22 Mayıs 2018, Salı 09:25:37

Ücretsiz ikram dönemi sona mı eriyor?

Milliyet Gazetesi yazarlarından Ali Eyüboğlu, bugün yazdığı köşe yazısında DO&CO'nun sahibi Atilla Doğudan'ın açıklamalarına yer verdi.
  • Her haberin altında kabin memurlarının maaşını düşürün diyenler var. ne kadar meraklısınız insanların ekmeğini kısmaya. kabin memuru diyip geçmeyeceksiniz. Kabin memuru dediğiniz şey thy'nin yüzüdür. Bunu idrak edin artık. Eskiden kimse thy'ye binmek istemezdi. "T"hey "h"ate "y"ou airlines diye dalga geçilirdi. çünkü kabin memurlarının yüzleri sürekli asık ve mutsuzlardı. bir yolcunun memnuniyetini direkt yoldan sağlayan birim kabin memurlarıdır. o kadar çalışma saatine sahip, thy'nin imajının sorumluluğunu üstlenen birime 2000 lira verirsen olmaz. ayrıca arkadaşın da dediği gibi 8 bin lirayla başlamıyorlar. saçma sapan konuşuyorsunuz yeter artık. bu arada ben kabin memuru değilim, olma gibi bir hayalim de yok. bozacının şahidi şıracı demeyin.
  • Maaşlar rumuzu ile yazan kabin memurumuza cevabımdır. sizin maaşlarınız niye millete dert olsun. bu yazı şekliyle bile nasıl bir zihniyetin olduğu belli.:) söylemeyeyim dedim ama söyleyecem. altı üstü uçan garsonsun ne hava yapıyosun. sadece sen mi bayramda seyranda çalışıyorsun zannediyorsun. biraz başını öne eğ de düşün derim sana. hadi bayy..
  • Havayolu firması ne isterse onu verir, ikram şirketi nokta
  • Ucretsiz ikrami sonlandiracaginiza 8000 tl maas verdiginiz kabin memurlarinin maaslarini standart duzey olan 2347 tl’ye cekin. 10000 kabin memuru x 8000 tl ortalama maas desek, her ay 80 000 000 tl’yi cope atiyorsunuz. 56 530 000 tl tasarruf yapilabilir boylelikle her ay
  • Sats ile olan anlaşma ne oldu ?
  • As you wish;)
  • Okuduğum şirket çalışanı yorumlarından,bu adamın ne konuşacak nede önereceği bir şey var,kul hakkı yiyeni öbür taraf bile kabul etmiyor.
  • Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz tonlarca yemekler çöp oluyor. Tonlarca içecek çöp oluyor. Dünyanın her yerinde halen bir lokma ekmeğe muhtaç insanlar ve canlılar varken uçaklarda bu aşırı israf neden? İlaveten kağıt malzemeler de aynı şekilde. Dünyamız tüketim çılgınlığından kaynaklanan sorunların sinyalini veriyor. Hep birlikte insanlık adına gelecek nesiller için tükettiğimiz herşeye dikkat edelim. İsraf yapılmaması için reklamlar kampanyalar başlatalım. Sıfır atık projesi bunlardan birisi. Sıfır atık düşüncesini yaşamlarımızda hayata geçirelim, ararştıralım, öğrenelim.
  • Çok anlamsız bir açıklama olmuş. Sonradan ikramcı olmak vizyonsuz olmayı gerektirmiyor. Hangi tecrübesi ile yorum yaptıysa artık ??
  • böyle bir açıklamayı yapma hakkınız var mı

Milliyet Gazetesi yazarlarından Ali Eyüboğlu, bugün yazdığı köşe yazısında DO&CO'nun sahibi Atilla Doğudan'ın açıklamalarına yer verdi. Uçaklarda kişiye özel yemek döneminin başlayacağını ifade eden Doğudan, yavaş yavaş tüm şirketlerin ücretsiz ikramı kaldıracağını açıkladı.

