25 Ağustos 2013, Pazar 09:01:18

UÇUŞ EKİBİNİN GÜVENLİĞİ ARTIRILACAK

Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları’nın, 9 Ağustos’ta İstanbul-Beyrut seferini gerçekleştirdikten sonra otele giderken teröristlerce durdurulan ve iki pilotun kaçırılması ile sonuçlanan olay sonrası, ‘riskli ülkeler’ ile ilgili çalışma başlattı.
  • illaki bişey olcak sonra akıllancaklar .
  • 52 milletten pilot var:) Sayı hakkında yanılmıyorsam geçtiğimiz aylarda , Hamdi Topcu'nun bir yayın organında 52 milletten pilotumuz var diye beyanatını okumuştum. İyi guzel. Şirket yabancı pilot alımında devam ediyor. Buda normal. Lagos, Dacca gibi riskli bölgelere 739 ve 330 kargo gidiyor ve sefer sayilarida belli. Ayrıca oralarda otel sıkıntısı olduğu icin oda fiyatı 400 dolar civarı olduğu telaffuz ediliyor. Madem 52 milletten pilotumuz var ve Almaya'da devam ediliyor o zaman o uçuşlar icin o milletten Yada oraya yakın milletten pilot ve hostes alınsın orda otel parasından ve harcirahtan kurtulunur, şirket kara geçer, üstelik yabancı kaptanlara maaş harici Istanbul da verilen 2000 tl civarı kira yardimindanda tasarruf edilir, mantıklı degilmi?
  • 2 hafta once Uçağımız bozuldu ve kabil yatı yaptık sakat yer..
  • Kabil ucuslarinda bu yorgunluğun üstüne bacak 5.50 tuttu diye er bosu verilmiyor ve tek ekip gidiliyor artik
  • Peki o zaman neden Yuksek Risk tasiyan yerlere ucuruyorsunuz bu insanlari?? Herkesin bir ailesi colugu cocugu var.Ustelik birsey olsa mesaisi tutmuyor Gitmeseydi sefere dersiniz.İs kazasi formu bile doldurulamiyor mesaisi tutmadigi icin ! Vah halimize:(
  • Ne yazikki dunyadaki iyi havayollarindan hicbirisi Kabil e ucmuyor.Cunku o daglardan ates edilme rizki var alcalma esnasinda.Arti kabin ekibi +2 kisi bile olsa mesaisi tutmuyor 14:50 planli mesaisi var biz ilave ekip ile dahi bile olsa max 14 saat mesai yapabiliyoruz.Kor cahillere duyrulur KABUL ETMEYİN BU UCUSU tamamen İLLEGAL! Ha buarada bilet fiyatlari anormal ucuk cunku sadece oraya biz salaklar gidiyoruz
  • Lagos Lagos Lagos tehlikeli yer
  • Beyrut rezaletinden sonra çok geç. Bizim istihbarat böyle ayakta uyur ancak iş olduktan sonra
  • NİJERYA
  • Kabile git gel yapacagima orada yati yapar tum riskleride goze alirim...kabil git gel tam bir cinayet...

Milli İstihbarat Teşkilatı ile ortaklaşa yürütülen çalışmada, Suriye, Mısır ve Tunus gibi iç karışıklığın yaşandığı, gerilimin yüksek olduğu veya Türkiye’ye karşı eylem riski bulunan ülkeler mercek altına alındı.

Çalışmanın kısa sürede tamamlanacağı ve havayolu şirketlerinden, riskin boyutuna göre tedbir almalarının isteneceği ifade ediliyor.

Bakanlığın riskli ülkelerde genel olarak, ‘kabin ekibinin güvenlik görevlileri eşliğinde otele götürülmesi, uçuş ekibinin havalimanı yakınındaki otele yerleştirilmesi veya uçakta iki uçuş ekibi bulundurması ve dönüşte diğer ekibin görev almasını sağlaması’ gibi tedbirleri uygulamasını isteyeceği belirtiliyor.

THY, daha önce yüksek risk taşıyan Afganistan seferlerinde, iki uçuş ekibi bulunduruyordu. Böylece uçuş ekipleri, havalimanından çıkmıyor ve dönüş yolculuğunda diğer mürettebat görev alıyordu.

UÇUŞ EKİBİNİN GÜVENLİĞİ ARTIRILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

bunlar böyle ~ 11 yıl önce
illaki bişey olcak sonra akıllancaklar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
52 milletten pilot var:) Sayı hakkında yanılmıyorsam geçtiğimiz aylarda , Hamdi Topcu'nun bir yayın organında 52 milletten pilotumuz var diye beyanatını okumuştum. İyi guzel. Şirket yabancı pilot alımında devam ediyor. Buda normal. Lagos, Dacca gibi riskli bölgelere 739 ve 330 kargo gidiyor ve sefer sayilarida belli. Ayrıca oralarda otel sıkıntısı olduğu icin oda fiyatı 400 dolar civarı olduğu telaffuz ediliyor. Madem 52 milletten pilotumuz var ve Almaya'da devam ediliyor o zaman o uçuşlar icin o milletten Yada oraya yakın milletten pilot ve hostes alınsın orda otel parasından ve harcirahtan kurtulunur, şirket kara geçer, üstelik yabancı kaptanlara maaş harici Istanbul da verilen 2000 tl civarı kira yardimindanda tasarruf edilir, mantıklı degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
2 hafta once Uçağımız bozuldu ve kabil yatı yaptık sakat yer..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kabil ucuslarinda bu yorgunluğun üstüne bacak 5.50 tuttu diye er bosu verilmiyor ve tek ekip gidiliyor artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Peki o zaman neden Yuksek Risk tasiyan yerlere ucuruyorsunuz bu insanlari?? Herkesin bir ailesi colugu cocugu var.Ustelik birsey olsa mesaisi tutmuyor Gitmeseydi sefere dersiniz.İs kazasi formu bile doldurulamiyor mesaisi tutmadigi icin ! Vah halimize:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ne yazikki dunyadaki iyi havayollarindan hicbirisi Kabil e ucmuyor.Cunku o daglardan ates edilme rizki var alcalma esnasinda.Arti kabin ekibi +2 kisi bile olsa mesaisi tutmuyor 14:50 planli mesaisi var biz ilave ekip ile dahi bile olsa max 14 saat mesai yapabiliyoruz.Kor cahillere duyrulur KABUL ETMEYİN BU UCUSU tamamen İLLEGAL! Ha buarada bilet fiyatlari anormal ucuk cunku sadece oraya biz salaklar gidiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lagos ~ 11 yıl önce
Lagos Lagos Lagos tehlikeli yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harun ~ 11 yıl önce
Beyrut rezaletinden sonra çok geç. Bizim istihbarat böyle ayakta uyur ancak iş olduktan sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NİJERYA ~ 11 yıl önce
NİJERYA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kabile git gel yapacagima orada yati yapar tum riskleride goze alirim...kabil git gel tam bir cinayet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000