20 Aralık 2015, Pazar 09:26:05

Uçakta sabrımız çabuk taşıyor!

İkramların yanı sıra eğlence sistemlerinde yer alan film, müzik veya oyun hizmeti, uçuşu keyifli hale getirse de, diğer yolcuların sinir bozucu bazı davranışları çileden çıkartabiliyor.
  • bizim bolgesel sorunlarimiz agiz kokusu ve ter kokusunu es gecmisler..
  • Ne 100 tl si :)) Thy de İzmirden Saw a 65 liraya ucak var hemde bu aksam 21.00 de uçak :) Otobüsle gitsen 80 lira
  • Kabin memurlarının ne çektiğini bilmeyen bos bos konusan cahiller mesele 1 2 yastik battaniye degil insan olmaniz meselesidir öncelikle konuşma adabini ogrenin siz sonra ucun mumkunse. Koftesiz ucamayanlar makarnayi hic hayatinda yememis ucakta mi yiyecem diyenler ha bide portakal suyu olmadan ucamayanlar ve nicesi 35000 ft de size nerden bulalim olmayan seyi biraz anlayışlı olun bilet alıyorsunuz 100 tl ye ucak degil!!!
  • Bilet alirken verilen parayla ucagi satin aldigini hisseden bu zihniyet ne zaman degisir gelisirse iste o zaman dogruyu buluruz biz malesef ucakta bir pilot kadar ucus kurallarini, hastanede bir doktor kadar, yanginda itfaiyeci kadar vs.vs. her seyi bildigimiz icon bu sorunlar oluyor kimsenin yaptigi ise saygimiz yok malesef millet olarak cok garip
  • Japonların listeye girmesi ilginç geldi.
  • Zaten uçakta da battaniye fabrikası var seri üretime gecildi 5er 5er dağıtalım ne de olsa konfor önemli...
  • Tek uçakta mı sabrımız çabucak taşıyor??? Halk olarak haddiden fazla sabırsız tahammülsüz olduk. Neden acaba?
  • cici kabin memuru hanımefendileri neden üzüyorsunuz arkadaşlar??
  • 30 liraya bilet satarsan eşşekle yolculuk yapan adam gelir uçağa biner 5 tane çuvalınıda baş üstü dolabına koyar :)
  • Anlaşılan birileri uçakta fazladan yastık battaniye istemiş. Kısa ve orta menzilli bir uçuşta ortalama 150 kişilik bir uçağa 50 civarı battaniye yüklenir. Bu da yolcu başına 0,3 battaniye düşeceği anlamına gelir. Durum bu iken bir yolcunun 2. battaniyeyi alması diğer yolcuların hakkını gasp etmek olur. Sorun kraliyet ailesinden gelme olayı değil, gerçekten adilane bir dağıtım yapılması talebidir. Ayrıca uçak bir toplu taşıma aracıdır. Ne bir restaurant ne de bir otel değildir. Bizi ulaşmak istediğimiz yere emniyetle götürmesi birinci temennidir.

Son teknoloji ürünü uçaklarla seyahat, yolcuları her zaman mutlu etmeye yetmiyor.

İkramların yanı sıra eğlence sistemlerinde yer alan film, müzik veya oyun hizmeti, uçuşu keyifli hale getirse de, diğer yolcuların sinir bozucu bazı davranışları çileden çıkartabiliyor. Maalesef bu konuda yardım istenen kabin memurları da çoğu kez çaresiz kalıyor. Uyarıların da işe yaramadığı bu davranışların devam etmesi yüzünden uçuşun kâbusa dönmesi kaçınılmaz oluyor.

Yapılan araştırmalara göre genel olarak aynı tip yolcu profilinden şikayet ediliyor. Bu konuda hazırlanan listede alkollü yolcular, yüksek sesle müzik dinleyen veya konuşanlar, uyurken horlayanlar ile ağzını şapırdatarak yemek yiyenler ilk sırada yer alıyor. Tabii ki, yolculara ciddi rahatsızlık verenler arasında yaramaz çocukların olduğunu da unutmamak gerekiyor. Şikayet konusu bu davranıları yapan yolcularla baş etmek ise kabin memurlarına kalıyor. Kabin memurları, çevresine rahatsızlık veren yolcuları nazikçe uyarıyor. Sonuç alamadıkları takdirde ciddi bir tartışma yaşanmaması için son çare olarak konuyu kaptan pilota iletiyorlar.

PLASTİK KELEPÇE TAKILIYOR!

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi halinde ise kuraldışı olarak tanımlanan yolcular, uluslararası havacılık kuralları uygulanarak etkisiz hale getiriliyor. Sorunlu yolcu, ilk olarak iletişim kurularak sakinleştirilmeye çalışılıyor. Yolcu sorun çıkarmaya devam ediyorsa ve artık yapacak hiçbir şey kalmamışsa bazı havayolu şirketleri plastik kelepçe kullanarak, bazıları da elektrikli şok tabancası (teaser) ile yolcuyu etkisiz hale getiriyor. Bazı durumlarda pilot, uçuş güvenliğini dikkate alarak en yakın havalimanına iniş yapıyor ve problem çıkaran yolcuyu güvenlik birimlerine teslim ediyor. Havayolu şirketleri, yaşanan maddi kayıp nedeniyle yolculara dava da açıyor.

