30 Mart 2012, Cuma 17:31:41

UÇMADIĞINI İTİRAF ETTİ!

Smeets, baskılar sonucunda yaptığı sahtekarlığı itiraf ederken, gerçek adının Floris Kaayk olduğu ortaya çıktı.
  • hule hurda icin harcadigin enerjiyi kanatlara harcasaydin muhtemelen basarili olurdun be ya. yazik etmisin. bir de guzel sanatlar demisiniz ya dijital muhendislik deseydiniz daha uygun olurmus.
Hollandalı mühendis Jarno Smeets, yaklaşık iki hafta önce internete koyduğu videoyla dünyayı şaşkına çevirmişti.

Kendi tasarımı olan kanatlarıyla yerden yükselerek uçmaya başlayan Smeets’in videosu, uzmanların ağır eleştirilerine maruz kalmıştı.

Smeets, baskılar sonucunda yaptığı sahtekarlığı itiraf ederken, gerçek adının Floris Kaayk olduğu ortaya çıktı.

Analistler, animasyon uzmanı olduğu öğrenilen Kaayk’ın sahte videosunun arkasında tek bir neden olabileceğini düşünüyor. Milyonları kandıran ve uzmanların büyük tepkisini çeken sahte videonun sırrı, CGI, yani ‘bilgisayarda yapılan görüntü’ teknolojisi.

Life’s Little Mysteries, videonun CGI sahtekarlığını, PopularScience da fizik kurallarını ihlal eden detaylarını analiz etti. Life’s Little Mysteries’e konuşan internet pazarlama uzmanı Brent Coker, sahte videonun arkasında sansasyonel işler çıkararak reklam yapmak isteyen şirketlerin olabileceğini ifade etti.

Kaayk’ın sahte yapımında adı geçen markalar, şu ana kadar resmi bir açıklamada bulunmadı. Albatros kuşunun uçuş tekniğini taklit ettiğini öne süren Kaayk, 18 Mart’ta internete yüklediği videosunda yerden 100 metre yükselmeyi ‘başarmıştı’. Sosyal paylaşım sitesine yüklediği videoların izlenme sayısı 10 milyonu aşan Kaayk, sahtekarlıkla suçlanmaya başlanmasının ardından Hollanda’nın De Wereld Draait Door televizyon programına çıkarak itiraflarda bulundu.

Kaayk, adının Jarno Smeets olmadığını ve İngiltere’nin Coventry Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi almadığını söyledi. St. Joost Akademisi’nde animasyon eğitimi aldığını belirten Kaayk, Sandberg Enstitüsü’nden de Güzel Sanatlar diploması aldığını ifade etti.

Kaayk, yaptığı sahtekarlığın amacını belirtmezken, programı izleyen bir arkadaşı, Twitter mesajında, Kaayk’ın internetteki sahte videoları konu alan bir belgesel çektiğini öne sürdü.

İŞTE O VİDEO;

UÇMADIĞINI İTİRAF ETTİ!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
hule hurda icin harcadigin enerjiyi kanatlara harcasaydin muhtemelen basarili olurdun be ya. yazik etmisin. bir de guzel sanatlar demisiniz ya dijital muhendislik deseydiniz daha uygun olurmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000