20 Ağustos 2011, Cumartesi 08:10:10

'UÇUŞ GÜVENLİĞİ' MAHKEMELİK OLDU

İlhan Atış, İl Emniyet Müdürlüğünün, uçuş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle 6 katı için yıkım kararı verilen hizmet binası için Valilik ve Seyhan Belediyesine karşı İdare Mahkemesinde dava açtığını" bildirdi...
  • Havaalanlari yakinina insa edilen yuksek binalar UCUS EMNIYETI'ni mi yoksa UCUS GUVENLIGI'ni mi etkiler?? Flight Safety veya Flight Security! Ulkemizde Emniyet ve Guvenlik sozcukleri halen yanlis kullaniliyor! Dogrusu UCUS EMNIYETI olmaliydi..
  • koskoca adanada arazi kalmamış gibi gidip havaalanının dibine yüksek katlı bina yapılmış.hadi müteahit yapsa para hırsı diyeceğim ama o da değil.sonra da mahkemelerde uğraş dur.nasıolsa devletin malı deniz.önce yapın sonra mahkemeye verilsin sonra yıkılsın.oh ne ala memleket.
Vali Atış, merkez valiliğine atanması nedeniyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı veda ziyaretinde, gazetecilerin sorusu üzerine, 6 katının yıkımı gündeme gelen Emniyet Müdürlüğü hizmet binasıyla ilgili yasal prosedürlerin devam ettiğini bildirdi. 
 
Emniyet Müdürlüğü binası konusunda hem Valiliğin hem de Seyhan Belediyesinin yıkım kararı bulunduğunu belirten Atış, "Valiliğimize bağlı İl Emniyet Müdürlüğümüz prosedür gereği yıkımın durdurulması için Adana Valiliği ve Seyhan Belediyesine karşı İdare Mahkemesi'nde dava açtı" dedi. 
 
Bina yapılırken her şeyin yasalara uygun olduğunu söyleyen Vali Atış, şöyle devam etti: 
 
"Emniyet Müdürlüğü binası yapılırken bütün işlemler Seyhan Belediyesi tarafından yasaya uygun olarak yapılmıştır. Ama o bölgede bina yapılırken zeminden değil, denizden kot alınması gerektiği zorunluluğu ortaya çıkınca, binamızda fazla katlar oluştuğu ilgili kurum tarafından belirtildi. Valilik olarak gereken inceleme yapıldı. Bu binayı yıkma yetkisi belediyede olduğu gibi valilikte de var. Ben 5 ay içinde binanın yıkılması için talimatı daha önce vermiştim. " 
 
Vali atış, Ulaştırma Bakanı ile görüştüklerini, ilgili diğer kurumlarla da görüşmeler yapıldığını belirterek, "Milletvekilleri görüşüyor. Umarım havaalanındaki pist 500 metre uzatılacak. Böylece hem Emniyet Müdürlüğü binası hem o bölgedeki mühürlenen binaların tekrar faaliyete geçmesi sağlanacak" dedi. 
 
Bu arada, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'in kentte hizmetlerinden dolayı plaket sunduğu Vali Atış, "Adana'da 4, 5 yıl görev yapan bir memurum. Tayinim de kimsenin olumsuz veya olumlu bir katkısı yoktur. Memur gelir ve gider. Bunda herhangi bir niyet aramamak gerekir. Adanalıları gerçekten çok sevdim. Bundan sonra İstanbul'a yerleşeceğim" dedi.
'UÇUŞ GÜVENLİĞİ' MAHKEMELİK OLDU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanlari yakinina insa edilen yuksek binalar UCUS EMNIYETI'ni mi yoksa UCUS GUVENLIGI'ni mi etkiler?? Flight Safety veya Flight Security! Ulkemizde Emniyet ve Guvenlik sozcukleri halen yanlis kullaniliyor! Dogrusu UCUS EMNIYETI olmaliydi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
koskoca adanada arazi kalmamış gibi gidip havaalanının dibine yüksek katlı bina yapılmış.hadi müteahit yapsa para hırsı diyeceğim ama o da değil.sonra da mahkemelerde uğraş dur.nasıolsa devletin malı deniz.önce yapın sonra mahkemeye verilsin sonra yıkılsın.oh ne ala memleket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000