08 Aralık 2010, Çarşamba 08:04:18

"UÇAMAZ" RAPORUNA RAĞMEN UÇTU MU?

İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Selvi'nin 'uçamaz' şeklinde verilensağlıkraporuna rağmen, 'uçuş tazminatı' alabilmek için kanun ve yönergelere aykırı uçuş yaptığı iddia edildi.
  • Sizi bilen ve tanıyan bilir. Sizinle kısa sürede olsa calışma sansı buldum ne mutlu bana. Saygılarımla Komutanım
  • yalan yanlış haberlere inanıp bu komutanı harcamayın.13 ay askerlik yaptım böyle bir komutan görmedim.yiyecek ekmegi olmasa dahi bu insan yapmaz.iftira iftira.
  • Bu haberi yapanın Selvi General ile mutlaka bir hesabı var gibi ama bu kötü işler ne yazık ki T.S. Kuvvetlerinde böyle. Kanuni düzenleme yerine bu tür pis işlere generaller bile tevessül ediyor ve hesap sorulamıyor. Paraya ihtiyacı olan askerlere tavsiyem istifa edip sivil havacılığa geçmeleri. Hiç olmazsa haram para yemezler....
  • Bu konunun Hv.K.K.lığı tarafından soruşturulacağı, iddaların doğruluğunun tespiti halinde gerekenin yapılacağından eminim. Soruşturma için ilgili yere gitmelerine bile gerek yok, yetkili makamlar anında (online) görebiliyorlar. Özellikle idari hata (sağlık raporu sahtekarlığı, uçuş çalma vb. ) olan durumlarda hafifletici neden, idari inisiyatif gibi değerlendirmelere girilmez ve acıma yoktur. Şu da var, Hv.K.K.lığı sistemlerini bu kadar ayrıntılı anlatan bir yazı ancak içeriden bilgi verilmesiyle olabilir. Bu iddanın kaynağı da teknolojinin efendisi olan kurum tarafından soruşturulacaktır. Havacılıkta sızıntı yanıcı ve patlayıcı bir olay olarak görülür. Bulunması ve gereğinin yapılması dileklerimizle.
  • kesin buda yalandır....aynen daha önceki haberler gibi...sadece kendinizi kandırıyorsunuz gerçekler bir bir ortaya çıkıyor
  • Bu mesleğe, omzundaki rütbeye 20 küsür senesini vermiş,havada kaldığı zaman bu yazıyı yazanların ayakta kaldığı zamandan daha fazla olan bi askere bunları yazacaksın.Bu kadar ucuz olmamalı,emin olun ki olmayacakta.Hakkımız sonuna kadar helal olsun SELVİ PAŞA'ya....
  • arkadaşlar bende askerim malesef bunların hepsi gercek benim anlamadığım diğer asker arkadaşların bu gercekleri bilerek hala hatalıyı savunmasını anlayamıyorum üç kuruş menfati için devleti milyonlarca lira zarara uğratanları savunmamak lazım kafa tascı olmamamak lazım bizimkiler çalınca kahraman başkası çalınca vatan haini
  • uydurma haber. yorum yazanlarda zaten ezik asker dusmanlari..bu ezikliginiz bitmez. turk sivil havaciliginin omurgasi emekli askerler olmaya devam edecek..
  • Her şeyden önce Allah sana akıl fikir versin derim. Sonra da bu üslupla yazı yazan birinin kesin asker pilotlarla ilgili bir kuyruk acısı vardır diye düşünürüm. O insanlar üç kuruşa gece gündüz canlarını dişine takarak uçuyor. Herkesin yapamayacağı işi yapıyorlar. Film çekiminde jetle göstermelik bir sorti uçuralım derken altını ıslatan aktörleri unutmayalım. Bu arada sende ıslatırsın muhtemelennnn.
  • gerçekleri kabullenmek ne kadar da zor degil mi? olsun zamanla alışacaksınız

Hava Kuvvetleri'nde pilotlar her yıl düzenli olarak sağlık muayenesinden geçiriliyor. 5 yılda bir de detaylı taramaya tabi tutularak uçuş kapasiteleri değerlendirilen pilotların, bu raporlar doğrultusunda uçuşları durdurulabiliyor. Uçuş muayenesi yapılan hastaneden alınan raporları birliklerindeki uçuş tabiplerine vermek zorunda olan pilotların bu izinler doğrultusunda yeniden uçuş yetkisi alabiliyor.

“SAĞLAMIM” DEDİ

İddialara göre, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Selvi, rutin faaliyet olarak 2010 Temmuzunda uçuş izni alabilmek için muayeneye girdi. Doktorlar, Selvi hakkında 'uçamaz' raporu düzenledi. Ancak Tuğgeneral Selvi'nin üsse döndükten sonra sağlık amirliğindeki uçuş tabiplerine 'muayene sonucunda sağlam çıktığını' söyleyerek Hava Bilgi Sistemi'nde (HVBS) uçuş yetkisi verilmesini istedi. Askerler de üs komutanının sözüne güvenerek sistemden gerekli onayı verdi.

BİLGİ SİSTEMİNE GİRDİ

Bütün filo uçuşlarının planlandığı Hava Bilgi Sistemi'nde her uçuşa ayrı bir program hazırlanıyor. Bu programlarda uçak numarası, pilotlar, görev tipi, iniş ve kalkış saatleri gibi bilgiler yer alıyor. Hava Bilgi Sistemi'nde hazırlanan programın yanı sıra filo komutanına imzalatmak üzere bilgisayarda ayrı bir program da düzenleniyor. Pilotların uçucu maaşını hak edebilmeleri için toplam uçuş saatleri ve yıllık uçuş tazminatına esas olan kısımları HVBS'ye girilen bilgilere göre otomatik olarak hesaplanıyor. Uçuş sürelerine göre pilotlar maaşları haricinde ek olarak uçuş tazminatı alıyor.

