11 Aralık 2015, Cuma 10:38:40

Üçüncü Atlas da geldi

Türkiye'nin de üreticileri arasında yer aldığı dünyanın en büyük askeri nakliye uçağı A-400M'lerden üçüncüsü de Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi.
  • Umarım bu uçaklar çok iyi testlerin yapılması sonucu teslim edildi. Acaba bizimkiler bu testlerde fiili olarak görev aldılarmı buda çok önemli geçmişte yaşanan acı olaylar var...
  • Firmware update yapilirken, installer 3 motorda eksi version'i silmis fakat yeni version'i yuklememis.
  • Thy'de alsın bunlardan doğu güneydoğu'ya bunlarla uçsun
  • Hayirli olsun, ama bu dusen son ucakta kaza raporunun sonucu neydi ? Bilen varSa sevinirim
  • Hayırlı ve uğurlu olsun.Bir ara ispanyol casa ucakları sapır sapır düşüyordu türkiyede, kuzey ırakda operasyondan dönen 33 bordobereli bu kazada şehit olmuştu Allah gani gani rahmet eylesin..
  • cloud atlas filmindeki uçak da bu değilmiydi?
  • antonovlar halt etsin artık!! 225'ler çöpe!!
  • bu ucaklar neden pervaneli? bir artisimi var?
  • vatana millete hayırlı uğurlu olsun inşallah
  • Masallah cok seviyorum bu ucagi hayirli olsun kazasiz kirimsiz ucuslar dilerim

Türkiye'nin de üreticileri arasında yer aldığı dünyanın en büyük askeri nakliye uçağı A-400M'lerden üçüncüsü de Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Türkiye, Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya tarafından ortak üretilen dünyanın en büyük nakliye uçakları arasında yer alan A-400 M uçağının üçüncüsü de geçtiğimiz ay Türkiye'ye teslim edildi. Teslimat Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın internet sitesinden de duyurulurken, uçak 14-0028 kuyruk numarası ile uçuşlara başladı.

Türkiye imzaladığı sözleşme gereği 10 adet A-400 M sipariş etmişti. Geçtiğimiz yıl üretim bandından çıkan A-400 M'lerden biri İspanya'nın Sevilla kentinde test uçuşu sırasında düşmüştü. Yazılım hatasından kaynaklandığı düşünülen kaza sonrası Türkiye envanterinde bulunan iki adet Atlas uçağı A-400 M uçağının uçuşlarını durdurmuştu. İki uçak üzerinde de gerekli görülen değişikliklerin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Birinci uçağın Ocak ortasında göreve dönmesi bekleniyor. İkinci uçak için de Ocak sonu göreve dönüş tarihi olarak planlanıyor. Uçakların 'retrofit' denilen süreç sonucunda görülen eksiklerin yanı sıra yerli bazı yazılımlarla da güçlendirildiği öğrenildi.

A-400 M projesi 2003'te Türkiye, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika'nın katılımıyla başlatıldı. Uçağın üretimine 2011'de başlandı. 31 milyar avroluk yatırımla toplam 180 A/400M'in üretileceği projede, Türkiye 10 uçak sipariş etti. İlk teslimat 2014 Nisan'da yapıldı. ATLAS ismi verilen ilk uçak, 12 Mayıs 2014 tarihinde, konuşlu bulunacağı Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda teslim edildi. Uçak, toprak pistlere inip kalkabilme, insani yardım, havada yakıt ikmal, düşük işletim maliyetleri ve modern uçuş sistemleri ile donatılmış taktik nakliye uçağı olarak yeni bir klasman oluşturmuş bulunuyor.

Üçüncü Atlas da geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ben ~ 8 yıl önce
Umarım bu uçaklar çok iyi testlerin yapılması sonucu teslim edildi. Acaba bizimkiler bu testlerde fiili olarak görev aldılarmı buda çok önemli geçmişte yaşanan acı olaylar var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet'e cevap ~ 8 yıl önce
Firmware update yapilirken, installer 3 motorda eksi version'i silmis fakat yeni version'i yuklememis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz ~ 8 yıl önce
Thy'de alsın bunlardan doğu güneydoğu'ya bunlarla uçsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 8 yıl önce
Hayirli olsun, ama bu dusen son ucakta kaza raporunun sonucu neydi ? Bilen varSa sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Hayırlı ve uğurlu olsun.Bir ara ispanyol casa ucakları sapır sapır düşüyordu türkiyede, kuzey ırakda operasyondan dönen 33 bordobereli bu kazada şehit olmuştu Allah gani gani rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cloud atlas ~ 8 yıl önce
cloud atlas filmindeki uçak da bu değilmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khn ~ 8 yıl önce
o değil yeni mission impossible da olan uçak bu
antonov ~ 8 yıl önce
antonovlar halt etsin artık!! 225'ler çöpe!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
MTOW'i 600 ton civarı olan uçakla mı kıyaslıyorsun?
hasan ~ 8 yıl önce
bu ucaklar neden pervaneli? bir artisimi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a380 ~ 8 yıl önce
bu ucakgin özelliklrinden biri, cakil veya cimen pisttede inebilmesi, ayrica askeri ucaklar alcak seviylerde ucup parasütle yardim atmaktadirlar, bütün bu saydiklarimda jet turbinli motorlarin yabanci cisim cekip motorun hasar görme ihtimali cok yüksektir. pervanelerin buna benzer hassasliklari yoktur...
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
vatana millete hayırlı uğurlu olsun inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sahin-fr ~ 8 yıl önce
Masallah cok seviyorum bu ucagi hayirli olsun kazasiz kirimsiz ucuslar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000