14 Şubat 2013, Perşembe 10:07:18

UÇUŞ EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Türkiye’deki uçuş eğitim organizasyonlarının uçuş esaslarını düzenleyen AIC yürürlüğe girdi. DHMİ’nin belirlediği şartlara uyanlar SHGM’den uçuş izni almadan uçuşlarını gerçekleştirebilecek.
  • DHMİ aynı usul ve esasları 08 ARALIK 2011 tarihinde yayınlanlamıştı.Bazı ilavelerle ayni esaslar tekrar yayınlanmış.DHMI,SHGM ve bilhassa Uçuş Okullarıyla koordine edilerek daha kapsamlı esasların yayınlanması uygun olur.Bazı meydanlarda çok fazla eğitim yapan okul ve onların uçakları mevcuttur.Bilhassa bu konuda sıkı tedbirler alınması ve bir hava alanında 2-3 ten fazla uçuş okuluna eğitim uçuşu yaptırtmamak,diğer okulları başka meydanlara yönlendirmek ve orada ihtiyaç olan şeyleri tamamlayarak daha emniyetli uçuşlar sağlanmalıdır.Nasıl ki THY Eğitim meydanı olarak AYDINı seçtiyse,AFA(Ayjet) ve THK da kendilerine uygun birer meydan seçmelidirler.Öncelikle ÇORLU ve ADANA meydanının rahatlatılması gerekir.
  • Aynı şekilde bende daha önce yorum yazan arkadaşa katılıyorum. Bir kontrol uçuşuna bu kadar bekletilmez , uzun süre uçmuyorsunuz kontrolü beklemek için sonra ansızın Shgm'den çıkageliyorlar kontrole. Bu kadar plansız ve insanı süründüren bir sistem olmaz. Bilseydim yurtdışında bu eğitimi alırdım..Zaten yakın çevreme bu şekilde tavsiye veriyorum
  • Yukarıdaki arkadaşı destekliyorum, eğitime başlayacaklar yurtdışında alsınlar eğitimlerini. Hem daha kalifiye hocalarla hem de daha güvenilir uçaklarla eğitim görürler, eğitimleri de aksamaz hiçbir şekilde, istedikleri tarihi bırakın istedikleri saatte bile examiner çağırabilirler kontrol uçuşlarını.
  • Haberi okumadım.Sadece ucuş eğitimi alan birisi olarak aylardır kontol ucusu için beklediğimi belirtmek istiyorum.Tüm Türkiyedeki control ucuslarını sadece iki kişi yapıyormuş.O da nezaman gelirlerse.Düşünün artık havacılığımız ne kadar ileri.SHGM ne kadar ileri dünya çapında.En ufak bir belge için bile insanları aylarca bekletiyorlar.Parası ve vakti olanlara kesinlikle eğitimlerini yurtdışında almalarını tavsiye ederim.

10 Şubat’ta yürürlüğe giren B07/12 sayılı AIC ile Türkiye Hava Sahasında uçuş eğitim organizasyonlarının eğitim uçuş esasları belirlendi.  

Söz konusu AIC ile,  eğitim organizasyonları dışında havayolu işletmeleri, genel havacılık ve hava taksi işletmelerinin de eğitim uçuşlarını planlamalarına uygun olarak gerçekleştirmelerini sağlamak üzere çalışmalar yapıldı ve son şekli verildi.

Bu kapsamda, Türkiye hava sahasında yapılacak eğitim uçuşlarına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Yayınlanan söz konusu AIC kapsamında gerçekleştirilecek uçuşlar için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ayrıca uçuş müsadesi istenmesine gerek kalmadı.

İşte son haliyle AIC:

UÇUŞ EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Yasin ~ 11 yıl önce
DHMİ aynı usul ve esasları 08 ARALIK 2011 tarihinde yayınlanlamıştı.Bazı ilavelerle ayni esaslar tekrar yayınlanmış.DHMI,SHGM ve bilhassa Uçuş Okullarıyla koordine edilerek daha kapsamlı esasların yayınlanması uygun olur.Bazı meydanlarda çok fazla eğitim yapan okul ve onların uçakları mevcuttur.Bilhassa bu konuda sıkı tedbirler alınması ve bir hava alanında 2-3 ten fazla uçuş okuluna eğitim uçuşu yaptırtmamak,diğer okulları başka meydanlara yönlendirmek ve orada ihtiyaç olan şeyleri tamamlayarak daha emniyetli uçuşlar sağlanmalıdır.Nasıl ki THY Eğitim meydanı olarak AYDINı seçtiyse,AFA(Ayjet) ve THK da kendilerine uygun birer meydan seçmelidirler.Öncelikle ÇORLU ve ADANA meydanının rahatlatılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 11 yıl önce
Aynı şekilde bende daha önce yorum yazan arkadaşa katılıyorum. Bir kontrol uçuşuna bu kadar bekletilmez , uzun süre uçmuyorsunuz kontrolü beklemek için sonra ansızın Shgm'den çıkageliyorlar kontrole. Bu kadar plansız ve insanı süründüren bir sistem olmaz. Bilseydim yurtdışında bu eğitimi alırdım..Zaten yakın çevreme bu şekilde tavsiye veriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecrübe ile sabit ~ 11 yıl önce
Yukarıdaki arkadaşı destekliyorum, eğitime başlayacaklar yurtdışında alsınlar eğitimlerini. Hem daha kalifiye hocalarla hem de daha güvenilir uçaklarla eğitim görürler, eğitimleri de aksamaz hiçbir şekilde, istedikleri tarihi bırakın istedikleri saatte bile examiner çağırabilirler kontrol uçuşlarını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lagaluga ~ 11 yıl önce
Haberi okumadım.Sadece ucuş eğitimi alan birisi olarak aylardır kontol ucusu için beklediğimi belirtmek istiyorum.Tüm Türkiyedeki control ucuslarını sadece iki kişi yapıyormuş.O da nezaman gelirlerse.Düşünün artık havacılığımız ne kadar ileri.SHGM ne kadar ileri dünya çapında.En ufak bir belge için bile insanları aylarca bekletiyorlar.Parası ve vakti olanlara kesinlikle eğitimlerini yurtdışında almalarını tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi ama ~ 11 yıl önce
Dostum öyle diyorsun ama bu seferde lisans çevrimi için bekleyecekler aylarca
gene de ~ 11 yıl önce
İnan eğitim süresince bunlarla uğraşmak yerine lisans çevirmek bile daha az zahmetli. Hem de hem FAA hem JAA lisanslı olarak çok daha global ve donanımlı bir pilot olursunuz. Ayrıca ilerki yıllarda dünyanın neresine giderseniz gidin sim eğitimi için sorunsuz halledersiniz. Bazı arkadaşlar gibi refuse olup dönmezsiniz yada köyden indim şehre gibi davranıp rezil olmazsınız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000