02 Ağustos 2012, Perşembe 17:27:10

UÇUCU EKİPLERE MÜJDE... REVİZYON 5 ÇÖPE GİTTİ

Uçucu personelin 8 saati aşan uçuşlarda dinlenme sürelerini 24 saate düşüren SHT 6A (rev 5) talimatı, az önce imzalanan 23. Dönem toplu iş sözleşmesindeki 36 saatlik dinlenme süresi kuralıyla geçerliliğini yitirdi.
  • Sayn fo zaten ayda bir tane kısa uçuş yapıyoruz siz crew restde dinlenirken yok çorbamı getirin yok bu yemeği beğenmedim chef e söyleyin bana kekikli özel Bc den balık hazırlasın deken biz mınunmum kabin ekibi nereye yetişeceğimizi şaşırmışken siz kalmış yok gece clubu diyorsunuz kim nereye clubu Allah aşkına insanlar can derdinde koyun et derdindebirazinsaf biraz insanlık ne söyliyim
  • ayagım kırıldıgı ıcın ıs akdıme son verıldı. sımdı bn bunca zaman toplu sozlesme ıcın toplu para bekleyenledenım aslında. sımdı ısıme son verıldıgı ıcın ben bu toplu paramı alamıcakmıyım. herkes farklı seyller soyluyor. bılen bı kısı soylesın lutfen.
  • canıyla başıyla calışan ve hastalanan hostes hanımların hastalıgı nedenıyle işine son verılenler ne olacak yok rapaor kullanılmış raporu keyfınden kullanmıyorar yok troylrt yok ucak kapısı kapatmasından dolayı bel fıtıgı yaşayanların sonuda işten atılmıştır duyrulur arkadaşlar dıkkat edın sızde bırgun sudan bahaneye kapıya konulursunuz saygılarrrr
  • SADECE THY YOK DİĞER ŞİRKETLERİ DE KAPSIYOR BU REVİZYON. UZUN MESAFE UÇUŞUN TANIMINI İYİ OKURSANIZ DA SADECE 8 SAAT ÜZERİ ( 4 SAAT DİLİMİ FARKLA) UÇUŞ DEĞİLDİR. ŞİMDİ ÖZEL ŞİRKETLERDE İSTİSMARA UĞRAYAN BAZI DURUMLAR DAHA NET OLMUŞTUR. ASLINDA ÖZEL ŞİRKET ÇALIŞANLARININ HAKLARINI DAHA ÇOK KORUYOR...
  • Bu senin zaferin beni katma onun içine ben 17bin kişinin aldığı %5 zamma sevinmek için işten çıkarılmadım hayat düzenimi sağlığımdan boşuna olmadım..Sendikadan anlamlı açıklama bekliyoruz bu böyle olmayacak!!!
  • Benim zaferim degil beni katma 17bin bki yanliz birakan insanin aldgi yuzde 5 zamma sevinemem isimden hayat duzenimden olmussun sen kimsin boyle birsey yaziyorsun merak ediyorum.bu is kuyruguna gelmeye basladi bizlen ilgili biseyler yapmazlarsa bu 305 burada unutulursa boyle kazandik ettik hikayeleriyle avutulursa o zaman gorucem.
  • merak etme kardeş bu başkan başımızda oldukça başka 305 lerde bulunur. olan sizlere ve onlara olur. başkanda başımızda daha niceee 23 yıllar sefa sürer. size geçmiş olsun. inşallah aramıza dönersiniz. bu mübarek ramazanda dualarımız sizinle kardeş.
  • Kardesim benim yazdiklarimin aynisini yaziyorsun bir de bilmeden konusmayin diyorsun.Ya okuman yok ya da okudugunu anlama kapasiten yok.Ben de aynen onu diyorum,Sirketler SHGM kuralini calisan lehine gelistirebilir ama kotulestiremez.THY'den baska ER ucak yok diyorsun,o kadar bencil olmussunuz ki tum ucuculari sadece kabinden ibaret saniyorsunuz.ER ucan kac tane kargo sirketi var,kaldi ki ozel sektor bugun ucmaz yarin ucar kim bilir.Sonucta SHGM calisan aleyhine bir kural koymus ve uluslararasi standarlara adapte etmis kendini
  • Elimizdeki haklar alinmadi diye minnet duyar hale gelmisiz buyuk sevinc icinde olanlarida anlayamiyorum!305 kisiyide resmen kurban eden sendikada bunu kendi basarisi saniyor.milletin gozunu boyle boyamaya devam edin borc icindeki sucsuz insanlardan aldiginiz ah hepinize yeter!
  • arkadas diğer hava yollarını da baglar tabi SHGM nin rev 5 i.. ama su var ki; 1) e/r ucan sadece thy,tis e göre istirahat belli. 2) sht rev 4 e göre yıllardır diğer hava yolları minimumlardaydı evet. thy degildi. o yuzden isyan cıktı. kanun diyor ki: lehe degiştirme olur,aleyhe olmaz. eger tis önceden sht rev 4 ile aynı duzenlenseydi kimse bişey diyemezdi.bilmeden konuşmayın,yeter artık be!

Kokpit ve kabin ekiplerini bir kaç gündür kara kara düşündüren SHT 6A revizyon 5 talimatı, geçerliliğini kaybetti. Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan 23. Dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan 8 saati aşan uçuşlarda 36 saatlik dinlenme süresi ile birlikte SHGM’nin yayınladığı ve THY’nin de uygulamaya koyduğu 24 saatlik dinlenme süresi hükmünü kaybetti.