YARAMAZ ÇOCUKLAR İLK SIRADA

Online seyahat yorumları sitesi TripAdvisor'un araştırmasında Amerikalılar, uçuşlarda en sinir bozucu davranışta bulunan yolcu seçildi. Hazırlanan listede sırasıyla Fransa, Almanya, İngiltere, Çin, Rusya, Japonya, İtalya, Hindistan ve BAE vatandaşları yer aldı. Araştırmaya katılanlar ise çocukların uçakta koltukları tekmelemesi, öndeki yolcunun kaba bir şekilde koltuğu yatırması, yüksek sesle cep telefonuyla konuşulması, baş üstü bagajların kısa sürede yerleştirilmeyerek koridorun kapatılması, kemer ikazı sönmeden koltuğun terk edilmesi, kol dayama paylaşımında çıkan tartışma, ağır kokan yiyecekler tüketilmesi, okunan gazete veya dergilerin diğer yolcular tarafından da takip edilmesi veya izinsiz alınması ile acil çıkış yollarının bagajlarla kapatılmasını en sinir bozan davranışlar arasında gösterdi.

HOSTESLER DE ŞİKAYETÇİ

Uçak bileti arama motoru Skyscanner'ın 85 ülkede 700'den fazla havayolu şirketinde görevli kabin memurlarıyla yaptığı araştırmada ise ‘mükemmel yolcu'nun ipuçları hakkında fikir sunuluyor. Araştırmaya katılan kabin görevlileri en çok parmak şaklatarak çağıran yolculardan rahatsızlık duyduklarını söylüyor. Kemer ikaz ışıkları sönmeden yerini terk eden yolcular ile baş üstü dolaplarına olması gerekenden fazla el bagajı sığdırmaya çalışanlardan da rahatsızlık duyduklarını dile getiren görevliler, uçuş güvenliği konusunda bilgilendirme yapıldığı sırada konuşanlara da ‘sinir' olduklarını dile getiriyor. Kabin memurlarının şikayet ettiği yolcu davranışları arasında, fazla battaniye veya yastık isteyenler, koltuk cebini çöple dolduranlar, mönü dışında ısrarla farklı yemek isteyenler, çağrı lambasını lüzumsuz yere kullananlar ve özel marka içecek isteyenler de yer alıyor. (Mustafa Gün /Zaman)

Uçakta sabrımız çabuk taşıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

ztk ~ 8 yıl önce
bizim bolgesel sorunlarimiz agiz kokusu ve ter kokusunu es gecmisler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Ne 100 tl si :)) Thy de İzmirden Saw a 65 liraya ucak var hemde bu aksam 21.00 de uçak :) Otobüsle gitsen 80 lira

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos konusan cahiller ~ 8 yıl önce
Kabin memurlarının ne çektiğini bilmeyen bos bos konusan cahiller mesele 1 2 yastik battaniye degil insan olmaniz meselesidir öncelikle konuşma adabini ogrenin siz sonra ucun mumkunse. Koftesiz ucamayanlar makarnayi hic hayatinda yememis ucakta mi yiyecem diyenler ha bide portakal suyu olmadan ucamayanlar ve nicesi 35000 ft de size nerden bulalim olmayan seyi biraz anlayışlı olun bilet alıyorsunuz 100 tl ye ucak degil!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim sart ~ 8 yıl önce
Bilet alirken verilen parayla ucagi satin aldigini hisseden bu zihniyet ne zaman degisir gelisirse iste o zaman dogruyu buluruz biz malesef ucakta bir pilot kadar ucus kurallarini, hastanede bir doktor kadar, yanginda itfaiyeci kadar vs.vs. her seyi bildigimiz icon bu sorunlar oluyor kimsenin yaptigi ise saygimiz yok malesef millet olarak cok garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Eger ben para veriyorsam karsiliginda hizmetimi alirim, yok 100 tl ye bilet aldin gibi basit kavramlarin arkasina siginma, sana kim dedi 100 tl ye bilet sat diye? Madem sattin karsiliginda ne vaad etmissen havada bunu senden isterim...
Pilot ~ 8 yıl önce
Karşılığı, biryerden bir yere seni emniyetli bir şekilde götürmesi. Adı üstünde ikram yani ücretsiz. Çok portakal suyu istediyse Canın kafeye gidersin içersin.
JAPON? ~ 8 yıl önce
Japonların listeye girmesi ilginç geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Battaniye ~ 8 yıl önce
Zaten uçakta da battaniye fabrikası var seri üretime gecildi 5er 5er dağıtalım ne de olsa konfor önemli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Tek uçakta mı sabrımız çabucak taşıyor??? Halk olarak haddiden fazla sabırsız tahammülsüz olduk. Neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 8 yıl önce
cici kabin memuru hanımefendileri neden üzüyorsunuz arkadaşlar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neolacaktı ~ 8 yıl önce
30 liraya bilet satarsan eşşekle yolculuk yapan adam gelir uçağa biner 5 tane çuvalınıda baş üstü dolabına koyar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok dogru ~ 8 yıl önce
Birde normal rötarlarda (hava muhalefetin dolayı 1 saat mesela) yer personelinin üzerine yürüyor hanzolar. Tipleri belli ediyor malzeme kalitelerini...
Pilot ~ 8 yıl önce
Ozaman 30 tl ye bilet satma, mademki sattin ozaman sonucunada katlacaksin
Kralı gelse neyazar ~ 8 yıl önce
Anlaşılan birileri uçakta fazladan yastık battaniye istemiş. Kısa ve orta menzilli bir uçuşta ortalama 150 kişilik bir uçağa 50 civarı battaniye yüklenir. Bu da yolcu başına 0,3 battaniye düşeceği anlamına gelir. Durum bu iken bir yolcunun 2. battaniyeyi alması diğer yolcuların hakkını gasp etmek olur. Sorun kraliyet ailesinden gelme olayı değil, gerçekten adilane bir dağıtım yapılması talebidir. Ayrıca uçak bir toplu taşıma aracıdır. Ne bir restaurant ne de bir otel değildir. Bizi ulaşmak istediğimiz yere emniyetle götürmesi birinci temennidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000