26 Mayıs 2017, Cuma 11:24:00

Uçakta sigara içti... Hayatı karardı!

İngiltere'de temyiz mahkemesi, 200'den fazla yolcu taşıyan uçakta sigara içerken yangın çıkarmaktan hapse mahkum edilen kişinin cezasını 4,5'tan 9,5 yıla çıkardı.
  • Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca sigaranın ne kadar zararlı olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bu arkadaşta biraz dinleseymiş keşke.
  • Buna şimdi siz adalet mi diyorsunuz?
  • Kendi ulkenizi kotulemeyin yakinda o da goreceksiniz kefaletle salibirakilacak...
  • İşte gerçek hukuk, yargı sistemi budur. Caydırıcı ceza vericeksin ki adam bir daha bırak uçakta sigara içmeyi sigarayı bırakır!
  • Çok saçma bir uygulama, Bemce uçakta sigara serbest olmalı, bunun uzun yolu var, bağımlılığı var !
  • Demek ki İngiltere'de "Hakimler var." Bizde polis adamı almıyor bile, alıp götürse benden önce terminalden çıkıyor, SHGM yılda 1 ker 2-3 kişiye para cezası kestiğini sosyal medyadan yayınlıyor (buna da şükür); ancak bizi adama niye sigara içirdin diye sorguluyor, cezalandırıyor. Üle, adamı şikayet eden, polise vermeye çalışan benim...
  • Buda ingiliz çomarı
  • Sikiysa bir daha icsin bakalim. Biz ucusta sigara icen yolcu icin ucaga polis cagirdigimizda adamlar zahmet edip ucaga gelmiyor. Neymis karakola gideceksin, sikayetci olacaksin. Adam 65 TL ceza alacak diye (o da alirsa) sen butun gununu karakolda gecireceksin. Adamda seni gorup taniyacak ki sonra kimi dovecegini bilsin.
  • Bizde olsa bırak cezayı hakim adamı ödüllendirirdi bile öyle bir yargı sistemimiz var.

İngiltere'de temyiz mahkemesi, 200'den fazla yolcu taşıyan uçakta sigara içerken yangın çıkarmaktan hapse mahkum edilen kişinin cezasını 4,5'tan 9,5 yıla çıkardı.

Birmingham Ceza Mahkemesi'nde ocak ayında yargılanan ve "kasten yangın çıkarma" suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılan John Cox, bugün Londra'da görülen temyiz duruşmasında cezası "aşırı derecede hafif" bulunarak 9,5 yıl hapse mahkum edildi.

Yargıç, 46 yaşındaki Cox'un İngiltere'den Mısır'da giden Monarch Havayolları'na ait uçağın tuvaletinde "pervasızca sigara içerek" çıkardığı yangınla çevresine zarar verme potansiyelinin büyüklüğünü göstermiş olduğu görüşünü dile getirdi.

Pilotun, uçağın yaşadığı tehlikenin büyüklüğünü ifade eden tanıklığına atıfta bulunan yargıç, uçaktaki yangının söndürülebilmesinin de büyük bir şans olduğunu vurguladı.

Savunma makamı ise 2015'te yaşanan olay sırasında zanlının ailevi sorunlar nedeniyle kişilik problemleri yaşadığını ileri sürdü.

Uçak yaklaşık 11 bin metre yükseklikteyken her iki tuvaletindeki çöp kutularında çıkan yangın, kabin görevlilerinin müdahalesiyle söndürülmüştü. Yangın, duman alarmının devreye girmesiyle farkedilmişti. Yangının nedeninin, Cox'un içtiği sigaraları söndürmeden çöpe atması olduğu bildirilmişti.

Uçağa bindiğinde alkollü olduğu da tespit edilen Cox, Mısır'da gözaltına alınmış ve İngiltere'ye gönderilmişti.

