18 Mart 2009, Çarşamba 13:10:59

Uçakta sivil polise onay çıktı

Avrupa Birliği’ne bağlı yedi ülke ve İsviçre, hava korsanlarına karşı uçaklarda silahlı sivil polis bulundurma anlaşmasını yürürlüğe sokma kararı aldı...
  • Yolcu kabinlerinde ateşli silah ve benzeri şeyleri taşımak yasak. Bunun sorumluluğu çok büyük olacak eminim. Seçilecek sivil ekiplerinde burada psikolojik kriterleri inşallah gözönüne alınacaktır. Kullanacakları mermi ne tip olacak çok merak ediyorum doğrusu. Seçimler çok iyi olmalı bence şahsen silahlı biriyle seyahat etmek hiç hoş değil. Yanlışlıkla görevli kişinin kendisinin ruh halinin seyahat sırasında bozulduğunu düşünmek bile istemiyorum. Çok tartışılacak bir konu bu bence. Tabii karar alınmış büyüklerimiz daha iyi bilirler:)

27 Mayıs 2005’te Avusturya, Belçika, Almanya, Lüksemburg, İspanya, Hollanda ve Fransa arasında imzalanan ülkelerarası güvenlik dayanışma anlaşması (Prüm) çerçevesinde, bu ülkelerin havayolları şirketleri, olası terör eylemi ve kaçırmaya karşı uçaklarının kabinlerinde silahlı polis bulundurmayı kabul ettiler. Bu anlaşmaya, dışarıdan İsviçre de katıldı ve ilk denemeler Swiss Havayolları’nda yapıldı. Buna göre, her uçakta iki veya üç silahlı polis kabinde koltuk işgal ederek güvenliği sağlayacak. Prüm anlaşmasına paraf atan İtalya ise yarın parlamentoda bu anlaşmayı oylayacak. Prüm anlaşmasına diğer AB üye ülkelerinin de yakında katılması bekleniyor.

Uçakta sivil polise onay çıktı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yolcu kabinlerinde ateşli silah ve benzeri şeyleri taşımak yasak. Bunun sorumluluğu çok büyük olacak eminim. Seçilecek sivil ekiplerinde burada psikolojik kriterleri inşallah gözönüne alınacaktır. Kullanacakları mermi ne tip olacak çok merak ediyorum doğrusu. Seçimler çok iyi olmalı bence şahsen silahlı biriyle seyahat etmek hiç hoş değil. Yanlışlıkla görevli kişinin kendisinin ruh halinin seyahat sırasında bozulduğunu düşünmek bile istemiyorum. Çok tartışılacak bir konu bu bence. Tabii karar alınmış büyüklerimiz daha iyi bilirler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000