20 Nisan 2009, Pazartesi 09:35:34

UÇAKTA ŞOK! YOLCULAR REHİN ALINDI (GÜNCELLENDİ)

Jamaika'nın Montego Bay kentindeki havaalanında içinde 167 yolcu bulunan bir uçakta rehin alma olayı yaşandı.
  • kesin bu uçakta boeing 737 dir..

Jamaika'nın Montego Bay kentinde bir eylemci tarafından rehin alınan uçak yolcularından 167'sinin serbest bırakıldığı, mürettebattan 5 kişi ile 2 yolcunun ise halen rehin tutulduğu bildirildi.

CNN televizyonu, Radio Jamaika'nın muhabirinden alınan bilgilere dayandırarak, Sangster havaalanında tutulan uçaktan silah sesi geldiğini, ancak vurulan birisi olmadığını belirtti.

Haberde, havaalanı güvenliğini sahte kimlikle geçtiği ve ardından, havalanmaya hazırlanan uçağa bindiği tespit edilen eylemciyle görüşmelere başlanacağı ifade edildi.

Eylemcinin amacı ve talepleri henüz bilinmiyor.

Yolcuları soydu

Rehin alma eylemi, Sangster havaalanından Kanada'da Halifax'a gidecek uçakta gerçekleşti. Silahlı adamın, dün gece yerel saatle 23 civarında (TSİ 06:00 Pazartesi) sahte kimlik belgeleriyle uçağa bindiği ve uçaktaki yolcuları soyduğu ifade edildi.

Bütün yolcular serbest bırakıldı (10.59)

Jamaika'nın Montego Bay kentindeki Sangster havaalanında rehin alınan CanJet havayollarına ait uçağın yolcularından son 2 kişinin de serbest bırakıldığı bildirildi.

Kanadalı charter şirketi CanJet'ten yapılan açıklamada, uçakta mürettebat ve yolcu olarak toplam 182 kişinin bulunduğu; tüm yolcuların güvenli şekilde uçaktan indirildiği, ancak mürettebatın ve silahlı kişinin halen uçakta olduğu kaydedildi.

Açıklamada, mürettebat arasında yaralanan olmadığının tahmin edildiği belirtildi.

UÇAKTA ŞOK! YOLCULAR REHİN ALINDI (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kesin bu uçakta boeing 737 dir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000