21 Mayıs 2010, Cuma 08:08:19

Uçuş kapasitesi artırılabilir

Thomas Cook CEO'su Manny Fontenla-Novoa, kapasite arttırım kararını almadan önce genel durumu gözden geçireceklerini söyledi.

Fontenla-Novoa yaptığı açıklamada şirketin önümüzdeki kış döneminden itibaren İngiltere çıkışlı uçuşlarda yüzde 5 civarında kapasite artırımına gidebileceğini dile getirdi.

"Kapasiteyi kesinlikle düşürmeyeceğiz ve yüzde 2 ila 5 arası değişen bir artırım olabilir diye düşünüyoruz. Ancak nihai karar için genel gidişatı takip etmemiz gerekiyor" diyen Fontenla-Novoa yeterli talep olduğu sürece uçuş kapasite artırımının gerçekleşebileceğini de belirtti.

Fontenla-Novoa, kül krizi sonrası İngiltere'deki son rezervasyon oranlarının ümit verici olduğunu da hatırlattı. Fontenla Novoa şöyle devam etti:

"Nisan ayının ikinci yarısı ile mayıs ayının ilk yarısındaki satışlarda yüzde 5 artış oldu. Ayrıca, 2010 yaz programlarında İngiltere'den yüzde 65 satış yapılarak geçen yaza göre yüzde 2 artış elde edildi.

Fiyatlarda ise geçen yıla göre artış olmasını bekliyoruz. Çünkü son dört haftadaki ortalama satış fiyatlarını, geçen sene ile kıyasladığımızda yüzde 11 artış yaşandığını görüyoruz." (TurizmdeBuSabah)

Uçuş kapasitesi artırılabilir

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000