21 Ekim 2009, Çarşamba 08:13:34

Uçaktan indirilen imamlara tazminat ödenecek

Amerikan havayolu şirketi US Airways, 2006'da bir sefer sırasında "hareketleri şüpheli görüldüğü" gerekçesiyle uçaktan indirilen 6 imama tazminat ödemeyi kabul etti.
  • havacılıkta esas kabul edilen kurallardan birisi de sizin söylediğiniz gibi herhangi bir olumsuz davranışı bulunan kişinin uçağa alınmamasıdır. fakat belki önyargılı davrandığınızdan dolayı. bu kişilere ödenen tazminatı göz ardı ediyorsunuz. bir şirket tazminat ödemeye mahkum edilmişse sorun demek ki kendisinden kaynaklanıyordur. sakın unutmayın... ''onların hakkında ihtilafa düştükleri hesap günü mutlaka yakalarına yapışacaktır....''
  • Yiyorsa sende sizde onların papazını indirin kıyafetinde şüphelenerek,İmamımız ne harekette bulunmuşta indirmişler kıyafetinden kıllanmış müslüman olduğunu anlamışlar ellerine gelen fırsatı değerlendirmişler.İmamlarımıza helal olsunki hakklarını aramışlar.Kimimiz Protesto etti bunlar ama ınların papazlarını indirsek hemen ayaklanır yüzlercesi.Nerde bizde Müslümanlığımızın belirtisi nerde birlik bu durumlarda ? Kalkmışsınız Müslümanım diyorsunuz ama birlik olma zamanı gelincede korkunuzdan gerek mevkinizin gerek düzeninizin hemen pısıp kalıyorsunuz. Sonrada istenilen şüpheli indirilir diye yazmışsınız oraya
  • ya ne alakası var şüpheli olmasından adamlar imam kıyafetine kıl kapmışlar demekki, birde korku var tabii müslüman olmalarından ellerine geçmiş fırsat, kıllık yapmışlar. Sonu ne olmuş imamlarımız hakkını aramışlar İnşallah bu onlara iyi bir ders olmuştur.Kendi Vatandaşları kör kütük biniyor uçağa kimse indiremiyor aslında indirilmesi gereken varsa bunlar ama hiç bir Ülke yeyip indiremiyor neden çünki kafam ağırmasın sonra kime oluyor kabin görevlileri savaşıyor bunlarla uçuş boyunca. Herkez müslümanı istediği zaman şüpheli şahıs diye indirsin ama biz bi şey yapamıyalım şüpheli biri olsada .
  • şüpheli görülen herkes uçağa alınamayabilir

ABD'de Müslüman azınlığın sivil haklarını savunan en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan CAIR, havayolu şirketinin 6 imama tazminat ödemeyi kabul ettiğini duyurmakla birlikte, tazminat miktarını açıklamadı.

US Airways ise, tazminat ödemeyi kabul ettiğini doğruladı, ancak yorum yapmadı. İmamlar şirket hakkında ayrımcılık davası açtığında CAIR bu kişilere destek vermişti.

6 imam, Kasım 2006'da Minneapolis-Saint-Paul seferini yapan uçağa bindiklerinde şüpheli görüldükleri gerekçesiyle polis tarafından uçaktan indirilip 5 saat sorgulanmış, serbest bırakıldıklarında ise evlerine US Airways'e ait bir uçakla gönderilmelerine izin verilmemişti.

Uçaktan indirilen imamlara tazminat ödenecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
havacılıkta esas kabul edilen kurallardan birisi de sizin söylediğiniz gibi herhangi bir olumsuz davranışı bulunan kişinin uçağa alınmamasıdır. fakat belki önyargılı davrandığınızdan dolayı. bu kişilere ödenen tazminatı göz ardı ediyorsunuz. bir şirket tazminat ödemeye mahkum edilmişse sorun demek ki kendisinden kaynaklanıyordur. sakın unutmayın... ''onların hakkında ihtilafa düştükleri hesap günü mutlaka yakalarına yapışacaktır....''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yiyorsa sende sizde onların papazını indirin kıyafetinde şüphelenerek,İmamımız ne harekette bulunmuşta indirmişler kıyafetinden kıllanmış müslüman olduğunu anlamışlar ellerine gelen fırsatı değerlendirmişler.İmamlarımıza helal olsunki hakklarını aramışlar.Kimimiz Protesto etti bunlar ama ınların papazlarını indirsek hemen ayaklanır yüzlercesi.Nerde bizde Müslümanlığımızın belirtisi nerde birlik bu durumlarda ? Kalkmışsınız Müslümanım diyorsunuz ama birlik olma zamanı gelincede korkunuzdan gerek mevkinizin gerek düzeninizin hemen pısıp kalıyorsunuz. Sonrada istenilen şüpheli indirilir diye yazmışsınız oraya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya ne alakası var şüpheli olmasından adamlar imam kıyafetine kıl kapmışlar demekki, birde korku var tabii müslüman olmalarından ellerine geçmiş fırsat, kıllık yapmışlar. Sonu ne olmuş imamlarımız hakkını aramışlar İnşallah bu onlara iyi bir ders olmuştur.Kendi Vatandaşları kör kütük biniyor uçağa kimse indiremiyor aslında indirilmesi gereken varsa bunlar ama hiç bir Ülke yeyip indiremiyor neden çünki kafam ağırmasın sonra kime oluyor kabin görevlileri savaşıyor bunlarla uçuş boyunca. Herkez müslümanı istediği zaman şüpheli şahıs diye indirsin ama biz bi şey yapamıyalım şüpheli biri olsada .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şüpheli görülen herkes uçağa alınamayabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000