15 Nisan 2014, Salı 11:28:15

UÇAKTAKİ İKRAMLARIN TADI NEDEN DEĞİŞİK?

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, uçaklarda ikram edilen yiyeceklerin tadının değişik gelmesinin ardındaki nedenin kabin içerisindeki kuru hava olduğu ortaya çıktı.
  • Bunu bizi ilkokulda biyoloji dersinde ögretmislerdi !!! Bunun icin arastirma yapmalarina gerek yokdu, bana sorsalardi söylerdim !!!!
  • LSG ile DOCO nun hizmet verdiği şirketlere bakın. LSG deneyimli bir şirket olduğundan yemeklerde inanılmaz fark ediyor. Lokantacılıktan gelen firmalar henüz daha kabin içi ikram konusunu öğrenemedi.
  • **İnanılmaza** Şahsım adına, hem havada hem de yerde de ikramdan yararlanan biri olarak yorum yapıyoruz ve kaliteli ikramdan bahsediyoruz sadece... Bilim adamlarını eleştirmiyoruz ! ama sende nası bi zihniyet var anlamak mümkün değil, kötü laf sahibine aittir diyorum, başka da bi şey demiyorum.
  • İnanılmaz'a Birader şimdi cahil mahil diye ortalığı germe! Ömrümün uçakta geçtiğini söyleyebilirim. Araştırmayı yapan Almanya'nın bir şirketi olan LSG ile DO&CO nun kalitesini mukayese ettik hepsi bu. Ha bilimsel olarak birşeyler kanıtlansa bile ben DO&CO ikramını uçakta da yerde de müthiş lezzetli buluyorum.
  • Neden tatsiz geldigini soyleyeyim. Cunku YEMEKLER TATSIZ!!...
  • Lufthansa kendi Yemekleri icin yapsin tabii bunlara yemek denirse almanlarin yemek dedikleri seyi bizim karabaslar bile yemez
  • Arkadaş düşük zekalı mısınız ya nesiniz hangi havayollarının ikramı daha güzel demiyorlar fizyolojik birşey atmosferde uçulduğu için gerçekleşen olağan dışı durumların uçaklardaki yemekleri dahi etkilediğinden bahsediyorlar yani thy yada başka bir Türk şirketinin bu durumdan muaf olması diye birşey söz konusu olamaz yok bizim yemekler çok güzel falan bu ne cahillik böyle inanılmaz..
  • Evet THY ikramları cok iyi lezzet olarak ama sandviç de atlasjeti tek geçerim.
  • Bence THY nin ikram kalitesi o kadar iyi ki ikramlarının lezzetinden hiç bi şey eksilmiyor...
  • Sancak Ikramın yemeklerini yesinler müthiş farkı görsünler.

Uçaklarda yenilen yemeğin lezzetinin yerdekinden farklı olması, aynı tadı vermemesinin servis edilen gıdaların kalitesiyle bir ilgisi yok! Almanya’daki Fraunhofer Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre, yükseklik insanoğlunun tat alma duyusunu olumsuz etkiliyor; hatta yok ediyor.

Lufthansa için ikram hazırlayan LSG Sky Chefs şirketinin yöneticisi Grant Mickels, araştırma sonucunu referans gösterip yolcuların 10-11 bin metrede tat alma duyularını kaybettiğini belirterek, “Buna kabindeki kuru hava da eklenince ister balık, ister tavuk, ister et, ister sebze, ne olursa olsun tadı iyi gelmiyor” dedi.

UÇAKTAKİ İKRAMLARIN TADI NEDEN DEĞİŞİK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

NEEEE...??? ~ 10 yıl önce
Bunu bizi ilkokulda biyoloji dersinde ögretmislerdi !!! Bunun icin arastirma yapmalarina gerek yokdu, bana sorsalardi söylerdim !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyas ~ 10 yıl önce
LSG ile DOCO nun hizmet verdiği şirketlere bakın. LSG deneyimli bir şirket olduğundan yemeklerde inanılmaz fark ediyor. Lokantacılıktan gelen firmalar henüz daha kabin içi ikram konusunu öğrenemedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
**İnanılmaza** Şahsım adına, hem havada hem de yerde de ikramdan yararlanan biri olarak yorum yapıyoruz ve kaliteli ikramdan bahsediyoruz sadece... Bilim adamlarını eleştirmiyoruz ! ama sende nası bi zihniyet var anlamak mümkün değil, kötü laf sahibine aittir diyorum, başka da bi şey demiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İnanılmaz'a Birader şimdi cahil mahil diye ortalığı germe! Ömrümün uçakta geçtiğini söyleyebilirim. Araştırmayı yapan Almanya'nın bir şirketi olan LSG ile DO&CO nun kalitesini mukayese ettik hepsi bu. Ha bilimsel olarak birşeyler kanıtlansa bile ben DO&CO ikramını uçakta da yerde de müthiş lezzetli buluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanılmaz ~ 10 yıl önce
Peki afiyet olsun size. Bir gün Türkiye'de uzaya giderse mekiğimizi ve astronotlarımızı temin edip ve yetiştirip yine yemeklerimizi do&co hazırlar öyle uzay kıyafeti falanda gerekmez bize annelerimiz mekik kalkarken ardımızdan su döker çıkarız uzaya yemeklerimizide dünya manzarası eşliğinde afiyetle yeriz neticede kafa bu..
Neden? ~ 10 yıl önce
Neden tatsiz geldigini soyleyeyim. Cunku YEMEKLER TATSIZ!!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Lufthansa kendi Yemekleri icin yapsin tabii bunlara yemek denirse almanlarin yemek dedikleri seyi bizim karabaslar bile yemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanılmaz ~ 10 yıl önce
Arkadaş düşük zekalı mısınız ya nesiniz hangi havayollarının ikramı daha güzel demiyorlar fizyolojik birşey atmosferde uçulduğu için gerçekleşen olağan dışı durumların uçaklardaki yemekleri dahi etkilediğinden bahsediyorlar yani thy yada başka bir Türk şirketinin bu durumdan muaf olması diye birşey söz konusu olamaz yok bizim yemekler çok güzel falan bu ne cahillik böyle inanılmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet THY ikramları cok iyi lezzet olarak ama sandviç de atlasjeti tek geçerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence THY nin ikram kalitesi o kadar iyi ki ikramlarının lezzetinden hiç bi şey eksilmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sancak Ikram ~ 10 yıl önce
Sancak Ikramın yemeklerini yesinler müthiş farkı görsünler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000