14 Temmuz 2009, Salı 08:10:32

Uçuş güvenliğini tehlikeye atan 69 kişiye ceza

Adana Valiliği anız yakarak hem havayı kirleten hem de uçuş güvenliğini tehlikeye atan 69 kişiye toplam 25 bin 698 TL idari para cezası kesti.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Sayın Vali'yi tebrik ediyor ve bir de ihbarda bulunuyoruz. "Uçuş güvenliğini tehlikeye atanlar"ın 70.'si hâlâ ortalıklarda dolaşıyor ce "cin" olmadan adam çarptığını zannetmeye devam ediyor. Bizden söylemesi...

1 Haziran itibarıyla Adana"da tarım alanlarında anız yakan toplam 69 kişiye 25 bin 698 TL idari para cezası kesildiğini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Nebi Erol Metin; “Dünyada kuraklığın hızla artmakta. Ekolojik denge gün geçtikçe bozuluyor. Artık her bireyin çevreyi koruma adına olumlu bazı işler yapması kaçınılmaz hale gelmiştir.”dedi.

Kurum olarak denetim ve yaptırımları uygulamaya devam ettiklerini belirten Metin, “alınan önlemlere rağmen hala anızlar yakılıyor. Yakılan anızla birlikte topraktaki tüm canlı varlıklar da yok oluyor. Bununla birlikte yanan anız komşu tarlalardaki ürünlere, meyve bahçelerine, telefon direklerine, yerleşim yerlerine, ormanlara ve yaban hayatına da zarar vermektedir. Anız yangınları havadaki oksijeni de azaltmaktadır. Uçakların iniş ve kalkışlarında görüş mesafesini azalttığından, uçuş güvenliğini de tehlikeye düşürmektedir.”dedi.

Adana Valiliği'nin 30.04.2004 tarih ve 2009/28 sayılı 'Mahalli Çevre Kurulu Kararı' ile il genelinde anız yakılmasının yasak olduğunu söyleyen Metin, “tüm yasaklara rağmen anız yakan kişilere ceza uygulaması devam edecek. Anız yakmanın meskûn mahale 500 metre, sulak alana 2 bin 500 metre ve ormanlık sahaya 4 bin metre mesafede olması halinde idari para cezası 5 katı olarak tatbik edilecek.”dedi.

Uçuş güvenliğini tehlikeye atan 69 kişiye ceza

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Vali'yi tebrik ediyor ve bir de ihbarda bulunuyoruz. "Uçuş güvenliğini tehlikeye atanlar"ın 70.'si hâlâ ortalıklarda dolaşıyor ce "cin" olmadan adam çarptığını zannetmeye devam ediyor. Bizden söylemesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000