Uçakta sigara içti... Hayatı karardı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Rafet Şişman ~ 7 yıl önce
Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca sigaranın ne kadar zararlı olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bu arkadaşta biraz dinleseymiş keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 7 yıl önce
Reis söylüyor ana uyan kim Ankaranın göbeğinde kamu kurumlarında yasak olmasına rağmen hala sigara içenler var şube müdürleri daire başkanları Giz yumuyor kulluklerinide gariban sirket personeli temizliyor
adalet ~ 7 yıl önce
Buna şimdi siz adalet mi diyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi uygulama ~ 7 yıl önce
Teşekkür ederiz bu farkindaligi yaratan köşe yazarına
ADALETİN ALASI ~ 7 yıl önce
Hani bizim ülkede olmayan,iyi yapmış mahkeme....öyle izmariti bir yere ,monte ederler
GUKUKMUS ~ 7 yıl önce
Kendi ulkenizi kotulemeyin yakinda o da goreceksiniz kefaletle salibirakilacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 7 yıl önce
Güzel örnekler bizde dünyanınbir parcasiyiz ve aynı gezegende yaşıyoruz. Sıkı mücadele şart özellikle başkentte başlayıp sigara ile mücadeleye denetimler arttirilsin avrupada 10 paunt sigara içinde 18 tane Bizde de sun Ingilizden neyini eksik bizde i sanık temiz hava herkese lazım. Teşekkür ederim yazıyı kale ne alan arkadaşa Allah razı olsun
Hala hukuk devletiyiz diyen çomarlara ~ 7 yıl önce
İşte gerçek hukuk, yargı sistemi budur. Caydırıcı ceza vericeksin ki adam bir daha bırak uçakta sigara içmeyi sigarayı bırakır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MARLBORO :) ~ 7 yıl önce
Çok saçma bir uygulama, Bemce uçakta sigara serbest olmalı, bunun uzun yolu var, bağımlılığı var !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 7 yıl önce
Bizde makam mevki veriliyor sırf hemserim diye makamda her yerde bol bol kamuda sigara içilir sağ olsun devket avrupada 50 100 tl iken sigara bizde çikolata fiyatına özgürlük dediğin bu işte helal olsun Türkiye ye icmeyemler 2.sınıf vatandaş Ama bir gün Reis görürse o zaman işler tersine gider bu da zor tabii
KPT ~ 7 yıl önce
Demek ki İngiltere'de "Hakimler var." Bizde polis adamı almıyor bile, alıp götürse benden önce terminalden çıkıyor, SHGM yılda 1 ker 2-3 kişiye para cezası kestiğini sosyal medyadan yayınlıyor (buna da şükür); ancak bizi adama niye sigara içirdin diye sorguluyor, cezalandırıyor. Üle, adamı şikayet eden, polise vermeye çalışan benim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz. ~ 7 yıl önce
Biz de sikintinin bir parcasi da kanundaki eksiklikler ve aciklar. Bir de artik hakimlerin tarafsizligindan da artik soz etmek mumkun degil. Uzerlerinde baski olursa hakimlerin tarafsiz karar vermesi mumkun degil. Ve ne yazik ki bunun duzelme ihtimali cok dusuk.
thk ~ 7 yıl önce
hayatimizi skti evet ornegi yok..5 senede bitirenler oldu ucuslarini asker cocuklarinin torpillilierin arkasini beklemekten.
Kamu ~ 7 yıl önce
Adam sigara içenler yüzünden is yapamıyor odasına giremiyor Türkiye şikayet et kamu bir şey yok 2 kez ceza kes sigaranın adını unutur soysuz
Elizabeth ~ 7 yıl önce
Buda ingiliz çomarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sikiysa. ~ 7 yıl önce
Sikiysa bir daha icsin bakalim. Biz ucusta sigara icen yolcu icin ucaga polis cagirdigimizda adamlar zahmet edip ucaga gelmiyor. Neymis karakola gideceksin, sikayetci olacaksin. Adam 65 TL ceza alacak diye (o da alirsa) sen butun gununu karakolda gecireceksin. Adamda seni gorup taniyacak ki sonra kimi dovecegini bilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunn dance ~ 7 yıl önce
Ben her seferde tuvalette tüttürüyom no problem
Helal olsun ~ 7 yıl önce
Eline sağlık güzel yazmışsın Türkiye gerçeği yolda yürüyemiyorsun adam in dumanı yüzüne geliyor veya durakta yağmurlugumuzu yakıyor agzimizi acamiyoruz onlar 1.sınıf insan.
Yorum ~ 7 yıl önce
Bizde olsa bırak cezayı hakim adamı ödüllendirirdi bile öyle bir yargı sistemimiz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin daire başkanı olur ~ 7 yıl önce
Geçen memurlar başkana ücretsiz sevaplanir Sevil niyetine çikolata fiyatına sigara gençler alıyor en ucuzu bu diye bir cafede ağzına bir şey alsa du ya para ne yapsın garibim en ucuz 1 tanesi 50 Kr. Bile değil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000