14 Ekim 2016, Cuma 14:50:55

Uçuş ekiplerine kötü haber

Atatürk Havalimanı otoparkını kullanan uçucu ekiplere kötü haber geldi. Artık otoparkta 7 günü aşan parklamalar ücretli hale geldi.
  • Talpark otoparkçılıktan başka iş yapmıyor malesef. Kararı kim aldı bilmiyorum ama bence doğru. Bize o kartlar göreve giderken park etmemiz için veriliyor, onbine yakın uçuş ekibinin çalıştığı bir meydanda 20 günlük tatile giden adamın arabasının yer kaplaması doğru değil. Kararı destekliyorum.
  • arkadaslar 7 gun yati veren yer neresi hngi hatki 7 gunu asiyorsun ve agliyorsun donusteki sevgilinin arabisyla gideceksen evine eger eger alana bir zahmet metro ile gel
  • THY üst yönetimini bu işe el koyup talpa'nın elinden almaya davet ediyorum, işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bunlar mı savunacak uçucuların haklarını?
  • Talpa mi sadece İstanbulda çalışanlara değer veren.sehir dışında ve thy dışındaki pilotları adamdan saymayan bir kurumdur....
  • Buraya yazılanları okudum da ucundan bile olsa bu sirkette calistigim icin utanc duydum. Su yaptiginiz muhabbetlere bakin. Karsidakine saygi duymuyorsunuz bari biraz kendinize saygi duyun.
  • Surda yapilan yorumlara bakip yazmadan duramadim..Yorumlari goren de sizleri ay sonunu getiremeyen asgari ucretle calisan isci zannedecek. Sizleri biraz saygiya, hosgoruye, sukretmeye davet ediyorum.
  • Önce emekli kaptanların otopark kartlarını iptal ettirsinler.Sonra böyle uygulamalara başvursunlar
  • Sahibinden temiz az kullanılmış 2016 model attendantlara gidecek dost araba
  • Cuvalla maaş alıyorsunuz ne şikayet ediyorsunuz ahlde sizden fazla maaş alan kim şaşırmyın tıkırtı yapmayın yatsın arabalar orda ödersiniz faturaları çıkarken her ay 6bin lira ben almıyorum siz alıyorsunuz ...
  • Sanayi kökenli birisi olarak bu konu bana çok komik geliyor.Ticari veya sanayi şirketi ufacık bir tesis (base) kurdugu zaman personeliniçin otopark yeri ayarlar .Yetmez ise komşu arsayı kiralar vs personelini hiçbir zaman mutsuz etmez sendika dernek vs bu işekarışmaz zaten gerekte yoktur..en küçük şirkette bile böyledir .Sen herşeyin usd olduğu havaalanında sanayide gn md ün almadığı maaşlarla pilot çalıştır .sonra böyle komik tartışmalarla personelini huzursuz et.Madem bu kadar büyüksünüz personelenize thy gn md yanında katlı otopark yapın ücretsiz. cip(yağlı müşteri ) otobüslerinden ikiside sürekli shuttle yapsın iş çözülsün .onur ve diğer havayollarıda aynısını yapabilir

Atatürk Havalimanı’nda son dönemde kapasitesi nedeniyle soruna neden olan otopark bu kez de uçuş ekipleri için yeni bir düzenlemeyle can sıktı. Talpa’dan üyelere gönderilen mesajla, Atatürk Havalimanı otoparkında park süresi bir hafta ile sınırlandırıldı.

Aylık abonman kartlarıyla havalimanı otoparkını kullanan uçuş ekipleri, park süresi 7 günü aşması halinde ekstra ücretlendirilecek.

Yeni düzenleme sonrası uçuş ekipleri internette kampanya başlattı. Change.org’da devam eden kampanyada şöyle denildi:

“Son yıllarda otopark kullanımı,üyelik toplama ve ucret belirlemede aldığı kararlarla mağduriyet yaratan Talpa'nin ve yönetiminin gün geçtikte yeni uygulamalarla haklarimizi geriye götüren negatif tavrinin son bulmasini, buna binaen 7 günü gecen üyelik kullanimina (1 saat dahi geçse) uyguladığı ücret tarifesini geri çekmesini, bizler servisi olmayan ve üniforma ile seyahat özgürlüğü kısıtlı olan personel olarak aidat ödediğimiz otopark kullanimi mevcut haklarimiz ile korunmasi yönünde doğal isteğimizi buradan sayin yöneticilerimiz ve Talpa yönetiminden gereğinin yapilmasi konusunda aksiyon alinmasinin bir ihtiyaç haline geldiğini belirtmek isteriz.”

İşte Talpa'dan üyelere gönderilen o mesaj:

Değerli Üyemiz,

Bildiğiniz gibi, TALPA uçucu personele çok uygun koşullarla otopark hizmeti vermeye çalışmaktadır.

Otopark hizmetlerinde etkinlik, verimlilik ve memnuniyetin artırılması, daha fazla sayıda uçucu personelin sözkonusu hizmetten yararlanması için Otopark Kullanım Talimatı  08.08.2016 tarihinde yürürlüğe konulmuştur. Sözkonusu Talimata ilişkin  ilgili tüm abonelerimize sms ve e posta ile de gerekli duyuru yapılmıştır.

Bu düzenlemelerdeki ana amaç, uçucu personelin uçuş için havaalanına gittiğinde park yerinden sorunsuz şekilde faydalanmasını sağlamaktır.

