10 Kasım 2010, Çarşamba 08:24:37

"UÇAKTA MİLİTAN VAR GERİ DÖNÜN"

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanında, Afgan güçleri Suudi Arabistan'a gitmek üzere kalkan uçağı geri çevirerek uçaktaki militan olduğundan şüphelenilen 4 kişi gözaltına alındı
Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanında, Afgan güçleri ve Nato askerleri Suudi Arabistan'a gitmek üzere kalkan uçağı geri çevirerek, uçaktaki militan olduğundan şüphelenilen 4 kişiyi gözaltına aldı.

NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücünden (ISAF) yapılan açıklamada, bir direniş örgütünün üst düzey üyesinin uçakta bulunduğu yönündeki istihbaratlar ışığında, Suudi Arabistan'a gitmek üzere havalanan uçağın Kabil havaalanına geri çağrıldığı belirtildi.

ISAF sözcüsü, operasyona yabancı birliklerle Afgan güçlerinin katıldığını, ancak uçağa sadece Afgan güvenlik güçlerinin girerek, silahsız zanlıları gözaltına aldığını söyledi.

Zanlılardan birinin, El Kaide ile bağlantısı olan Hakkani ağına mensup olduğu, bu kişinin hükümet ve uluslararası birliklere yönelik saldırılarla ilgisi olmaktan arandığı kaydedildi. 4 zanlının da birlikte seyahat ettiği bildirildi.

ISAF sözcüsü, zanlıların bulunduğu uçağın hangi havayolu şirketine ait olduğunu açıklamadı.
"UÇAKTA MİLİTAN VAR GERİ DÖNÜN"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000