22 Eylül 2018, Cumartesi 13:19:38

Uçan kale A400M'e büyük ilgi

TEKNOFEST alanında ziyaretçileri karşılayan Hava Kuvvetleri'ne ait Airbus A400M Askeri Taktik Nakliye Uçağı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
  • Ne kadar basit yorumlar, insanlar iyiden karektersiz leşmiş. yuh bu tür insanlara.! Biraz olsun, güzel bakın İyi şeyler yazın...
  • Bu uçağın fiyatı 150 milyon euro, taşıdığı yük 37 ton,bir de Ukrayna malı an-70 var, taşıdığı yük 47 ton ,fiyatı 70 milyon dolar,menzili de daha uzun,uçuş bakım masrafı da daha ucuz,yani kazıklanıyoruz,neymiş AB bizi alacakmış,NATO malı kullanmak gerekiyormuş,batı bizi sömürüyor.
  • Bu uçakları biz mi yaptık gören de zanneder ki? Türkiye uçak yapıyor. Bugün insansız hava aracının olduğu bölgede asistan kıza sordum bu uçağın motorunu ve merceğini biz mi üretiyoruz diye ikisine de bizim üretmediğimizi teyit ettim. %100 yerli dediğimizin motoru ve merceği dışardan alınmış, bu nasıl yerlilik ben anlamış değilim
  • B-17 olmasın o? Uçan kale ismi, motordan, kanat, gövde parçasına kadar kaybedip, ona rağmen saatlerce uçup evine dönebilen bu uçağa verilmiştir. Örneğin tırışkaya Gazi demek gibi birşey bu, bu uçak gide savaşır, kendini ispat eder, sonra uçan kale olur.
  • en buyuk biziz baska buyuk yok :) IRAKINDA VARDI BI SURU SAVUNMA SISTEMLERI bakiniz irak!.... soyle motor sistemleri havadan havaya roket savunmasi radar sistemleri bizim tarafımızdan yapilmadigi sürece ne ise yarar..kendinizi kandırın durun...
  • Kabin memuylayı maaşları 350somali dinarı olsun, çok alıyolar şuan hatta somalide yaşasınlar

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, İstanbul Yeni Havalimanı'nda devam ediyor.

TEKNOFEST alanında ziyaretçileri karşılayan Hava Kuvvetleri'ne ait 14-0013 kuyruk tescilli Airbus A400M Askeri Taktik Nakliye Uçağı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

TUSAŞ MÜHEDİSLERİNİN DE İMZASI VAR

A400M Uçağı'nın ön orta gövde, arka gövde üst bölümü, paraşütçü kapıları, acil çıkış kapısı, arka üst kaçış kapağı ve kuyruk konisi gibi ana yapısal komponentlerin yanı sıra en önemli uçuş kontrol yüzeylerinden olan Kanatçık (Aileron) ve Sürat Frenlerinin (Spoiler) tasarım ve üretimi TUSAŞ mühendis ve teknisyenleri tarafından gerçekleştiriliyor.

"UÇAN KALE" OLARAK BİLİNİYOR

Türkiye'nin geliştiricileri arasında yer aldığı "uçan kale" olarak tanınan A400M,140 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip. 116 tam teçhizatlı asker, 66 sedye ve 25 sıhhi eleman taşıyabilen uçan kaleler, azami 37 ton yük taşıyabiliyor. Uçak, kargo, askeri sevkiyat, tıbbı tahliye, elektronik gözetleme ve havada yakıt ikmali gibi birçok zorlu görevde kullanılıyor.

Tank ve helikopter gibi harp araç gereçlerini rahatlıkla istenilen noktalara taşıyabilen uçak, yüksüz 9 bin 300 kilometre, 20 ton yükle yaklaşık 7 bin, 30 ton yükle de 4 bin 800 kilometre menzile sahip.










Uçan kale A400M'e büyük ilgi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Mert ol ~ 6 yıl önce
Ne kadar basit yorumlar, insanlar iyiden karektersiz leşmiş. yuh bu tür insanlara.! Biraz olsun, güzel bakın İyi şeyler yazın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu davut ~ 6 yıl önce
Bu uçağın fiyatı 150 milyon euro, taşıdığı yük 37 ton,bir de Ukrayna malı an-70 var, taşıdığı yük 47 ton ,fiyatı 70 milyon dolar,menzili de daha uzun,uçuş bakım masrafı da daha ucuz,yani kazıklanıyoruz,neymiş AB bizi alacakmış,NATO malı kullanmak gerekiyormuş,batı bizi sömürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamsız ~ 6 yıl önce
Bu uçakları biz mi yaptık gören de zanneder ki? Türkiye uçak yapıyor. Bugün insansız hava aracının olduğu bölgede asistan kıza sordum bu uçağın motorunu ve merceğini biz mi üretiyoruz diye ikisine de bizim üretmediğimizi teyit ettim. %100 yerli dediğimizin motoru ve merceği dışardan alınmış, bu nasıl yerlilik ben anlamış değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan kale? ~ 6 yıl önce
B-17 olmasın o? Uçan kale ismi, motordan, kanat, gövde parçasına kadar kaybedip, ona rağmen saatlerce uçup evine dönebilen bu uçağa verilmiştir. Örneğin tırışkaya Gazi demek gibi birşey bu, bu uçak gide savaşır, kendini ispat eder, sonra uçan kale olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Bu uçak zaten kargo uçağı , silahlı değil, neden kale olsun, olsa olsa uçan depo olur
helal ~ 6 yıl önce
en buyuk biziz baska buyuk yok :) IRAKINDA VARDI BI SURU SAVUNMA SISTEMLERI bakiniz irak!.... soyle motor sistemleri havadan havaya roket savunmasi radar sistemleri bizim tarafımızdan yapilmadigi sürece ne ise yarar..kendinizi kandırın durun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dede ~ 6 yıl önce
haçlı ne güzel yapmış dimi
Çekemeyen ~ 6 yıl önce
Kabin memuylayı maaşları 350somali dinarı olsun, çok alıyolar şuan hatta somalide yaşasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cekemeyene anten tacan ~ 6 yıl önce
Yuksek bir yere cik

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000