28 Eylül 2016, Çarşamba 12:51:26

Üçüncü havalimanına geçiş süreci başladı

İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanı inşaatı tüm hızı ile devam ederken, havalimanına geçiş süreci ile ilgili de çalışmalar hız kazandı
  • Atatürk ismi gitsin de ne olursa olsun dimi... neden yeni havalimanında Atatürk ismi yok acaba?
  • HAYAL ALEMINDE TAŞINIRSINIZ . BIR TANE DELIKANLI ÇIKIP SUBAT 2018 E YETISMESI MÜMKÜN DEGIL DİYEMEDI MI SIMDI
  • Hasan Bey ; küçülmeyi desteklediğinizi söylemeyin lütfen böyle birseyi düşünmeyin hatta . THY , PGS , ONUR AIR , ATLAS ... fark gözetmeksizin kalite prestij ve sermaye getirisi olarak bakılıp tüm havayollarının stratejik ve mali büyümesi temenni edilmelidir. 3. Havalimanı ve büyümelerle 2023 hedeflerine yürümeden koşacağız. İdrak etmek lazım.
  • Çelebi havas tgs yer hizmetleri nasıl bir yol izleyecek ? Nasıl binalar ve iş yapısı kullanılacak var mı bilgisi olan???
  • Onur Air hangarı güzel bir haber.
  • DGPS takmayı unutmayın lütfen
  • Bence en dogrusu thynin kuculup 100 ucak sayisina dusmesi ve ataturkun kullanilmaya devami
  • Arkadaşlar ben geçiş sürecinde bir süreliğine de olsa tüm uçakların Sabiha Gökçen'i kullanacağını hakkında bir bilgi aldım ne olur bana bu bilginin doğru olmadığını söyleyin

İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanı inşaatı tüm hızı ile devam ederken, havalimanına geçiş süreci ile ilgili de çalışmalar hız kazandı. İki gün süren toplantılara DHMİ, SHGM ve özel sektör kuruluşları katılarak geçişin nasıl olacağı konuşuldu.

Üçüncü havalimanına geçiş için geriye sayım başladı. Geçişin nasıl yapılacağının konuşulduğu toplantıya İGA yöneticiler, DHMİ, SHGM ve özel sektördeki tüm aktörler katıldı. WOW Otel’de gerçekleşen toplantıda İGA yöneticileri sektöre “Artık yerinizi teslim alın ve inşaatınızı yapın” dediği kaydedildi.

Toplantılarda özellikle geçiş dönemindeki olası aksaklıklar ve teknik detaylar konuşuldu. Özel sektör temsilcilerinin geçiş sürecinde bir günde geçiş sağlanamayacağı için her iki tarafa birden kira ödemek gibi bir sorun ortaya çıkabileceğini, apron kartlarının sorun yaratacağını ifade ettikleri öğrenildi.

Hedeflenen açılış tarihinin 26 Şubat 2018 olmasından kaynaklı sorunlar yaşanacağı da konuşulan konular arasında yer alıyor. Sektörün, 26 Şubat’ta açılacak bir meydanın sezon öncesi açılmasının büyük sorunlara neden olacağı bu sebeple açılışın 1 Kasım’a ertelenmesini önerdiği belirtildi.

Öte yandan THY’nin 1.5 milyar dolarlık bir kargo binası yapacağı, Onur Air’in ise Atatürk Havalimanı’ndaki mevcut hangarının iki katı bir hangar yapacağı ifade edildi.

Üçüncü havalimanı yetkilileri sektörün talepleri konusunda not aldığı ve şikayetler konusunda çalışma yapacağı belirtildi.

©Airporthaber.com

Öte yandan toplantıyla ilgili DHMİ resmi sitesinden de bir açıklama yayınlandı.

Yapılan açıklamada:

İstanbul Yeni Havalimanı Eylem Planı toplantısı, 26-27 Eylül günlerinde İstanbul’da yapıldı.

