13 Aralık 2015, Pazar 12:37:17

Uçuş güvenliğinde yeni dönem başlıyor!

AB Komisyonu, IŞİD'in gerçekleştirdiği Rus Metrojet Havayolları'nın bomba konularak düşürülmesi olayı ile Paris'te yaşanan kanlı terör eylemleri sonrası, havalimanlarındaki güvenlik uygulamaları konusunda yeni tedbirler alınmasını kararlaştırdı. Ayrıca yaşanan terör olayları nedeniyle bazı ülkeler de ‘kabul edilemez' özel isteklerde bulunmaya başladı.
  • Yıllardır izmir ADB 2. Güvenlik geçişinden küçük suyun yarısını (250ml) veya 1/3 ü kadarını geciremedim. Halbuki aynı zaman diliminde diğer büyük havaalanlarında yarım lt suya birsey demeden geciriyorlardı.
  • System nerede rahat ediyorsan git orda yaşa Çok meraklı değiliz avrupai beyinleri barındırmaya.iki gün sonra g*tünde bomba patladığında yazılanları anlarsın...
  • ben güvenlikçilere esas hiç güvenmiyorum nerde iş bulamayan boş insanlar orda
  • yiyip içmeyip izmiri örnek vermişsin ya bravo..
  • ABD de iç hatta MD 88 ile yolcu olarak Uçtuk tek güvenlikten gayet rahar geçtik. Uçakta ise kokpit kapısı sonuna kadar açık herkes çoook rahat. Bence bir şeyden korkuları yok. Bu tedbirleri biz abartıyor ve insanlarmızı tedirgin ve rahatsız ediyoruz. Komutan emir vermiş, baççavuş işin çivisini çıkartmış hesabı. Adamların öyle çok bir güvenlik kaygısı yok bence sadece bize izdırap çektiriyorlar,..
  • İzmirde girişteki güvenlik kontrolü bile kaldırıldı neyin güvenliğinden bahsediyoruz
  • close the borders
  • Eskiden derken 10 yil bile yokmus turkiden ingiltereye ucak indiginde icini ilaclarlarmis icinde yolcular varken ...kaldiki afrika ulkelerinden hastalik geliyo..nasil bir ayrimciliktir.. Evet turkiye yi kullanip oraya buraya gip gelen teror orgutleride elbet var...bu her yerde var ABD basli basina teror ..ozaman halk olarak pkk nereden cikiyosa oranin her insani mi terorist .?? Aman yaa siyaset ve din konusunu konus konus bitmez

AB Komisyonu, IŞİD'in gerçekleştirdiği Rus Metrojet Havayolları'nın bomba konularak düşürülmesi olayı ile Paris'te yaşanan kanlı terör eylemleri sonrası, havalimanlarındaki güvenlik uygulamaları konusunda yeni tedbirler alınmasını kararlaştırdı. Ayrıca yaşanan terör olayları nedeniyle bazı ülkeler de ‘kabul edilemez' özel isteklerde bulunmaya başladı.

Örneğin ABD ve İngiltere, transit yolcularla ilgili bagaj ve diğer işlemlerin kendileri tarafından yapılması için aralarında Türkiye, Libya, Tunus ve Ürdün gibi 8 ülkeden talepte bulundu. ‘Egemenlik haklarının ihlali' kabul edilen isteklerin uluslararası kurallara uygun olmamasına rağmen, bu iki ülkenin ısrarı ise sürüyor. ‘Egemenlik haklarının ihlali' kabul edilen bazı istekler kabul görmezken, yeni güvenlik uygulamaları konusunda çalışma başlatıldı.

GÖÇ İDARESİ OFİS AÇACAK

AB'nin ‘Uzak Sınırlar Projesi' de, sınır kapılarında yeni bir dönem başlatacak gibi gözüküyor. AB, stratejik aktarma merkezi konumundaki Türkiye gibi ülkelerde, sınır güvenliğinin Göç İdaresi tarafından yapılandırılmasını ve sınır kapılarında ofis açmasını istiyor. Böyle bir teşkilatlanma olduğunda ise Türkiye'deki sınır kapıları, AB'nin uzak sınır kapısı gibi algılanacak ve AB'ye gerçekleşecek uçuşlarda yolculara yönelik yeni güvenlik uygulamaları gündeme gelecek.

AB FİŞLEYECEK!

Avrupa Parlamentosu'nun Sivil Özgürlükler Komitesi, PNR olarak bilinen Yolcu İsim Kaydı projesini de onayladı. Böylece 2 yıldır süren tartışmalar sonunda Avrupa Birliği ülkelerine uçak yolculuğu yapan kişilerin bilgilerinin saklanması kararlaştırıldı. Yolcu bilgileri, başlangıçta 6 ay için kayıt altında tutulacak. Özel hayat ve kişisel verilerin korunması konusunda ise güçlü koruyucu tedbirler alınacak.