Bilindiği gibi dinlenme süresinin 24 saate düşürülmesinden sonra uçucu ekipler, kurum içi yazışmalarda şirketin bu uygulamasına yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Airporthaber.com

UÇUCU EKİPLERE MÜJDE... REVİZYON 5 ÇÖPE GİTTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

fo ya cevap ~ 12 yıl önce
Sayn fo zaten ayda bir tane kısa uçuş yapıyoruz siz crew restde dinlenirken yok çorbamı getirin yok bu yemeği beğenmedim chef e söyleyin bana kekikli özel Bc den balık hazırlasın deken biz mınunmum kabin ekibi nereye yetişeceğimizi şaşırmışken siz kalmış yok gece clubu diyorsunuz kim nereye clubu Allah aşkına insanlar can derdinde koyun et derdindebirazinsaf biraz insanlık ne söyliyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hostes ~ 12 yıl önce
ayagım kırıldıgı ıcın ıs akdıme son verıldı. sımdı bn bunca zaman toplu sozlesme ıcın toplu para bekleyenledenım aslında. sımdı ısıme son verıldıgı ıcın ben bu toplu paramı alamıcakmıyım. herkes farklı seyller soyluyor. bılen bı kısı soylesın lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
canıyla başıyla calışan ve hastalanan hostes hanımların hastalıgı nedenıyle işine son verılenler ne olacak yok rapaor kullanılmış raporu keyfınden kullanmıyorar yok troylrt yok ucak kapısı kapatmasından dolayı bel fıtıgı yaşayanların sonuda işten atılmıştır duyrulur arkadaşlar dıkkat edın sızde bırgun sudan bahaneye kapıya konulursunuz saygılarrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATIN AT GÖZLÜKLERİNİ ~ 12 yıl önce
SADECE THY YOK DİĞER ŞİRKETLERİ DE KAPSIYOR BU REVİZYON. UZUN MESAFE UÇUŞUN TANIMINI İYİ OKURSANIZ DA SADECE 8 SAAT ÜZERİ ( 4 SAAT DİLİMİ FARKLA) UÇUŞ DEĞİLDİR. ŞİMDİ ÖZEL ŞİRKETLERDE İSTİSMARA UĞRAYAN BAZI DURUMLAR DAHA NET OLMUŞTUR. ASLINDA ÖZEL ŞİRKET ÇALIŞANLARININ HAKLARINI DAHA ÇOK KORUYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305in zaferi diyene cvp ~ 12 yıl önce
Bu senin zaferin beni katma onun içine ben 17bin kişinin aldığı %5 zamma sevinmek için işten çıkarılmadım hayat düzenimi sağlığımdan boşuna olmadım..Sendikadan anlamlı açıklama bekliyoruz bu böyle olmayacak!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305in zaferi diyene ~ 12 yıl önce
Benim zaferim degil beni katma 17bin bki yanliz birakan insanin aldgi yuzde 5 zamma sevinemem isimden hayat duzenimden olmussun sen kimsin boyle birsey yaziyorsun merak ediyorum.bu is kuyruguna gelmeye basladi bizlen ilgili biseyler yapmazlarsa bu 305 burada unutulursa boyle kazandik ettik hikayeleriyle avutulursa o zaman gorucem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
304+1 e ~ 12 yıl önce
merak etme kardeş bu başkan başımızda oldukça başka 305 lerde bulunur. olan sizlere ve onlara olur. başkanda başımızda daha niceee 23 yıllar sefa sürer. size geçmiş olsun. inşallah aramıza dönersiniz. bu mübarek ramazanda dualarımız sizinle kardeş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu nasil habercilik'e cevap yazana ~ 12 yıl önce
Kardesim benim yazdiklarimin aynisini yaziyorsun bir de bilmeden konusmayin diyorsun.Ya okuman yok ya da okudugunu anlama kapasiten yok.Ben de aynen onu diyorum,Sirketler SHGM kuralini calisan lehine gelistirebilir ama kotulestiremez.THY'den baska ER ucak yok diyorsun,o kadar bencil olmussunuz ki tum ucuculari sadece kabinden ibaret saniyorsunuz.ER ucan kac tane kargo sirketi var,kaldi ki ozel sektor bugun ucmaz yarin ucar kim bilir.Sonucta SHGM calisan aleyhine bir kural koymus ve uluslararasi standarlara adapte etmis kendini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinde ~ 12 yıl önce
Elimizdeki haklar alinmadi diye minnet duyar hale gelmisiz buyuk sevinc icinde olanlarida anlayamiyorum!305 kisiyide resmen kurban eden sendikada bunu kendi basarisi saniyor.milletin gozunu boyle boyamaya devam edin borc icindeki sucsuz insanlardan aldiginiz ah hepinize yeter!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
'' bu nasıl habercilik'' bu ne yaa,sen ne diyosun ~ 12 yıl önce
arkadas diğer hava yollarını da baglar tabi SHGM nin rev 5 i.. ama su var ki; 1) e/r ucan sadece thy,tis e göre istirahat belli. 2) sht rev 4 e göre yıllardır diğer hava yolları minimumlardaydı evet. thy degildi. o yuzden isyan cıktı. kanun diyor ki: lehe degiştirme olur,aleyhe olmaz. eger tis önceden sht rev 4 ile aynı duzenlenseydi kimse bişey diyemezdi.bilmeden konuşmayın,yeter artık be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000