04 Mart 2010, Perşembe 08:56:03

UÇUŞ KONTROL KULESİNDE SKANDAL!

Dünyanın trafiği en yoğun havalimanı New York’taki John F. Kennedy’nin kontrol kulesinin konuşma kayıtları ABD’de gündeme oturdu. Çünkü kuleden uçaklara emir veren sesin sahibi bir memur değil; 7 yaşında bir çocuk!
  • COKTA ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL. ZATEN PİLOTTA ÇOCUK OLDUĞUNU ANLAMIŞ... BOŞYERE AÇIĞA ALMIŞLAR ADAMLARI
  • ne güzel işte geleceğin kontrolörleri yetişiyor.uygulamalı olarak hemde :)
  • CNN web sitesinde videosu var yetişkin bir kule görevlisi gibi pilotlarla telsizden konuşuyor direktif veriyor izlemenizi tavsiye ederim. Ama tabi bir çocuğun bunları yaptığın düşündüğünüzde olay tabi daha vahim bir durum alıyor. Kule görevlisinden bir tanesinin oğlu ayrıca supervisor nasıl buna izin vermiş her ikisi hakkında soruşturma açılmış geçici olarak görevden alınmışlar.. Anlamak mümkün değil ama sonucuna katlanırlar.
  • Birileri bizi kandırıyor. ATC'lik çocuk oyuncağı. Pilotluk, Thomas gibiyseniz çocuk oyuncağı. Bunların hepsi ileri zekalı herhalde. Herkez yıllarca eğitimi boşuboşuna mı görüyor?

Hava trafiği kontrolörlüğü yapan bir memurun, görevi bir süreliğine kendi gözetimi altındaki iki çocuğuna bırakması, ülkede tartışma konusu oldu.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen olayla ilgili soruşturma başlattı. Kontrol memuru ve bir gözetmen ise işten uzaklaştırıldı.

İşin daha da ilginç boyutunun ise bir çocuktan emir aldığını fark eden pilotların, hiç paniğe kapılmadan olayı şakaya alabilmesi olduğu belirtiliyor.

Kayıtlarda kuledeki çocuk, “Jetblue 171 kalkış pozisyonunda kalın” diye emir verirken, pilot ise “Jetblue kalkışa hazır, iyi iş çıkarıyorsunuz” diye cevap veriyor.

Ardından da kayıtta çocukların babası olduğu tahmin edilen başka bir yetişkinin “çocuklarınızın okulu tatil olduğunda yapabileceğiniz tek şey bu” dediği duyuluyor.

(Euronews)

UÇUŞ KONTROL KULESİNDE SKANDAL!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
COKTA ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL. ZATEN PİLOTTA ÇOCUK OLDUĞUNU ANLAMIŞ... BOŞYERE AÇIĞA ALMIŞLAR ADAMLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne güzel işte geleceğin kontrolörleri yetişiyor.uygulamalı olarak hemde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
CNN web sitesinde videosu var yetişkin bir kule görevlisi gibi pilotlarla telsizden konuşuyor direktif veriyor izlemenizi tavsiye ederim. Ama tabi bir çocuğun bunları yaptığın düşündüğünüzde olay tabi daha vahim bir durum alıyor. Kule görevlisinden bir tanesinin oğlu ayrıca supervisor nasıl buna izin vermiş her ikisi hakkında soruşturma açılmış geçici olarak görevden alınmışlar.. Anlamak mümkün değil ama sonucuna katlanırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birileri bizi kandırıyor. ATC'lik çocuk oyuncağı. Pilotluk, Thomas gibiyseniz çocuk oyuncağı. Bunların hepsi ileri zekalı herhalde. Herkez yıllarca eğitimi boşuboşuna mı görüyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000