13 Ağustos 2018, Pazartesi 09:48:27

Uçuş güvenliğine blockchain teknolojisi

Blockchain bazlı projelerden olan Aeron, bundan bir yıl önce halka tanıtıldı ve proje ekibi, geçen bu süre içerisinde havacılık sektörünü daha güvenli hale getirmek için kayda değer adımlar attı.
  • Dolar çok yakinda rezerv para olmaktan çıkarılacak.Bu onun adımları

Blockchain bazlı projelerden olan Aeron, bundan bir yıl önce halka tanıtıldı ve proje ekibi, geçen bu süre içerisinde havacılık sektörünü daha güvenli hale getirmek için kayda değer adımlar attı. Proje, geçtiğimiz yıl yol haritasına koyduğu adımların ciddi bir kısmını başarıyla tamamladı.

Aeron projesi uçuş kayıt ve uçak bakım takibi yapmayı sağlayan platformuyla özel pilotların, uçak operatörlerinin, uçuş okullarının ve uçak sahiplerinin ilgisini çekmeyi başarıyor.

2017 yılında projeyi halka tanıtan Aeron ekibi, uçuş verisi yönetimi konusunda çeşitli gelişmelere imza atmak için Blockchain teknolojisinden faydalanıyor. Projenin Eylül-Ekim 2017 dönemlerinde başarıyla düzenlediği token satış süreci de projenin gelişimini hızlaştırdı.

Aeron projesinin yol haritasına eklediği ve çoktan başarıyla tamamladığı şeylerden bazıları şu şekilde:

-Aerotrips.com adlı web portalının kurulumu
-Android ve iOS için mobil uygulama
-Mobil uygulamalara Blockchain entegrasyonu
-Uçuş yetkilileriyle etkileşim, ortak kayıt türü oluşturma
-Aerotrips.com’a Blockchain entegrasyonu
-ARN tokenının ödeme aracı haline getirilmesi

Aeron ekibinin attığı bu adımlar, projenin çeşitli platformlar tarafından desteklenmesini sağladı. Ethereum’un ERC-20 standardıyla uyumlu olan bazı cüzdanlar ve 16’dan fazla kripto para borsası Aeron projesine destek sunuyor. Aeron projesini destekleyen borsalar arasında Binance, HitBTC, Bit-Z, Coinrail, KuCoin, DDEX gibi isimler de bulunuyor.

Projenin hızla yayıldığını söylemek mümkün. Aylık olarak 100-150 civarında uçuş okulu Aeron platformuna katılıyor. Aeron projesinin uygulaması şu ana dek 10.000 adet uçuş kaydının yapılmasını sağladı.

Aeron projesinin attığı adımlar arasında çeşitli organizasyonlarla ortaklıklar kurmak da var. Uçuş alanındaki organizasyonların tecrübelerine güvenen proje, Ulusal İş Havacılığı Derneği (NBAA) ve Avrupa İş Havacılığı Derneği (EBAA) gibi organizasyonlara katıldı.

Blockchain teknolojisinden faydalanan Aeron projesi, özellikle şeffaflık ve güvenilirlik alanlarında iddialı. Ancak proje geçtiğimiz yıl uçuş alanındaki profesyonellere hitap ediyordu. Proje şimdiyse hitap ettiği kitleyi genişletmeyi hedefliyor. Aeron projesi artık ticari hava yollarını kullanan yolculara da çeşitli imkanlar sağlayacak.

Aeron ekibine göre uçuş güvenliğini tehlikeye atan başlıca şeyler arasında insan faktörü ve veri sağlamlığı geliyor. Blockchain ise bu etmenlerin tehlikesini azaltmayı sağlıyor. Uçuş güvenliğini arttırma konusunda son derece iddialı olan Aeron, bu alanla ilgili olan kişileri Aerotrips gibi platformları ziyaret etmeye davet ediyor.

Uçuş güvenliğine blockchain teknolojisi

Yorumlar

... ~ 6 yıl önce
Dolar çok yakinda rezerv para olmaktan çıkarılacak.Bu onun adımları

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000