08 Aralık 2014, Pazartesi 08:59:03

UÇAN ARABAYA 20 YILINI ADADI

Bu yıl ‘Change the game’ konseptiyle 15’inci kez düzenlenen Pazarlama Zirvesi, uçan arabanın mucidi Slovakyalı mühendis Stefan Klein’ı ağırladı.
  • Bak Osman bak , bak millet neler yapıyor .
  • Helal olsun
  • Devrim arabası

Brisa sponsorluğunda zirveye katılan Stefan Klein, mühendis olan babasının çocukları için yaptığı atölyede başlayan hayalleri bugün otomobil ve uçağı tek bir düzenekte birleştiren AeroMobil’ı üretmeye kadar getirdi. Spor araba tutkunlarını hedef alarak ürettiklerini belirten Klein, “Uçan araç modeli AeroMobil 3.0, 21 kez iniş kalkış, düşük irtifada uçuş, 250 metrelik bir alanda tam daire uçuş gibi testleri tamamladı. Uçan bir araç olduğu kanıtlandı. 3 bin metreye kadar çıkabiliyor. Denemelerimizde, iyi hava koşullarında saatte 130 kilometre hıza ulaştık. Fren ve hızlanma hakkında istediğimiz sonuçları aldık.” dedi. Uçan araba için standart otomobil ehliyeti ve kişisel uçuş sertifikası gerekiyor.

Klein, ‘uçan araba’ hayalini gerçekleştirmeye 20 yılını adamış. Tutkusu pilot olan büyükbabasına dayanıyor. Hayallerini şekillendiren ise Jules Verne ve Saint Exupery’nin kitaplarındaki uçan vasıtalar olmuş. Kadife devrim sonrası tasarım okulunu bitiren, beş yıl mühendislik okuyan Klein ilk prototip ile uçuşunu gerçekleştirir. Devrim sonrası Slovakya’da trafik polislerinin olmayışı şansı olur! 1993 yılında prototip ikiyi icat eden Klein, beş yıl önce arkadaşı ile çalışmalarını yoğunlaştırınca 29 Ekim’de Viyana’daki fuarda görücüye çıkan AeroMobil ortaya çıkar. AeroMobil, birkaç saniyede otomobilden uçağa dönüşebiliyor. Güvenlik ve teknik testler devam ediyor. Kapladığı park yeri alanı, benzinle çalışması ve trafiğe çıkabilmesi bakımından otomobilden farksız. Uçak olarak ise birkaç yüz metrelik düzlük alan, iniş-kalkış için yeterli.

İki ay sonra deneme uçuşları başlayacak AeroMobil için resmi sertifikalar alma yoluna gidilmiş. AeroMobil araçların yakında kendine özgü şekilde sınıflandırılacağını söyleyen Klein, öncelikle hem otomobil hem uçak lisansı almayı planladıklarını belirtiyor. (Zaman)

UÇAN ARABAYA 20 YILINI ADADI

Yorumlar

738 ~ 9 yıl önce
Bak Osman bak , bak millet neler yapıyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 9 yıl önce
Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Devrim arabası

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000