02 Mart 2009, Pazartesi 08:37:47

"Uçan Kale" A400M geliyor

Türkiye savunma sanayisinin tarihinin en büyük projeleri arasında gösterilen ve "uçan kaleler" olarak adlandırılan A-400M askeri nakliye uçaklarının katılımcı ülkelere tesliminin bu yıl sonunda yapılacağı belirtiliyor.
  • 141 ton bole bir narkliye ucagi icin az degiL mi?
  • Merhaba, A400M ucagi projesinde meydana gelen asiri gecikmelerden dolayi ust duzey yonetimsel degisikliklerin olmustur. Yuklenici firmalarda yine gecikmeden dolayi isten cikarmalar olmaktadir. Ilk ucagi Fransa'nin onumuzdeki sene envanterine dahil edebilme ihtimali yok denecek kadar azdir.Resim de görülen ise Sevillla'da gectigimiz yaz (Sn. Kursat Tuzemen'in de katildigi) basina ve alici ulkelere tanitimi yapilan, ucma kabiliyeti olmayan A400M'in ilk prototipidir.
  • Degerli arkadaslar yine bir asli olmayan haber, nerden nasil buluyorsunuz böyle yalan haberleri anlayamiyorum. A-400M Askeri Transport ucagi daha ilk ucusunu bile yapmadi. Su anda motorlarin denemesi sürüyor . Nezaman ucacagini kimse kestiremiyor
  • Değerli arkadaşlar, A400M programının en az iki yıl geciktiğini, bu konunun müşterileri arasında büyük rahatsızlık yarattığını, Airbus Military'nin başında bulunan genel müdürün bu nedenle değiştiğini de yazsanız daha gerçek olmaz mıydı?

Programa göre teslimat programı çerçevesinde ilk uçak 2009'da Fransa'ya, 2'nci uçak ise seneye Türkiye'ye verilecek. Hem taktik hem de stratejik kabiliyete sahip A400-M, kargo taşımadan hava indirmeye, yakıt ikmalden ambulans uçağa kadar farklı görevlerde kullanılabiliyor.

Taşıma kapasitesi 37 ton olan uçağın toplam menzili ise 8 bin 695 km. Gövde uzunluğu 45.1 metre olarak üretilecek uçakların kanat açıklığı 42.4, yüksekliği ise 14.7 metre, Maksimum kalkış ağırlığı 141 ton ve yakıt kapasitesi 50.5 ton olacak.

"Uçan Kale" A400M geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
141 ton bole bir narkliye ucagi icin az degiL mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Merhaba, A400M ucagi projesinde meydana gelen asiri gecikmelerden dolayi ust duzey yonetimsel degisikliklerin olmustur. Yuklenici firmalarda yine gecikmeden dolayi isten cikarmalar olmaktadir. Ilk ucagi Fransa'nin onumuzdeki sene envanterine dahil edebilme ihtimali yok denecek kadar azdir.Resim de görülen ise Sevillla'da gectigimiz yaz (Sn. Kursat Tuzemen'in de katildigi) basina ve alici ulkelere tanitimi yapilan, ucma kabiliyeti olmayan A400M'in ilk prototipidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Degerli arkadaslar yine bir asli olmayan haber, nerden nasil buluyorsunuz böyle yalan haberleri anlayamiyorum. A-400M Askeri Transport ucagi daha ilk ucusunu bile yapmadi. Su anda motorlarin denemesi sürüyor . Nezaman ucacagini kimse kestiremiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Değerli arkadaşlar, A400M programının en az iki yıl geciktiğini, bu konunun müşterileri arasında büyük rahatsızlık yarattığını, Airbus Military'nin başında bulunan genel müdürün bu nedenle değiştiğini de yazsanız daha gerçek olmaz mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000