Yapılan düzenlemeyle uçucu personelin uçuş görev süreleri değerlendirilmiş THY’deki en uzun uçuş görev süresi (7 gün) baz alınarak bir sınırlama getirilmiştir. (İstisnai uzun uçuş durumlarında TALPA ile temasa geçilebilir)

Göreve geldiğimizde, park dolu mesajını görüp bilet almak ve içeride uzun süre aracımıza otopark yeri aramak mutlaka hepimizin yaşadığı bir olumsuzluktur. Otoparkta araçları uçuş görevi dışında,  uzun süreli bırakan meslektaşlarımız  bu tür sorunları yaşamamıza sebep olabilmektedirler. Örneğin Eylül ayı boyunca ödenen kota aşımı faturası gösteriyor ki, içerideki her bir araç günde 5 kez bilet kesilmesine sebep olmuştur. Bu da  meslektaşlarımızın bilet alma anındaki hoşnutsuzlukları bir yana, araç başına  günde 125 TL TALPA ya maliyet olarak yansımıştır. Bir aracın 90 gün bile park halinde kaldığı gözlemlenmiştir. Bu bir aracın 90 gün boyu TALPA’ya rakamsal maliyeti  11.250 TL’dir.

Otoparkı uçuş amaçlı kullanan çoğunluğun faydasına olduğuna inandığımız bu düzenlemelerin hepimizin hayatını kolaylaştıracağına inanıyoruz.

İşbirliğiniz için teşekkür eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

Saygılarımızla,
 
TALPA

Uçuş ekiplerine kötü haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (157)

matkap747 ~ 7 yıl önce
Talpark otoparkçılıktan başka iş yapmıyor malesef. Kararı kim aldı bilmiyorum ama bence doğru. Bize o kartlar göreve giderken park etmemiz için veriliyor, onbine yakın uçuş ekibinin çalıştığı bir meydanda 20 günlük tatile giden adamın arabasının yer kaplaması doğru değil. Kararı destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7gun ~ 7 yıl önce
arkadaslar 7 gun yati veren yer neresi hngi hatki 7 gunu asiyorsun ve agliyorsun donusteki sevgilinin arabisyla gideceksen evine eger eger alana bir zahmet metro ile gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
THY üst yönetimini bu işe el koyup talpa'nın elinden almaya davet ediyorum, işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bunlar mı savunacak uçucuların haklarını?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üst yönetim ~ 7 yıl önce
üst yönetimin işi gücü yok bütün işleri bıraksın talpanın elinden otopark işini alıp almayacağına odaklansın öylemi ?? ya bırakın saçmalamayı artık. işine geliyorsa arkadaş. bırakma aracını o otoparka öyleyse.
Zzz ~ 7 yıl önce
Talpa mi sadece İstanbulda çalışanlara değer veren.sehir dışında ve thy dışındaki pilotları adamdan saymayan bir kurumdur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 7 yıl önce
Buraya yazılanları okudum da ucundan bile olsa bu sirkette calistigim icin utanc duydum. Su yaptiginiz muhabbetlere bakin. Karsidakine saygi duymuyorsunuz bari biraz kendinize saygi duyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat! ~ 7 yıl önce
Surda yapilan yorumlara bakip yazmadan duramadim..Yorumlari goren de sizleri ay sonunu getiremeyen asgari ucretle calisan isci zannedecek. Sizleri biraz saygiya, hosgoruye, sukretmeye davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Milletimiz hep aglior sukur edeni cok amma cok az gordum.Dunyadaki sefaletlikden Chileen haberleri yok,para gozlerini kor etmis milletin.
Vaper ~ 7 yıl önce
Önce emekli kaptanların otopark kartlarını iptal ettirsinler.Sonra böyle uygulamalara başvursunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekten mi?? ~ 7 yıl önce
Emeklilerin kartlari aktif olabilir mi??
Sahibinden satılık ~ 7 yıl önce
Sahibinden temiz az kullanılmış 2016 model attendantlara gidecek dost araba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 7 yıl önce
Cuvalla maaş alıyorsunuz ne şikayet ediyorsunuz ahlde sizden fazla maaş alan kim şaşırmyın tıkırtı yapmayın yatsın arabalar orda ödersiniz faturaları çıkarken her ay 6bin lira ben almıyorum siz alıyorsunuz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana ~ 7 yıl önce
1300 cok. Neyine yetmiyor asgari ücret bu fesatlikla
Thy ~ 7 yıl önce
Bana yeter karlos 650 yi göndereyim sana bozdur bozdur ye şikayet eden sizin gibi açlar
Tuhaf iş ~ 7 yıl önce
Sanayi kökenli birisi olarak bu konu bana çok komik geliyor.Ticari veya sanayi şirketi ufacık bir tesis (base) kurdugu zaman personeliniçin otopark yeri ayarlar .Yetmez ise komşu arsayı kiralar vs personelini hiçbir zaman mutsuz etmez sendika dernek vs bu işekarışmaz zaten gerekte yoktur..en küçük şirkette bile böyledir .Sen herşeyin usd olduğu havaalanında sanayide gn md ün almadığı maaşlarla pilot çalıştır .sonra böyle komik tartışmalarla personelini huzursuz et.Madem bu kadar büyüksünüz personelenize thy gn md yanında katlı otopark yapın ücretsiz. cip(yağlı müşteri ) otobüslerinden ikiside sürekli shuttle yapsın iş çözülsün .onur ve diğer havayollarıda aynısını yapabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 7 yıl önce
Arkadaş, Havayolunda uçak uçuran pilotun en kötüsü senin kıro sanayici genel müdürünü cebinden çıkarır. Abuk sabuk konuşma! Tabii ki alacak o maaşı; hatta daha fazlasını hak ediyorlar. Sen S500 Mercedesine binip kendini adam zannetmeye devam et!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000