17 Ekim 2010, Pazar 08:12:25

UÇAKTA SUİKAST İDDİALARINI ANLATTI

Ahmet Özal, bugüne kadar salonda ve uçakta yaşananlara dair hiç anlatmadıklarını anlattı.
  • ÇERMAN KOPARAL KAPTAN,SAĞ VE SAĞLIKLI, CEVAP VEREBİLECEK DURUMDA İSE BUNU DOĞRULAMALI,ÇÜNKÜ,BU BASINA HİÇ SIZMAMIŞ BİR HABERDİR VE ANLATILDIĞI GİBİ İSE ÇOK CİDDİ BİR OLAY,BİRİNCİ ELDEN DOĞRULANMALI...
  • Sonra yataktan dusup uyanmisim, meger kabusmus:-))) Vay anasina yahu, adam da nasil bir hayal gucu var, sastim kaldim...
Ahmet Özal, infilak etmemesi çok zor olan Başbakan Özal'ın uçağında yaşananları anlattı. Dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın 18 Haziran 1988 günü uğradığı suikasta dair her gün yeni iddialar ortaya atılıyor, suikastın aydınlatılabilmesi için çözülmesi gereken ilk bilmece ANAP Olağan Kongresi'ne gelenlerin üstlerinin aranmadan salona girmiş olmaları. Bu aslında Özal'ın ölümüne kadar uzanan şüpheler zincirinin başladığı ilk nokta. Suikast girişiminden önce 1987 Haziran ayında Özal'ın içinde bulunduğu uçak arızalanıyor, 1991 yılında uçağında patlama oluyor. Ahmet Özal, bugüne kadar salonda ve uçakta yaşananlara dair hiç anlatmadıklarını anlattı. Babasının, ölümü yine çok tartışılan Hiram Abbas'ı MİT'in başına getirmeyi planladığını açıkladı.

UÇAK BAŞ AŞAĞI GİDİYORDU

*Babanız ve siz içindeyken 1987 yılında İstanbul'dan Ankara'ya gelirken bir uçak arızası yaşanıyor. Bunun ayrıntılarını anlatır mısınız?

Uçak kalkmadan önce ilk ben bindim, pilotlarla ben vardım uçakta, uçakta ışıklar gitti. "Sigorta" dediler. Daha sonra babam geldi, 13 kişiydik, uçak kalktı. Adalar'ın üstüne geldik, yine uçakta ışıklar gitti. Ben huzursuz oldum, ben de pilotum, "Baba, ben bu uçağı geri döndüreceğim Yeşilköy'e" dedim. Çerman Koparal Kaptan'ın yanına gittim, "Yeşilköy'e geri dönüyoruz" dedim. Kaptan, "Bir şey yok, rahat gideriz" dedi, ben "Uçakta Başbakan var, dön geriye" dedim. Ben ısrar edince döndük, havaalanına doğru gidiyoruz, sağ motor gitti, öbür motor inlemeye başladı. Uçak baş aşağı denize doğru gidiyor. Hostes korkudan bayıldı, sonra midesi delindi. Bütün elektrikler gitti uçakta, telsiz bile çalışmıyor, uçağın içinde yangın çıktı, suya doğru gidiyoruz. 13 kişi çığlık çığlığa. İlk defa babamı hayatımda yüksek sesle bağırırken duydum, "Herkes yerine otursun Allah'ın dediği olur" dedi. Herkes yerine oturdu.

İNFİLAK EDECEK UYARISI

*Havaalanına ulaşabildiniz mi?

Kule ile bile konuşamıyorduk, bir uçakla filan çarpışabilirdik, kimsenin bizim iniş yapacağımızdan haberi yok, öyle son anda havaalanına indik, inerken tekerler patladı. Kaptan uçak infilak edecek diye "Herkes dışarı fırlasın" dedi. Ama, kabin basıncı içeride ve dışarıda farklı olduğu için kapı açılmıyor. Arka kargo kapısını açtılar, korumalar atladı, babamı omuzlarda indirdiler.

*Uçakta nasıl bir arıza yaşanmış?

ABD'den geldiler, uçağı incelediler. Uçağınbenzindeposunun içinde elektrik kablolarını tutan kelepçeler vardır, o kelepçeler kabloları kesmiş ve kısa devre yapmış, 40 milyon dolarlık uçakta böyle bir şey olması mümkün değil. ABD'lilerin hazırladığı raporda, o durumda, yani benzin tankının içinde kabloların kısa devre yapması halinde uçağın infilak etmesi oranının yüzde 95 olduğu yazıyordu. Yüzde 5'le kurtardık. En iyi uçaktı, yeni imalattan çıkmıştı. Bunun örneği de hiç yaşanmamış.

*Eşref Bitlis'in uçağı düşünce bu olayla bir bağlantı kurdunuz mu?

Hiç konuşmadık, bağlantı aklımıza bile gelmedi. Şimdi düşününce insan şüpheleniyor. Eşref Bitlis'in uçağı King Air 200, çift moturlu pratt-whitney motorlar vardır. Bu motorların bir tanesinin kendi kendisine bir arızadan dolayı durma ihtimali 13 milyon saatte birdir, yani 1400 sene. 2 motorun 50 saniye arayla durması mümkün değil.

*Buna benzer bir olay daha yaşanıyor. Yine babanızın bineceği GAP uçağında 1991 yılında patlama yaşanıyor.

Amerika'da aletler vardı, uçaklar bir kordon içinde dururdu, o kordonun içine kuş bile konsa alarm çalardı. Hâlâ bu uçakların böyle koruma altına alındığını zannetmiyorum. 1991 yılında GAP uçağında ise İstanbul'da havaalanında patlama oluyor, babam arabayla Ankara'ya dönüyor.

(Bugün)
UÇAKTA SUİKAST İDDİALARINI ANLATTI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ÇERMAN KOPARAL KAPTAN,SAĞ VE SAĞLIKLI, CEVAP VEREBİLECEK DURUMDA İSE BUNU DOĞRULAMALI,ÇÜNKÜ,BU BASINA HİÇ SIZMAMIŞ BİR HABERDİR VE ANLATILDIĞI GİBİ İSE ÇOK CİDDİ BİR OLAY,BİRİNCİ ELDEN DOĞRULANMALI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sonra yataktan dusup uyanmisim, meger kabusmus:-))) Vay anasina yahu, adam da nasil bir hayal gucu var, sastim kaldim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000