23 Eylül 2011, Cuma 15:27:03

UÇUCU EKİPLERE YENİ UYGULAMA

Uçucu ekipler de artık Atatürk Havalimanı’nda uçağa binmeden önceki son noktada güvenlik kontrolünden geçirilecek. İşte ayrıntılar...
  • evet bu uygulama ister istemez bizi ilkbasta memnun etmeyecek ama aslinda ufak bir guvenlik acigi. bircok ulkeye arrival da aranmiyoruz dolayisiyla o ulkeye kolaylikla yasadisi yada gumruye tabi ve en onemlisi silah sokabiliriz ama bu okadar kolay degil sonucta ahl girerken araniyoruz bunu 2defa yapmak yerine ucus ekibine ozel bir kapidan tek defada aranabiliriz
  • aaa oraya yeni mi gelmiş bu uygulama biz ayt de her yerde aranıyoz millet direk soyunu aaaa:)))
  • bence tüm terminal binasını bütün bir x-ray cihazı haline getirsinler bütün sorun çözülsün :) bu ne yaa uğraştıkları işe bak.
  • he hostea ve höstler icin senun uyarilarini dikkate alir thy merak etme onlar dusunemiyo he bide o kapidan sadece thyde km gecmiyo dis hat yapan diger ozel havayollari geciyo thy pilotlari geciyo sende diyosun ki thy hostes ve höst'leri neler getiriyo satiyo:) hem sanane kardesim cikisla ilgili bi haber mi bu ki arrival aransin diyosun birde w ile arrival :) ya suraya bi yorum yazmayin bisey var sanip okuyoruz kiymetli vaktimizi caliyorsunuz be
  • daha düne kadar kaçak içiki ticareti yapan hostesleri unutmadık..bu sadece ıceberg in görünen yüzü yaa altı ne olacak...bence çok yerinde bir uygulama olmuş...ekiplerde insanoğlu şaşarda beşerde...iyice aransınlar bari :))
  • Madem bu terör ortamında güvenlik uygulaması yapıyorsunuz,o zaman belli bir standartta yapın.Millete var, ama tanıdıklara,TAV güvenlik ve sivil personeline,polis eş-dostuna yok.Pekii....birileri bu insanlardan bir yada birkaçının kanına girip,geri çeviremeyeceği teklifler yapıp AHL'ye cebinde patlayıcıyla sokarsa o zaman ne olacak? AHL de güvenlik açığı vaarr!!!
  • Uçucu ekiplere uygulanan güvenlik uygulamasına karşı değilim.Ancak güvenlik uygulamasının bir standarta sahip olması gerekmez mi?Çarşaflı-tesettürlü kadınlar (kabin olmasına rağmen),çarşaf ve palto çıkartılmadan baştan sağma elle aranarak terminale alınıyor.Çoğu defa şahit oldum.Dışarıdan gelen TAV güvenlik personeli de X-RAY cihazından geçmeden giriyor.Polis eşi-dostu da aynı şekilde.
  • Paranoyayı artırmayın. Biz 11 Eylülden beri değil doğduğumuz günden beri terörün içinde yaşıyoruz. "BİZİ BİZDEN KORUMAYIN". Bizi teröristlerden koruyun. Bizi olay çıkartan yolcudan koruyun. Sizi çağırdığımızda "hadi anlaşın" demekten vazgeçin. Kocaman oda yapıp geçişe daracık yer bırakmayın.
  • ayni guvenlik prosedurleri polisler,tav guvenlik elemenlari,ust duzey tav yoneticileri icin de gecerli olmali...ayrica gerek gidis gerek gelisdeki pasaport kuyruklarindaki rezillige de bir son verilsin dunyaya rezil oluyoruz..gecen cumartesi dis hatlar gidis katindaki pasaport bankolarindan sadece 5 tanesi acikti..Geri kalan bankolar o yogunluga ragmen neden bostu? Yeterli polis mi yok? Koskoca alanda yeterli polis yok gibi bir mazeret olabilir mi? Kimsenin ulkemizi kucuk dusurmeye hakki yok ey bu rezilliklerin sorumlulari!!!!
  • Uçuşa gidişte uçağa binmeden önce yolcu salonda 2. X.Raydan geçiyorsa kabin ekibide geçmeli bunda gocunacak ne var veya bunun neresi yanlış anlamıyorum asıl olan uçuş ekibinin yurt dışı dönüşünde arriwal çıkşında bagajlarının gümrük kontrolü yapılan yerde X.Ray cihazından geçirilmesi yurda kaçak yollardan ne getirdiklerini görmeli bunu gümrüğün uygulaması gerekirki dışarıda bir çok uçuş görevlisi hostes ve host,un yurt dışından neler getirip sattıklarını bilmeyen yoktur en son THY hostesinin bir valiz içki ile yakalandığı durum gibi gümrük ve THY yetkililerinin bu konuyada önem vermeleri gerekir .
Atatürk Havalimanı’nda yeni bir güvenlik uygulaması daha hayata geçiriliyor...
 
Atatürk Havalimanı’ndan uçuşa gidecek personel bundan böyle ikinci bir güvenlik kontrolünden geçirilecek. Uygulamanın 28 Eylül’deki Avrupa Sivil Havacılık Örgütü ECAC’ın denetimine yetiştirilmesi planlanıyor.

