16 Mart 2010, Salı 07:48:42

Uçuş milleriyle hayata tutunuyor!

Önce işine son verildi, sonra evi haczedildi. Çalıştığı dönem 1 milyonun üzerinde mil puan biriktiren Jim Kennedy, bu puanlarla partner otellerde kalıp bedavaya kahvaltı ediyor
  • THY kaldirdin 111 euroluk kampanyalari, bizim milleri de dusurdun...
  • oda gelsin türkiyeye iş bulur ...

ABD'de 19 ay öncesine kadar bilişim sektöründe üst düzey yöneticilik yapan 46 yaşındaki Jim Kennedy, şu günlerde biriktirdiği miller sayesinde hayatta kalıyor. Yaklaşık 2 ay önce Amerikan zenginlerinin ikamet adresi olan Newport Beach'teki evine haciz gelen Kennedy, o günden beri mil puanlar ile ücretsiz konaklama imkanı sunan otellerde geceliyor. İstenen mil puan, doluluk oranına ya da iş görüşmesine gittiği şehire göre otelini değiştiren Kennedy, kaldığı otelde ücretsiz kahvaltı verilmesine de dikkat ediyor. 'Mil'yoner işsizin günlük yemek bütçesi ise 5 dolar civarında.

Çalıştığı dönemde yıllık 120 bin dolar civarında maaş alan Kennedy, bugün ise Kaliforniya eyaletinin sağladığı haftalık 450 dolarlık işsizlik maaşıyla geçiniyor. Kennedy'nin aldığı bu para ise başlıca iş görüşmeleri için kiraladığı araba, cep telefonu, benzin, sigorta, kiraladığı depo ve yemek masraflarına gidiyor. Kimi zaman mil puanları yerine nakit ödeme yapma yolunu seçen Amerikalı, bu sayede puanlarının daha fazla dayanmasını hedefliyor. Örneğin geçtiğimiz haftayı Holiday Inn Express'te geçiren Kennedy, geceliği 7 bin puanlık olan konaklama için 5 bin puan ve 25 dolar ödeme gerçekleştirdi. İki aydır bu şekilde yaşadığını belirten Jim Kennedy, puanlarının ancak 3 ayı daha karşılayabileceğini, bu süre içinde iş bulmayı ümit ettiğini belirtiyor.

Kahvaltılar sıkıcı

Her gecesini otellerde geçiren Kennedy'nin en büyük sıkıntısı ise kahvaltı. Otellerin çoğunda ücretsiz kahvaltı olduğunu fakat neredeyse bütün otellerin yemekleri aynı tedarikçiden aldığı söyleyen Amerikalı, 'her gün aynı seçenekler insanı biraz sıkıyor' diye konuşuyor. Ayrıca kaldığı otellerde ücretsiz internetin çok önemli olduğunu belirten Kennedy'nin diğer bir önceliği ise marketten aldığı donmuş yiyecekleri ısıtabileceği bir mikrodalga fırın. En büyük eğelencelerinden biri televizyon olan Kennedy ayrıca hangi otelde HD televizyon olduğunu ya da kaç televizyon sunulduğunu ezbere biliyor.

'Aklı Havada' filmindeki Clooney gibi

George Clooney'e, en iyi oyuncu dalında Oscar adaylığı getiren Up in The Air (Aklı Havada) filmi sık seyahet eden bir adamın 10 milyon uçuş miline ulaşmasını konu ediyordu. Filmde Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna uçan bu nedenle de ömrü havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen  geçen Clooney, tüm sadakat programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesi konumundaydı. Hatta 10 milyon mile ulaşınca bir yolcu uçağına adı verildi.

En çok puanı Hilton'da

Hilton HHonors 400 bin puan
United Mileage Plus 200 bin puan
American Express 125 bin puan
American AAdvantage 120 bin puan
Delta Havayolları 100 bin puan
Starwood 85 bin puan

Uçuş milleriyle hayata tutunuyor!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
THY kaldirdin 111 euroluk kampanyalari, bizim milleri de dusurdun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oda gelsin türkiyeye iş bulur ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000