ÇALIŞANLARA TAHKİKAT YAPILIYOR

Metrojet kazası sonrası uygulanması istenen ilk somut güvenlik adımlarından biri de Havalimanı çalışanlarına yönelik gerçekleştirildi. Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC'a üye ülkelerin aldığı, çalışanlarla ilgili güvenlik tahkikatını ise ilk kez Türkiye başlattı. Bu doğrultuda Türkiye havalimanlarında görevli tüm çalışanlar, detaylı güvenlik taramasından geçiriliyor. Şüpheli çalışanların iş akitlerinin ise feshedilmesi isteniyor.

OTOPARKLAR MERCEK ALTINDA

Havalimanlarında alınan yeni güvenlik tedbirleri kapsamında tüm otoparklar da mercek altına alındı. Araçlara yönelik güvenlik uygulaması, havalimanına girişte başlatılırken, otoparklardaki tüm araçlar her gün tek tek plakalarına bakılarak kontrol ediliyor.

Avrupa ülkeleri, terör örgütlerinin gücünün zayıflatılması amacıyla ilk etapta para ve insan kaynağının kesilmesi konusunda ciddi tedbirler alınmasını istiyor. Bu kapsamda kara, hava ve deniz sınırlarından geçişlerdeki güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılması talep edilirken, daha sonra ise gücü azalan terör örgütleriyle sıcak temasa yani çatışmaya girilmesinin daha doğru olacağı dile getiriliyor. Bu konuda ısrarcı olan ABD ve Avrupa ülkeleri, terör örgütü üyelerinin takibini ve yakalanmasını kolaylaştıracak tüm güvenlik tedbirlerinin acilen ve zafiyet gösterilmeksizin uygulamaya konulması gerektiğini belirtiyor. (Mustafa Gün / Zaman)

Uçuş güvenliğinde yeni dönem başlıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Kraldan çok kralci ~ 8 yıl önce
Yıllardır izmir ADB 2. Güvenlik geçişinden küçük suyun yarısını (250ml) veya 1/3 ü kadarını geciremedim. Halbuki aynı zaman diliminde diğer büyük havaalanlarında yarım lt suya birsey demeden geciriyorlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Admin ~ 8 yıl önce
System nerede rahat ediyorsan git orda yaşa Çok meraklı değiliz avrupai beyinleri barındırmaya.iki gün sonra g*tünde bomba patladığında yazılanları anlarsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
miço ~ 8 yıl önce
ben güvenlikçilere esas hiç güvenmiyorum nerde iş bulamayan boş insanlar orda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir yazan ~ 8 yıl önce
yiyip içmeyip izmiri örnek vermişsin ya bravo..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
System ~ 8 yıl önce
ABD de iç hatta MD 88 ile yolcu olarak Uçtuk tek güvenlikten gayet rahar geçtik. Uçakta ise kokpit kapısı sonuna kadar açık herkes çoook rahat. Bence bir şeyden korkuları yok. Bu tedbirleri biz abartıyor ve insanlarmızı tedirgin ve rahatsız ediyoruz. Komutan emir vermiş, baççavuş işin çivisini çıkartmış hesabı. Adamların öyle çok bir güvenlik kaygısı yok bence sadece bize izdırap çektiriyorlar,..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir ~ 8 yıl önce
İzmirde girişteki güvenlik kontrolü bile kaldırıldı neyin güvenliğinden bahsediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
close the borders

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 8 yıl önce
Eskiden derken 10 yil bile yokmus turkiden ingiltereye ucak indiginde icini ilaclarlarmis icinde yolcular varken ...kaldiki afrika ulkelerinden hastalik geliyo..nasil bir ayrimciliktir.. Evet turkiye yi kullanip oraya buraya gip gelen teror orgutleride elbet var...bu her yerde var ABD basli basina teror ..ozaman halk olarak pkk nereden cikiyosa oranin her insani mi terorist .?? Aman yaa siyaset ve din konusunu konus konus bitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav Güvenlik ~ 8 yıl önce
Havalimanı özel güvenliğine laf edenler.Acaba Atatürk Havalimanında kaç defa olay gördüler.Kaç defa güvenlik zaafiyeti yaşandı.Belki maaşlarımız 1100 lira ama hepimiz işimizin hakkını veriyoruz.Yok beğenmiyorsanız TAV a bildirirsiniz 1100 liraya başka birilerini bulurlar.Havalimanı Polislerinin özel seçildiğinden haberiniz yok.veya polislerin yaptığı sizin ruhunuzun duymadığı operasyonlardan.Bilip bilmeden konuşuyorsunuz ama önce bi bakın sıkıntı var mı yok mu ?.Bugün Atatürk havalimanında rahat rahat geziyorsanız bunun tek nedeni Özel Güvenlik ve Canı pahasına vatanını insanını koruyan Polislerdir !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000