21 Eylül 2011, Çarşamba 08:39:16

"UÇAN TERMİNATÖRLER" DEVREDE

ABD, teröristleri avlayacak yeni nesil insansız hava araçlarını hizmete sokmaya hazırlanıyor. Bu İHA’lar hedefi saptıyor, üzerinde uçup kimliğini doğruluyor ve tamamen yazılımın verdiği kararla onu vuruyor.
  • bu adamlar hiç insanlık adına iş yapmadılar. ya para için ya askeri güç için beyinlerini kullandılar. işte bu yüzden süper güçler. işte bu yüzden dünyanın jandarmalığını yapıyorlar. işte bu yüzden dünyayı yönetiyorlar.
  • Otobüs durağına, okul önüne, vs bomba koymaya gelenleri avlamak insanlığa hayır değil mi ?
  • bu adamlar hiç insalığın hayırına bir iş yaptımı acaba merak ediyorum.
“Uçan terminatörler,” insan faktörünü tamamen devreden çıkaracak ama etik sorunları büyütecek.

Türkiye’nin, İsrail yapımı Heron tipi insansız hava araçlarını bu ülkede yapılan bakımdan geri alamadığı ve Irak’tan çekilecek Amerikan Predator tipi İHA’lara evsahipliği için talip olduğu bir dönemde, Beyaz Saray gökyüzüne yeni nesil savaş robotları sürüyor.

Washington Post Gazetesi’nin dün birinci sayfasından da duyurduğu “Geleceğin insansız uçakları otomatikman öldürecek” başlıklı habere göre, geçtiğimiz sonbaharda ABD’nin Georgia Eyaleti’ndeki Fort Benning askeri üssünde önemli bir tatbikat yapıldı. İki insansız uçak öğleden sonra havalanıp 300 metre irtifaya yükseldikten sonra, hedef olarak belirlenen turuncu- yeşil-mavi renkli tenteden oluşan bir yapıyı aramaya başladı.

Hiçbir insan müdahalesi olmadan havalanan iki uçaktan biri üzerindeki yüksek çözünürlüklü kamera sayesinde 20 dakika sonra hedefi buldu ve nişan aldı. İkinci uçak, renkli nesneyi özel algılayıcılarıyla inceleyip bunun gerçekten hedef olduğunu ilk uçağa bildirdi. İlk uçak, son doğrulama için yerdeki insansız bir kara aracına danıştı. Bu kara aracı da nesneye yaklaşıp fotoğraflar çekerek onun hedef olduğunu doğruladı. Bu tatbikat değil savaş olsa, ilk uçak füzelerini fırlatacaktı.

ABD’nin yeni nesil savaş robotları
Uzmanlara göre 10-20 yıla kadar savaş alanında kullanılmaya başlayacak yeni nesil İHA’lar, bu yetenekleri sayesinde insan faktörünü tamamen devreden çıkaracak. Başarıyla test edilen yazılımın yaratıcısı olan Amerikalı bilimadamı Charles Pippin, “Bunlar gibi 10 uçağı havalandırıp, insanların değerlendirme için zamanı olmadığı durumlarda bu yazılım sayesinde otomatik olarak ‘bul ve yoket’ görevleri icra edilebilir” dedi. Ancak robot savaşçıların “öldürme ehliyeti” ile gökyüzünü fethetmesinin yeni yasal ve etik tartışmalar doğuracağı belirtiliyor. Ayrıca bu robotların teröristler tarafından “hack” edilme ihtimali de endişe yaratıyor.
robotların teröristler tarafından “hack” edilme ihtimali de endişe yaratıyor.



(Hürriyet)
"UÇAN TERMİNATÖRLER" DEVREDE

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bu adamlar hiç insanlık adına iş yapmadılar. ya para için ya askeri güç için beyinlerini kullandılar. işte bu yüzden süper güçler. işte bu yüzden dünyanın jandarmalığını yapıyorlar. işte bu yüzden dünyayı yönetiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Otobüs durağına, okul önüne, vs bomba koymaya gelenleri avlamak insanlığa hayır değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu adamlar hiç insalığın hayırına bir iş yaptımı acaba merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000