29 Mart 2012, Perşembe 11:18:04

UÇMUŞ BU ÇOCUKLAR!

Dünya havacılık tarihi bir daha asla aynı olamayacak şekilde değişti...
  • bakanın bahsettiği 3 ayda yerli uçak yaparız dediği uçaklar bunlardı di mi?? valla helal olsun, yaptı dediğini, tuttu sözünü 3 ayda bitirtti. işte türkün gücü. (neee a4 kağıtları ithalmiymişşşş, yok artık)
Dünyanın dört bir yanında binlerce yetenekli pilot, bir A4 kağıdıyla hayallerini kanatlandırdı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek de uçuş kontrolü oldu.
 
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen uluslararası Red Bull Paper Wings kağıt uçak yarışması seferine Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileriyle çıktı. Eski Türkiye şampiyonu Selman Aydın’ın 3 kategoride damgasını vurduğu elemelerde Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de jüri olarak yer aldı. Her kategorinin en başarılı pilotları 4-5 Mayıs’ta Salzburg Dünya Red Bull Paper Wings Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek. 
 
3 kategoride 301 kayıtlı pilot ve 1.000’in üzerinde seyirci ile gerçekleşen etkinlikte şu sonuçlar alındı: 
 
En uzun havada kalma süresi - Katılımcı sayısı: 109 pilot 
 
1. Selman Aydın 7,84 sn 
 
 
2. Semih Özel 7,78 sn 
 
 
3. Çağatay Bulut 7,30 sn 
 
 
En uzun uçuş mesafesi - Katılımcı Sayısı: 154 pilot 
 
 
1. Selman Aydın 32,65 m 
 
 
2. Emre Ok 32,17 m 
 
 
3. Enver Türe 29,85 m 
 
 
Akrobasi - Katılımcı sayısı: 38 pilot 
 
 
1. Selman Aydın 30 puan 
 
 
2. Mehmet Soydaş 25 puan 
 
 
3. Yusuf Gökberk 22 puan 
 
Dünya havacılık tarihi 2006’da bir daha asla aynı olamayacak şekilde değişti. Dünyanın dört bir yanında binlerce yetenekli pilot bir A4 kağıdıyla hayallerini nasıl kanatlandırabileceklerini gösterdiler. Eski Çin’de vakit geçirmek için yapılan kağıt uçaklar günümüze kadar çok yol kat etti. Bugün, dünyanın her köşesinden kağıt uçaklara meraklı bir çok kişi Red Bull Paper Wings Dünya Finali’nin galibi olmak için hazırlanıyor. 
 
2012’de yeniden düzenlenerek kağıt uçak meraklılarını heyecanlandıran Red Bull Paper Wings’de uçacak olan pilotların iki kategorideki(en uzun uçuş mesafeleri ve en uzun havada kalma) süreleri Uluslar arası Kağıt Uçak Birliği(Paper Aircraft Association-PAA) ve Guinnes Rekorları tarafından da kabul edilecek ve böylece tarihe geçecekler. 
 
Yarışmacıların, Avusturya’nın Salzburg kentindeki Hangar-7’de düzenlenecek Dünya Finaline katılmak için, önce kendi ülkelerindeki rakiplerini elemeleri gerekiyor. Herkesin katılımına açık olan yarışmada A4 boyutlarında bir kağıt, yaratıcı bir fikir, güçlü - becerikli kollar ve biraz da idealist bir hevesle büyük bir başarı elde etmenin ne kadar kolay olduğu görülecek. Yarışmalara katılmak isteyenler www.redbullpaperwings.com/tr adresinden yarışma tarih ve yerlerini öğrenebilir ve kayıt olabilirler. Yarışmaya katılmak için yarışma günü alanda bulunmak ve kaydolmak mecburidir. 



UÇMUŞ BU ÇOCUKLAR!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bakanın bahsettiği 3 ayda yerli uçak yaparız dediği uçaklar bunlardı di mi?? valla helal olsun, yaptı dediğini, tuttu sözünü 3 ayda bitirtti. işte türkün gücü. (neee a4 kağıtları ithalmiymişşşş, yok artık)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000