AYNI ANDA İKİ UÇAKTA HAVALANMIŞ

Selvi'nin sağlığı ile ilgili gerçek aykırı bilgi vermesinin dışında Hava Bilgi Sistemi'ne girilerek sahte belge düzenlendiği de ortaya çıktı. 101. Filo'nun komutan imzasına çıkartılan 18 Ağustos 2010 tarihli uçuş programında Selvi için daha sonradan oynama yapıldı. Aynı tarihli fakat saatleriyle oynanmış belgeye Selvi'nin de adı yazılarak uçmuş gibi gösterildiği belirlendi. Ancak sahte belgede bir yanlışlığa imza atıldı. Normalde Üs Komutanı ve Harekat Komutanı aynı uçakta uçamayacakları halde sonradan düzenlenen sahte belgede Üs Komutanı Selvi'nin Harekat Komutanı D. Kartepe ile aynı uçakta yer aldığı görüldü. Gerçek uçuş programında 15.20'de başlayıp 16.50'de biten uçuş süresi, sahte belgede ise 16.20'de başlayıp 17.50'de bitiyor. Üs Komutanı ve Harekat Komutanı aynı anda iki uçakta birden uçtukları görülüyor. Ayrıca yıllık şahsi uçuş kayıt çizelgesinde de Selvi'nin uçamaz raporu verildiği Temmuz ve Ağustos aylarında uçuş yaptığı görülüyor.

SAHTE BELGE DÜZENLEDİ

Doktorların uçmasına izin vermediği Tuğgeneral Selvi'nin astlık üstlük ilişkisini kullanarak astlarına 'muayene sonucunda sağlam çıktım' yönünde bilgi verdiği ve bu yolla uçuş yetkisi aldığı belirtildi. Ayrıca Selvi'yi 'uçtu' gösterebilmek için uçuş programlarının yer aldığı Hava Bilgi Sistemi'ne girilerek 'sahte belge' düzenlendiği belirlendi.

(Bugün)

"UÇAMAZ" RAPORUNA RAĞMEN UÇTU MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sizi bilen ve tanıyan bilir. Sizinle kısa sürede olsa calışma sansı buldum ne mutlu bana. Saygılarımla Komutanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yalan yanlış haberlere inanıp bu komutanı harcamayın.13 ay askerlik yaptım böyle bir komutan görmedim.yiyecek ekmegi olmasa dahi bu insan yapmaz.iftira iftira.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberi yapanın Selvi General ile mutlaka bir hesabı var gibi ama bu kötü işler ne yazık ki T.S. Kuvvetlerinde böyle. Kanuni düzenleme yerine bu tür pis işlere generaller bile tevessül ediyor ve hesap sorulamıyor. Paraya ihtiyacı olan askerlere tavsiyem istifa edip sivil havacılığa geçmeleri. Hiç olmazsa haram para yemezler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu konunun Hv.K.K.lığı tarafından soruşturulacağı, iddaların doğruluğunun tespiti halinde gerekenin yapılacağından eminim. Soruşturma için ilgili yere gitmelerine bile gerek yok, yetkili makamlar anında (online) görebiliyorlar. Özellikle idari hata (sağlık raporu sahtekarlığı, uçuş çalma vb. ) olan durumlarda hafifletici neden, idari inisiyatif gibi değerlendirmelere girilmez ve acıma yoktur. Şu da var, Hv.K.K.lığı sistemlerini bu kadar ayrıntılı anlatan bir yazı ancak içeriden bilgi verilmesiyle olabilir. Bu iddanın kaynağı da teknolojinin efendisi olan kurum tarafından soruşturulacaktır. Havacılıkta sızıntı yanıcı ve patlayıcı bir olay olarak görülür. Bulunması ve gereğinin yapılması dileklerimizle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kesin buda yalandır....aynen daha önceki haberler gibi...sadece kendinizi kandırıyorsunuz gerçekler bir bir ortaya çıkıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu mesleğe, omzundaki rütbeye 20 küsür senesini vermiş,havada kaldığı zaman bu yazıyı yazanların ayakta kaldığı zamandan daha fazla olan bi askere bunları yazacaksın.Bu kadar ucuz olmamalı,emin olun ki olmayacakta.Hakkımız sonuna kadar helal olsun SELVİ PAŞA'ya....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar bende askerim malesef bunların hepsi gercek benim anlamadığım diğer asker arkadaşların bu gercekleri bilerek hala hatalıyı savunmasını anlayamıyorum üç kuruş menfati için devleti milyonlarca lira zarara uğratanları savunmamak lazım kafa tascı olmamamak lazım bizimkiler çalınca kahraman başkası çalınca vatan haini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uydurma haber. yorum yazanlarda zaten ezik asker dusmanlari..bu ezikliginiz bitmez. turk sivil havaciliginin omurgasi emekli askerler olmaya devam edecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her şeyden önce Allah sana akıl fikir versin derim. Sonra da bu üslupla yazı yazan birinin kesin asker pilotlarla ilgili bir kuyruk acısı vardır diye düşünürüm. O insanlar üç kuruşa gece gündüz canlarını dişine takarak uçuyor. Herkesin yapamayacağı işi yapıyorlar. Film çekiminde jetle göstermelik bir sorti uçuralım derken altını ıslatan aktörleri unutmayalım. Bu arada sende ıslatırsın muhtemelennnn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerçekleri kabullenmek ne kadar da zor degil mi? olsun zamanla alışacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000