Wow Otel’de yapılan toplantıda, inşaatı hızla devam eden asrın projesi İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili hazırlık çalışmaları ele alındı. İki gün süren toplantının ilk günkü oturumuna ilgili Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. İkinci günkü oturumda ise ilgili özel kuruluşların temsilcileri hazır bulundu.

Yeni Havalimanı ile ilgili konuların ayrıntılı olarak görüşüldüğü ve çok verimli geçen toplantıya Genel Müdürümüz Serdar Hüseyin Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Genel Müdür Yardımcımız Funda Ocak, İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, UDH Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Erhan Ümit Ekinci ile DHMİ Daire Başkanları katıldı.


Üçüncü havalimanına geçiş süreci başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Atatürk ~ 8 yıl önce
Atatürk ismi gitsin de ne olursa olsun dimi... neden yeni havalimanında Atatürk ismi yok acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Neden ataturk olsun bir tane var ya ayriyetten isim vermek istiyorsan eser yapacaksin yoksa semeri verirler sirtina
Zz ~ 7 yıl önce
Herseyin adida ataturk mu olurmus ya ayiptir
GERÇEKLER ~ 8 yıl önce
HAYAL ALEMINDE TAŞINIRSINIZ . BIR TANE DELIKANLI ÇIKIP SUBAT 2018 E YETISMESI MÜMKÜN DEGIL DİYEMEDI MI SIMDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ebru ~ 8 yıl önce
Hasan Bey ; küçülmeyi desteklediğinizi söylemeyin lütfen böyle birseyi düşünmeyin hatta . THY , PGS , ONUR AIR , ATLAS ... fark gözetmeksizin kalite prestij ve sermaye getirisi olarak bakılıp tüm havayollarının stratejik ve mali büyümesi temenni edilmelidir. 3. Havalimanı ve büyümelerle 2023 hedeflerine yürümeden koşacağız. İdrak etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN ~ 8 yıl önce
tüm firmalarımıza hayırlı olsun .
Yer hizmeti ~ 8 yıl önce
Çelebi havas tgs yer hizmetleri nasıl bir yol izleyecek ? Nasıl binalar ve iş yapısı kullanılacak var mı bilgisi olan???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duyum ~ 8 yıl önce
Duyumlar yer hizmetlerini kendileri yapacak şeklinde. Havaş ve Çelebi sadece yükleme boşaltma işinde olacaklar. İnşallah böyle olmaz tabii.
Onur ~ 8 yıl önce
Onur Air hangarı güzel bir haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maaş ~ 8 yıl önce
Onur Air önce çalışanlarının maaşını ödesin. Sonra bakarız hangara
DGPS ~ 8 yıl önce
DGPS takmayı unutmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 8 yıl önce
Bence en dogrusu thynin kuculup 100 ucak sayisina dusmesi ve ataturkun kullanilmaya devami

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Hasaaaan bakirköyden ne zaman kactin leeen
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Tamam anlasildi 28 subat 2017 de acilamiyacak simdiden kivirmaya baslamislar
geçiş ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar ben geçiş sürecinde bir süreliğine de olsa tüm uçakların Sabiha Gökçen'i kullanacağını hakkında bir bilgi aldım ne olur bana bu bilginin doğru olmadığını söyleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duydugun haber ~ 8 yıl önce
Dogru degil
saçma ~ 8 yıl önce
Böyle bir saçmalık olur mu? Kim uydurduysa tamamen yanlış. Bir kere mantık olarak ters. Neden Sabiha'ya yönlendirilesin uçaklar.
Fırtına ~ 8 yıl önce
Yok daha neler sabiha önce kendi meydanına inen uçakları Zamanında kaldırsın
teknik ~ 8 yıl önce
konu tamamen teknik... Istanbul a yeni bir havalimani konumlandiriliyor ve ATS kapsaminda problem yok ise ile area cont ise. ISG ye gerek yok. ama 3. havalimani acildiginda AHL kapanicak ise bu zaman isg yi kullanmak gerekicektir. Tahminim en az bir iki ay surer.
Söylüyorum ~ 8 yıl önce
Dogru degil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000