Yeni uygulama çerçevesinde Atatürk Havalimanı’nda uçucu ekiplerin giriş-çıkış yaptığı meteoroloji kapıya yeni bir güvenlik noktası kurulacak. Pilot ve kabin ekiplerinin kullandığı kapı girişine x-ray cihazları yerleştirilecek. Uygulama ile birlikte havaalanı girişinde güvenlik kontrolünden geçen ekipler, uçağa binmeden önce de ikinci bir uygulamaya tabi tutulacak.

İşte Meteoroloji Kapısı olarak bilinen noktanın o düzenlemelerden sonraki hali;










©Murat Can Güllü/AirportHaber.com
UÇUCU EKİPLERE YENİ UYGULAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Misafir ~ 13 yıl önce
evet bu uygulama ister istemez bizi ilkbasta memnun etmeyecek ama aslinda ufak bir guvenlik acigi. bircok ulkeye arrival da aranmiyoruz dolayisiyla o ulkeye kolaylikla yasadisi yada gumruye tabi ve en onemlisi silah sokabiliriz ama bu okadar kolay degil sonucta ahl girerken araniyoruz bunu 2defa yapmak yerine ucus ekibine ozel bir kapidan tek defada aranabiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aaa oraya yeni mi gelmiş bu uygulama biz ayt de her yerde aranıyoz millet direk soyunu aaaa:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence tüm terminal binasını bütün bir x-ray cihazı haline getirsinler bütün sorun çözülsün :) bu ne yaa uğraştıkları işe bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
he hostea ve höstler icin senun uyarilarini dikkate alir thy merak etme onlar dusunemiyo he bide o kapidan sadece thyde km gecmiyo dis hat yapan diger ozel havayollari geciyo thy pilotlari geciyo sende diyosun ki thy hostes ve höst'leri neler getiriyo satiyo:) hem sanane kardesim cikisla ilgili bi haber mi bu ki arrival aransin diyosun birde w ile arrival :) ya suraya bi yorum yazmayin bisey var sanip okuyoruz kiymetli vaktimizi caliyorsunuz be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha düne kadar kaçak içiki ticareti yapan hostesleri unutmadık..bu sadece ıceberg in görünen yüzü yaa altı ne olacak...bence çok yerinde bir uygulama olmuş...ekiplerde insanoğlu şaşarda beşerde...iyice aransınlar bari :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madem bu terör ortamında güvenlik uygulaması yapıyorsunuz,o zaman belli bir standartta yapın.Millete var, ama tanıdıklara,TAV güvenlik ve sivil personeline,polis eş-dostuna yok.Pekii....birileri bu insanlardan bir yada birkaçının kanına girip,geri çeviremeyeceği teklifler yapıp AHL'ye cebinde patlayıcıyla sokarsa o zaman ne olacak? AHL de güvenlik açığı vaarr!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçucu ekiplere uygulanan güvenlik uygulamasına karşı değilim.Ancak güvenlik uygulamasının bir standarta sahip olması gerekmez mi?Çarşaflı-tesettürlü kadınlar (kabin olmasına rağmen),çarşaf ve palto çıkartılmadan baştan sağma elle aranarak terminale alınıyor.Çoğu defa şahit oldum.Dışarıdan gelen TAV güvenlik personeli de X-RAY cihazından geçmeden giriyor.Polis eşi-dostu da aynı şekilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paranoyayı artırmayın. Biz 11 Eylülden beri değil doğduğumuz günden beri terörün içinde yaşıyoruz. "BİZİ BİZDEN KORUMAYIN". Bizi teröristlerden koruyun. Bizi olay çıkartan yolcudan koruyun. Sizi çağırdığımızda "hadi anlaşın" demekten vazgeçin. Kocaman oda yapıp geçişe daracık yer bırakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayni guvenlik prosedurleri polisler,tav guvenlik elemenlari,ust duzey tav yoneticileri icin de gecerli olmali...ayrica gerek gidis gerek gelisdeki pasaport kuyruklarindaki rezillige de bir son verilsin dunyaya rezil oluyoruz..gecen cumartesi dis hatlar gidis katindaki pasaport bankolarindan sadece 5 tanesi acikti..Geri kalan bankolar o yogunluga ragmen neden bostu? Yeterli polis mi yok? Koskoca alanda yeterli polis yok gibi bir mazeret olabilir mi? Kimsenin ulkemizi kucuk dusurmeye hakki yok ey bu rezilliklerin sorumlulari!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçuşa gidişte uçağa binmeden önce yolcu salonda 2. X.Raydan geçiyorsa kabin ekibide geçmeli bunda gocunacak ne var veya bunun neresi yanlış anlamıyorum asıl olan uçuş ekibinin yurt dışı dönüşünde arriwal çıkşında bagajlarının gümrük kontrolü yapılan yerde X.Ray cihazından geçirilmesi yurda kaçak yollardan ne getirdiklerini görmeli bunu gümrüğün uygulaması gerekirki dışarıda bir çok uçuş görevlisi hostes ve host,un yurt dışından neler getirip sattıklarını bilmeyen yoktur en son THY hostesinin bir valiz içki ile yakalandığı durum gibi gümrük ve THY yetkililerinin bu konuyada önem vermeleri gerekir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000