14 Mayıs 2018, Pazartesi 08:40:42

Uçan taksiye FAA engeli

Uber'in 2020'de gökyüzündeki yerini alması için yoğun mesai harcadığı hava taksisi merika Federal Havacılık Kurulu (FAA) engeline takıldı. FAA, Uber'in bu projesi için hedef gösterilen zamanın yetersiz olduğunu ve projenin henüz çok fazla eksiği olduğunu düşünüyor.
  • kisa mesafe gideceklermi herseyden once? plakalari ne kadar olacak?
  • Pilotsuz uçaklar geliyor

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile ABD'deki şehirlerin semalarında uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşma imzalayan Uber'in bu projesi Federal Havacılık Kurulu'nun engeline takıldı.

NASA'dan yapılan açıklamada, Uber ile uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşıldığı ve NASA'nın, dağıtım amacıyla kullanılan insansız hava araçlarını (İHA) da içeren "şehir hava devinim" araçları için simülasyonlara başlayacağı belirtilmişti.

Amerika Federal Havacılık Kurulu (FAA), Uber'in bu projesi için hedef gösterilen zamanın yetersiz olduğunu ve projenin henüz çok fazla eksiği olduğunu düşünüyor.

FAA'nın bu engeli sonrası 2020 yılında ilk uçuşlarına başlaması planlanan uçan taksi projesinin ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak henüz Uber'den konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

Uber uçan otomobil için son birkaç yıldır ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapıyor. Uber ve NASA, uçan otomobillerin trafik güvenliğini sağlayacak bir kontrol merkezi projesi üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

Şirketten yapılan açıklamada Uber'in 2020'ye kadar Dallas ve Dubai'de uçan arabalar ile hizmet vermeye başlayacağı bilgisine yer verilmişti.

Uçan taksiye FAA engeli

Yorumlar

taksi ~ 6 yıl önce
kisa mesafe gideceklermi herseyden once? plakalari ne kadar olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz pilotlar ~ 6 yıl önce
Pilotsuz uçaklar geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000