTELİ EĞİTİM VEREN OKULLA TURKİDE DE OLSUN O ZAMAN LAFIM YOK AMA TABİKİDE GENE ASKERLERDEN SONRA:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hen noktada sorun olan askerler Türk Sivil Havacılığının da gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Ne CRM, ne procudures, ne ingilizce bilmez sadece gerginlik yaratır ve dedikodu ederler. Bunları bu ortamda tutan, ekmek yediren yine devreleri olmasa, halde domates bile satamaz onlar. Halinize şükredin. İnsanlar sizin yüzünüzden iş bulamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
asker kökenli pilotları almayın bakalım...bakın sivil havacılık ne kadar ileriye gidecek...asker rant için sivil havacılıgın önünde her zaman engel..gitsin kendi kışlanızda uçun....adı üzerinde sivil havacılık...bırakın artık sivillerde hak ettigi yere gelsin bu sektörde fakat bırakmazsınız.....genç pilotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En iyi egitimin askeriyede alindigini soyleyen arkadas lutfen Amerika da kac ucus okulu kac ucagin ve kac pilotun oldugunu oradaki kaza kirim ile ulkemizdeki kaza kirim oranlarini istatistiki olarak incele.orada kac asker pilot kac sivil pilot burada kac onlari incele.Senin gibi dusunen kisiler yuzunden Turkiye de sivil havacilik gelismiyor.Turkiyede kazaya karisan kac asker pilot var onlari da incele gel buraya aslan gibi savun kendini!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000