İşte Eyüboğlu'nun köşesinden Doğudan'ın açıklamaları:

Birçok havayolu şirketi, bilhassa iç hat uçuşlarında yiyecek ve içecek ikramını azalttı. İkramı kaldırıp, yiyecek ve içecek hizmetini paralıya çevirenler de var. Yakın gelecekte uçaklardaki yiyecek-içecek işi kişiye özele dönecek.

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus gibi Türk şirketlerinin yanı sıra Emirates, Etihad, Qatar, British Airways, Cathay Pacific, Avusturya Havayolları ve LOT-Polonya Havayolları’na catering hizmeti veren Do-Co’nun sahibi Attila Doğudan’ın öngörüsü bu…

4 bini Türk olmak üzere, 15 bin çalışanıyla 15 ülkede 60 havayolu şirketine hizmet verdiklerini söyleyen Doğudan, “Çok değil,
2-3 yıl içinde yolcu, uçağının kalkmasına 3-4 saat kala parasını ödeyip, menüden istediği yiyecek ve içeceği seçecek. Uçağa binince siparişi koltuğunda hazır olacak” dedi.

Catering hizmeti verdikleri havayolu şirketlerine müşteri memnuniyetini artırıp, ödüller kazandırdıklarını vurgulayan Doğudan, şöyle konuştu:

“Havayolu şirketlerinin çoğu, yakın gelecekte iç ve dış hatlarda ekonomi bölümünde ikramı kaldıracak. Yolculara ikramlı ve ikramsız bilet seçeneği sunulacak. Yolcular internetten check-in yaparken, 15-20 seçenekli menüden istedikleri yemeğin de siparişini verecek ve yolcuya özel yemek servisi dönemi başlayacak. Bunun için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Dokuzu Türkiye’de olmak üzere dünyanın
31 noktasında mutfağımız var. Yakında Los Angeles, Seul, Madrid ve Paris’te de devreye girecekler.”

FUTBOL KULÜPLERİNE YENİ GELİR KAYNAĞI

Dünyaca ünlü birçok futbol kulübünün önemli gelir kaynaklarından biri, futbol okulları… Barcelona’dan Juventus’a, Manchester City’den Bayern Münih’e markalaşmış futbol kulüplerinin dünyanın pek çok yerinde futbol okulları var… 

Almanya’nın ünlü futbol kulübü FC Bayern Münih, futbol endüstrisinden daha fazla pay alabilmek için yeni bir yönteme başvurdu.

Bayern Münih ile merkezi Viyana’da olan Do&Co, dünyanın her yerindeki taraftarları için doğum günü pastası satacak.

Do&Co’nun sahibi
Attila Doğudan, “Yaptığımız anlaşma uyarınca Bayern Münih taraftarları, internetten kulübün arması ve renklerini taşıyan pastalardan seçip, istedikleri ismi yazdıracak. Biz de 24 saat içinde pastalarını taze olarak onlara ulaştıracağız. Pastanın içinde kişinin adına yazılı, tüm futbolcuların imzasını taşıyan kartpostal da olacak” dedi.

