18 Nisan 2014, Cuma 08:47:38

UÇAKTA ŞAKA OLMAZ!

Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, geçtiğimiz hafta yaşanan "Sıcaktan patladık" dedikten sonra uçaktan indirilen yolcu olayını köşesine taşıdı. Peki, Uluç neler dedi? İşte o yazı...
  • Nasil adamsiniz, isiniz gucunuz millete saldirmak, bi is de siz yapin da gorelim. Goruyorum da airport haberde tum haberlere elestirel bakilarak yorumlar yapiliyo, ama herkes elestirinin sinirini asip saldiriya hakarete donusturuyo isi. Ve biri bi sey yazdi mi herkes suru misali pesinden gidiyo. Kimse de ya kardesim hakli olanin hakkini verelim demiyo. Cekememezlikten olsa gerek..
  • 11 yıldır uçakçıyım hiç haberim olmadı bu listeden. Airbusta jack adaptör çalışmıyor dediklerinde hay jack adaptörünün desem işimden olurmuyum acaba.
  • Bu adamin da her konuda bilgisi varya ne supermisin sen, spor , magazin , havacilik ... teneke misali konusur
  • ...Patlatmak; Sakız patlatmak, Mısır patlatmak, gözlerini patlatmak, balon patlatmak, şampanya patlatmak, .... vs. PATLATMAK yasak işte. Bu deyimleri kullanırken aman dikkat!....
  • Bence topcular top dünyasinda , popcularda pop dünyasinda yorum yapmali birbirine karisinca böyle komik oluyor.
  • Hıncal kaptan , sen uçakta tv de güldüğün gibi gülersen seni de postalayabilirler . Evet uçakta şaka olmaz , şaka gibi adamsın dikkat et !
  • Bu adamin yorum yapmadigi bir konu var mi?
  • yahu burada patlamak kelimesi "uçağı patlatırım", "sizi patlatırım" gibi bir manada kullanılmamışki.. Ne yani, uçağın içinde çocuğuma "dikkat et, elindekini düşürme" dersem, uçağı düşüreceğim şüphesiyle göz altına mı alınacağım? Boyle saçma bir şey olabilir mi? İşin aslı başka çıktı o ayrı ancak yazıda verilen orneklerle bizdeki olay arasında bağlantı yanlış verilmiş.
  • Havacılıkla uzun süredir ilgileniyorum.Uzun uzadıya terimler , uçaklar hakkında büyük merak...Bizim yılların hijack-7700 ne ara size oldu high jack ? Ne de çok biliyorsunuz.Millet olarak böyle aslında her bir olaya bir çok biliyorum edası.Havacılık sektörü dediğiniz gibi "şaka olmaz" kendi işinize bakmalısınız.Bulaşmasanız bu güzide sektöre
  • Hıncal bey'e havacılığıda girdiyse hayırlı olsun demek düşer bize:))

"Şu klimaları açın, sıcaktan patladık" diyen yolcuyu yaka paça uçaktan indirmişler.. Çünkü "Patlamak" fiili, uçak güvenliği şifreleri arasında yer alan bir sözcük.

Uçak kaçırmalar artınca, dünya tüm kurumları ile çözümler düşünmeye başladı.

Bunların arasında bu şifre sözcükler listesi var. "Bunlardan birini kullanan yolcudan şüphe edeceksin" demek.. Uçakta şüpheye yer yok. Talimat, o yolcu inecek..

Hatırlarım bir üniversite öğrencisi Türk Amerika'da tek yolcusu olduğu uçağın içinde kalkışı beklerken hostes elinde bir deste iskambille gelip, vakit geçirme teklif etmişti. "How about black jack/ 21 oynamaya ne dersin?."

Bizim delikanlı kelime oyunu ile şaka yaptı.. "How about high jack/ Uçak kaçırmaya ne dersin?."

İki dakika içinde karga tulumba edildi ve bir sene falan yattı içerde..

Dün okuyorum. 14 yaşında Hollandalı bir kız çocuğu Amerikan Hava Yolları'na tweet atmış.. Şaka.. "Adım İbrahim. El Kaideciyim. 1 Haziran'da bir felaket yaşayacaksınız.."

Kız şimdi gözaltında..

Hakkında ağır ceza davası açılması bekleniyor.

Unutmayın. 100'lerce insanın hayatı söz konusu iken, şakaya, şüpheli davranışlara hoşgörü kesinlikle yok.

Dünyanın hiçbir uçağında yok..

Aman dikkat!..

UÇAKTA ŞAKA OLMAZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nasil adamsiniz, isiniz gucunuz millete saldirmak, bi is de siz yapin da gorelim. Goruyorum da airport haberde tum haberlere elestirel bakilarak yorumlar yapiliyo, ama herkes elestirinin sinirini asip saldiriya hakarete donusturuyo isi. Ve biri bi sey yazdi mi herkes suru misali pesinden gidiyo. Kimse de ya kardesim hakli olanin hakkini verelim demiyo. Cekememezlikten olsa gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
11 yıldır uçakçıyım hiç haberim olmadı bu listeden. Airbusta jack adaptör çalışmıyor dediklerinde hay jack adaptörünün desem işimden olurmuyum acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu adamin da her konuda bilgisi varya ne supermisin sen, spor , magazin , havacilik ... teneke misali konusur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
...Patlatmak; Sakız patlatmak, Mısır patlatmak, gözlerini patlatmak, balon patlatmak, şampanya patlatmak, .... vs. PATLATMAK yasak işte. Bu deyimleri kullanırken aman dikkat!....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulm ~ 10 yıl önce
Bence topcular top dünyasinda , popcularda pop dünyasinda yorum yapmali birbirine karisinca böyle komik oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hıncal kaptan , sen uçakta tv de güldüğün gibi gülersen seni de postalayabilirler . Evet uçakta şaka olmaz , şaka gibi adamsın dikkat et !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu adamin yorum yapmadigi bir konu var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karıştırıyor ~ 10 yıl önce
kendini bknz: İlber Ortaylı https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvnFVDNgLnvGWWb7FjnyhtFDAzqUGd4GArMYoSfJFBamWlBb7Ngg
yok artık ~ 10 yıl önce
yahu burada patlamak kelimesi "uçağı patlatırım", "sizi patlatırım" gibi bir manada kullanılmamışki.. Ne yani, uçağın içinde çocuğuma "dikkat et, elindekini düşürme" dersem, uçağı düşüreceğim şüphesiyle göz altına mı alınacağım? Boyle saçma bir şey olabilir mi? İşin aslı başka çıktı o ayrı ancak yazıda verilen orneklerle bizdeki olay arasında bağlantı yanlış verilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah Hıncal bey ah ~ 10 yıl önce
Havacılıkla uzun süredir ilgileniyorum.Uzun uzadıya terimler , uçaklar hakkında büyük merak...Bizim yılların hijack-7700 ne ara size oldu high jack ? Ne de çok biliyorsunuz.Millet olarak böyle aslında her bir olaya bir çok biliyorum edası.Havacılık sektörü dediğiniz gibi "şaka olmaz" kendi işinize bakmalısınız.Bulaşmasanız bu güzide sektöre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hıncal bey'e havacılığıda girdiyse hayırlı olsun demek düşer bize:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000