01 Nisan 2012, Pazar 09:29:29

UÇAKTA NİKOTİNE ÇÖZÜM

Hamburg'da her yıl yapılan Kabin İçi Ekipmanlar Fuarı'nda dokunmatik ve harekete duyarlı uçak içi eğlence sistemlerindeki yenilikler öne çıktı
Aralarında Türkiye'nin olmadığı fuarda 10 ülkeden 58 aday, çeşitli kategorilerde yarıştı. Fuarda tütün tiryakilerini sevindirecek bir ürün de tanıtıldı. SkyMax firmasının “Fumirette 2go” diye adlandırdığı elektronik sigarası, kabinde 300 nefeslik içim sağlayacak.

Gümüş kaplamalı ve LED ışıklı gibi ilginç tasarım seçeneklerine sahip Fumirette 2go, 10 Euro'dan satılacak. Çok az su buharı çıkaran elektronik sigara tek kullanımlık olacak.

Alman Diehl Aerosystems, fuarda parmak dokunuşuyla açılan ve kapanan tuvalet kapısını sergiledi. Sistem havada değişik şekilde açılan kapıların yolcuda yarattığı sıkıntıyı gidermek amacıyla geliştirildi. Alman firmanın bir sonraki hedefi, lavaboya elleri kullanmadan girebilmek. Tasarım öncelikle katlanmayan lavabo kapılarına sahip büyük uçaklarda kullanılacak.

Uçak içi eğlence sistemleri (IFE) geliştiren Thales Avionics, fuarda harekete duyarlı yeni eğlence sistemini tanıttı. Bilgisayar oyunlarında kullanılan harekete duyarlı sistemi uçak içine taşıyan firma ileride sadece göz hareketlerini algılayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Habertürk
UÇAKTA NİKOTİNE ÇÖZÜM

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000