21 Temmuz 2008, Pazartesi 11:16:32

Üçüncü havalimanı arsa fiyatlarını uçurdu

Üçüncü Boğaz köprüsü ve yeni havaalanı planları Çatalca ile Silivri'deki arazilerin fiyatlarını bir anda yükseltti.
  • Başka ülkelerde havaalanı yapılacak denildiği zaman ses kirliliği ve trafik yoğunluğu neden gösterilip arsa fiyatları düşer, bizde is artar. Sonra vatandaş alçak geçen uçak ses yapıyor diye ağlar. Bana para verseler ben havaalanı yakınında arsa almam.

Adı havaalanı ve 3. köprü ile anılmaya başlanan Çatalca'da fiyatların yüzde 30'dan başlayıp yüzde 100'e çıkan oranlarda arttığı belirtilirken, yine havaalanı için düşünülen Silivri'de de arazi fiyatları artmaya devam ediyor.

Remax Erguvan Gayrimenkul Hizmetleri Genel Müdürü Engin Eren; “3. havaalanı için ilk olarak Çatalca-Yassıören-Arnavutköy bölgesi öne çıkıyor. İkinci seçenek ise Silivri ve Gazitepe. Havaalanı’nın bu iki bölgeden birine yapılacağının açıklanması bu bölgelerdeki emlak hareketlerini iyice arttırdı ve bazı bölgelerde fiyatlar anlamsız bir şekilde şişirildi” dedi.

Üçüncü havalimanı arsa fiyatlarını uçurdu

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
Başka ülkelerde havaalanı yapılacak denildiği zaman ses kirliliği ve trafik yoğunluğu neden gösterilip arsa fiyatları düşer, bizde is artar. Sonra vatandaş alçak geçen uçak ses yapıyor diye ağlar. Bana para verseler ben havaalanı yakınında arsa almam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000