05 Ağustos 2016, Cuma 09:28:14

Uçakta okuduğu kitap yüzünden sorguya alındı

İngiltere'de uçakta Suriye ile ilgili kitap okuyan sağlık görevlisi, mürettebatın şikayeti üzerine havaalanında terör şüphesiyle sorgulandı.
  • al bir fethullah gulen kitabi, ataturk limanda veya ucakta oku. gor bakalim ne oluyor..
  • Demek ki sadece bizim çaycılar değil diğer havayolu çaycılarıda kültürsüz cahilmiş.
  • Avrupada cok irkcilik ve ayrimcilik var ozelikle muslimanlara karsi. Hep yalanci fasist dolu. Bir onek Bir kadin turban takmasina is icin kanunen elenebilir. Hani dini ozgurlugu vardi? Daha nice seyler okucaz. Sorsan hersey " medeni" s....ler lanet olsun
  • Dilemezler abi acayip irkcilar müslüman denince bir duraksiyolar yemisim Avrupasini 10 yaşında ilişkiye başlayıp uyuşturucu kullanıyorlar gozumle goruruyorum birde sonra insan hakları diye sana bana ders verirler

İngiltere'de uçakta Suriye ile ilgili kitap okuyan sağlık görevlisi, mürettebatın şikayeti üzerine havaalanında terör şüphesiyle sorgulandı.

The Independent gazetesinin haberine göre, Türkiye’deki geçirdiği balayından İngiltere’ye dönen Faizah Shaheen, 25 Temmuz’da Sheffield kentindeki Doncaster Havaalanı'nda polis tarafından alıkonuldu.

Terör şüphesiyle sorgulanan Shaheen’in uçakta kendisini Suriye hakkında bir kitap okurken gören mürettebat tarafından ihbar edildiği ortaya çıktı.

Sorgunun ardından serbest bırakılan Shaheen’in, "Suriye Konuşuyor: Cepheden Sanat ve Kültür" adlı, İngiltere’de ödül de almış bir kitabı okuduğu anlaşıldı.

İngiltere Sağlık Bakanlığına bağlı olarak ergenlik çağındaki çocukların zihin sağlığıyla ilgili bir birimde çalışan Shaheen’in kendisinin de görevi kapsamında çocuklarda radikalleşme eğilimlerini incelediği öğrenildi.

Marmaris’te geçirdiği balayından dönerken yaşadığı olayı gazeteye anlatan 27 yaşındaki Shaheen, hem İngiliz polisi hem de kendisini ihbar eden Thomson Havayolları ile ilgili şikayette bulunacağını açıkladı.

Shaheen, "Öfkeli ve üzgünüm. Bir kitap okumanın insanların benden şüphelenmesine nasıl yol açabildiğini anlayamıyorum. Polise de bunun ne doğru ne de kabul edilebilir olduğunu söyledim. Müslüman olmasaydım bu başıma gelir miydi, merak ediyorum.” diye konuştu.

Muhalefetteki İşçi Partisinin milletvekili Keith Vaz da havayolu şirketinin Shaheen'den özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Aklı başında insanlar Suriye hakkında bir kitap okumanın bir kişinin sorgulanmasına yetmeyeceğini görebilir." dedi.

Thomson Havayolları ise yaptığı açıklamada mürettebatın tedbir amaçlı bu tür durumları ihbara mecbur olduğunu savunarak, Shaheen'den özür dilemekten kaçındı.

Uçakta okuduğu kitap yüzünden sorguya alındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

ztk ~ 8 yıl önce
al bir fethullah gulen kitabi, ataturk limanda veya ucakta oku. gor bakalim ne oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Demek ki sadece bizim çaycılar değil diğer havayolu çaycılarıda kültürsüz cahilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 8 yıl önce
Avrupada cok irkcilik ve ayrimcilik var ozelikle muslimanlara karsi. Hep yalanci fasist dolu. Bir onek Bir kadin turban takmasina is icin kanunen elenebilir. Hani dini ozgurlugu vardi? Daha nice seyler okucaz. Sorsan hersey " medeni" s....ler lanet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 8 yıl önce
Dilemezler abi acayip irkcilar müslüman denince bir duraksiyolar yemisim Avrupasini 10 yaşında ilişkiye başlayıp uyuşturucu kullanıyorlar gozumle goruruyorum birde sonra insan hakları diye sana bana ders verirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B. ~ 8 yıl önce
Aynen!!! Burda belcikali aileler uzerine birsey olmadan baba kiz anne ogul banyo yikanirlar. Bunu cok normal olarak goruyorlar. Turkler icin Cok utanc verici ayip ve gunah. Batida Edep terbiye onur seref hic biri yok.
Cckpt ~ 8 yıl önce
Kardesim cok haklisin hatta az bile.demissin. ama su yorumunu begenmeyenler maalesef bizim ulkemizde yasiyor. Ahlak desen sifir anaya babaya saygi yok uyusturucu alkol almis basini gidiyor evlilik nerdeyse yok denecek kadar az bekareti ilgilendirmez beni ama evlisi bile es degisiyor. Yani boyle bir toplum islam gibi temel felsefesi ahlak olan dinden tabiki korkacaktir. Allah bizi serlerinden korusun
Gr ~ 8 yıl önce
x evet, sonra pedofiler cogalinca sasiriyorlar. batida cok var, terbiyesizler. sirf kizlara takilmak icin tailand ve bali gibi ulkelerde seyahat yaparlar.
100% ~ 8 yıl önce
Cckpt, evet haklisin. ahlak terbiye edep kalmamis, alkolu su gibi icen, uyusturucuyu seker gibi yutan, evlenmeden once zina eden. evlilik icinde aldatan fln. daha neler var. allah bizi dogru yoldan sasirtmasin insallah!!!!
Hollanda ~ 8 yıl önce
Aynen!!! Burda belcikali aileler uzerine birsey olmadan baba kiz anne ogul banyo yikanirlar. Bunu cok normal olarak goruyorlar. Turkler icin Cok utanc verici ayip ve gun...... evet burdada aynen!! sanrim begenmeyenlere normal geliyor. sonra pedofilik fln sikayet etmeyin olurmu!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000