Ücretsiz ikram dönemi sona mı eriyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Yeter artık ~ 6 yıl önce
Her haberin altında kabin memurlarının maaşını düşürün diyenler var. ne kadar meraklısınız insanların ekmeğini kısmaya. kabin memuru diyip geçmeyeceksiniz. Kabin memuru dediğiniz şey thy'nin yüzüdür. Bunu idrak edin artık. Eskiden kimse thy'ye binmek istemezdi. "T"hey "h"ate "y"ou airlines diye dalga geçilirdi. çünkü kabin memurlarının yüzleri sürekli asık ve mutsuzlardı. bir yolcunun memnuniyetini direkt yoldan sağlayan birim kabin memurlarıdır. o kadar çalışma saatine sahip, thy'nin imajının sorumluluğunu üstlenen birime 2000 lira verirsen olmaz. ayrıca arkadaşın da dediği gibi 8 bin lirayla başlamıyorlar. saçma sapan konuşuyorsunuz yeter artık. bu arada ben kabin memuru değilim, olma gibi bir hayalim de yok. bozacının şahidi şıracı demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okan boran ~ 6 yıl önce
Maaşlar rumuzu ile yazan kabin memurumuza cevabımdır. sizin maaşlarınız niye millete dert olsun. bu yazı şekliyle bile nasıl bir zihniyetin olduğu belli.:) söylemeyeyim dedim ama söyleyecem. altı üstü uçan garsonsun ne hava yapıyosun. sadece sen mi bayramda seyranda çalışıyorsun zannediyorsun. biraz başını öne eğ de düşün derim sana. hadi bayy..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkram şirketinin suçu yok bro ~ 6 yıl önce
Havayolu firması ne isterse onu verir, ikram şirketi nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Ucretsiz ikrami sonlandiracaginiza 8000 tl maas verdiginiz kabin memurlarinin maaslarini standart duzey olan 2347 tl’ye cekin. 10000 kabin memuru x 8000 tl ortalama maas desek, her ay 80 000 000 tl’yi cope atiyorsunuz. 56 530 000 tl tasarruf yapilabilir boylelikle her ay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşlar ~ 6 yıl önce
Her kabin memuru 8 binle baslamıyor, sen de calıs sen de kazan aaa yoksa şirkete giremedin de oyüzden mi böyle yorumlar yapıyosun? :))) bizler her bayram, özel gün, doğum, cenaze vb özel günlerde ucuyoruz. Alınterimizle kazanıyoruz, sen gece yatağında uyurken ; ben kalkıp gecenin 3’ünde makyaj yapıp sokaklarda kimse yokken korka korka işe gidiyorum. He buarada ikramiyelerimizde cok daha fazla kazanıyoruz, iyice içine dert oldu mu?
Yazık ~ 6 yıl önce
Kusurat hesaplamaya bak be ucarken 25 gram tavuk yiyebilsin diye beyimiz 1000 aile rızkını kısıcak gercekten pes sana
Maaslar’a ~ 6 yıl önce
Zannedersem kendin de kazandigin parayi hak etmedigini dusunuyorsun :) ne guzel herkes ayni fikirde. Kabine 8000 tl fazla. 3000 tl bile fazla. Cay kahve servisine devam edin ucak garson
Do&co adana01 ~ 6 yıl önce
Sats ile olan anlaşma ne oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SFML ~ 6 yıl önce
As you wish;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 6 yıl önce
Okuduğum şirket çalışanı yorumlarından,bu adamın ne konuşacak nede önereceği bir şey var,kul hakkı yiyeni öbür taraf bile kabul etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSRAF ~ 6 yıl önce
Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz tonlarca yemekler çöp oluyor. Tonlarca içecek çöp oluyor. Dünyanın her yerinde halen bir lokma ekmeğe muhtaç insanlar ve canlılar varken uçaklarda bu aşırı israf neden? İlaveten kağıt malzemeler de aynı şekilde. Dünyamız tüketim çılgınlığından kaynaklanan sorunların sinyalini veriyor. Hep birlikte insanlık adına gelecek nesiller için tükettiğimiz herşeye dikkat edelim. İsraf yapılmaması için reklamlar kampanyalar başlatalım. Sıfır atık projesi bunlardan birisi. Sıfır atık düşüncesini yaşamlarımızda hayata geçirelim, ararştıralım, öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lokantacı ~ 6 yıl önce
Çok anlamsız bir açıklama olmuş. Sonradan ikramcı olmak vizyonsuz olmayı gerektirmiyor. Hangi tecrübesi ile yorum yaptıysa artık ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tek firma siz misiniz? ~ 6 yıl önce
böyle bir açıklamayı yapma hakkınız var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000