20 Kasım 2009, Cuma 18:05:00

"UÇAKTA KÜRTÇE ANONS OLMAZ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, DTP Siirt milletvekili Osman Özçelik’in "Uçaklarda kürtçe anons yapılması" önerisinin, Türkiye'nin üniter devlet yapısına ve anayasasına uygun olmadığını söyledi.
  • ARKADAŞIM BENİM OTURUDUĞUM YERDE GENELDE RİZELİLER VAR BİRAZDA TRABZON RİZELİLER BAL GİBİDE RUMCA KONUŞUYOR İŞTE HATTA MERAK EDİP SORDUĞUMDA BU DİLİ NEDEN KONUŞUYOSUNUZ DİYE . BİZİM ATALARIMIZIN DİLİ RUMCADIR BİZ RUM KÖKENLİYİZ DEDİ ESKİDEN YOĞUNLUK RİZE ,VE TRABZONA OLMAK ÜZERE RUMLAR KARADENİZE GÖÇ EDİP TÜRK KİMLİĞİ ALTINA GİRMİŞLERDİR ÖYLE DEMİŞTİ BANA SAYGI DUYUYORUM BENDE HERKES HER DİLİ KONUŞABİLİR BUNDA BİŞEY YOK SONUÇTA ONLARDA ALLAHIN KULU AYRIMCILIK YAPTIĞIM ANLAMINA GELMEZ BUNU YAZMAM BİLGİNİZE ALLAHIN HER KULU BENİM KARDEŞİMDİR BUNA HRİSTİYANLARDA DAHİL BENDE AYRIM YOK ...
  • ben rizeliyim ama rumca konuşanı hiç görmedim burda sen nerde gördün acaba
  • ÇILDIRMIŞ BUNLAR YAA.O ZAMAN KONUŞULAN TÜM DİLLERDE YAPALIM;ÇERKEZCE,LAZCA FALAN.KİMSİNİZ SİZ YA BÖYLE.AMA BÖYLE İKTİDAR OLURSA BÖYLE OLUR.İSTERSENİZ ANAYASAYI DEĞİŞTİRİP RESMİ DİLİMİZİDE DEĞİŞTİRELİM.GİDİN BE...EDEPSİZLEŞMEYİN.
  • Bugüne kadar "olmaz" denilen pek çok şeyi hükümet olarak yabancı devletlerin işbirliği ile yaptınız. Kurslar, üniversitede bölümler açtığınız, özel TRT kanalı kurarak tüm dünyaya yaydığınız bir yerel dilin uçakta anonsu olmaz demişsiniz. Ben pek inanmadım açıkçası. Farklılıkları yüzyıllardır içinde barındırıp, bunu kültürel zenginliği olarak gören Anadolu insanının içine fitne fesat soktunuz. İnanan-inanmayan, Kürt-Türk, Alevi-Sünni ayrımını gündeme taşıyıp, siyasetiniz ifarklılıklar üzerinden yürüttünüz ve bunun adına demokrasi dediniz ya,ben artık AKP hükümetine ve onun şakşakçılarına inanmıyorum. Samimi değilsiniz. Ben yüreğinde Mustafa Kemal ve tam bağımsızlık aşkı ile dolu bir Türk istikbalinin evladıyım ve size karşı dimdik ayaktayı
  • THY'nin Rusça anons yapması Ukrayna Anayasasına uygun mu?
  • Kürtçe müzik çalıyormuşunuz ama..
  • ABD Kuzey Irak'tan çıkıyor.Arkasında sorun istemiyor ve PKK'yı tasfiye etmek veya en azından güçsüz bırakmak istiyor. Kuzey ırak yönetimi PKK'dan rahatsız.Yani PKK artık orada kalamıyacak, bitmek üzere, bitmek zorunda. Şimdi AKP hükümeti kalkmış bu durumdaki PKK'nın isteklerini yerine getirmek için ABD diraktifi ile açılım başlatmış.Tabii bu şartlarda DTP'liler ister de ister. Sn.Bakan hükümetiniz sayesinde. Bunlar sizlerin eseriniz.
  • Amerika ic hatlarinda kizilderece anons yapilsin ve almanya ic hatlarindada türkce anons isteriz!!!!!!!
  • Yakin zamanda izmirden mardine gitmek isteyen birinin tlf ile bilet sorgularken yanina israrla kecisini de almak istedigini bunun mumkun olamiyacagini soyleyen kadina nasil hakaretler yagdirdigini hatirlayin.Yolcu otobusunde doguya giderken,ayakkabilarini cikarip les gibi kokan ayaklarinla bagdas kurup oturani ben cok gordum.Bu yobazlar bugun adam yerine konulunca bu polemikler normaldir.
  • tabiki olmaz uniter devlet yapımıza ve anayasamıza aykırı.peki kürtce yayın, dagdan inen teröristler için kurulan özel mahkeme, kürt dili ve edebiyatı bölümünün üniversitelerde okutulması ve elebaşı ile pazarlık üniter devlet yapısına ve anayasasına uygunmu diye sorarım ulastırma bakanımıza...bu yazdıklarım yani açılım sacmalığı kürtçe anons yanında devede kulak bence..ulaştırma bakanımızın başbakana bu konuda sağlam bir brifing vermesinin gerektiği kanısındayım...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "uçaklarda kürtçe anons yapılması"na yönelik teklife ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Yıldırım şöyle konuştu: "Bizim her teklifi, her fikri ciddiye almamak gibi bir konumumuz olamaz. Orası milletin meclisidir herşey konuşulur ama `herşey yapılır' anlamına gelmez. Farklı diller lehçeler şüphesiz ki olabilir ama bunu bir resmi dil gibi algılanmaya yönelik talepler bizim üniter devlet yapımıza uygun değildir. Anayasamıza da uygun değildir. Olayı bu çerçevede değerlendirelim "

Öte yandan Bakan Yıldırım, AK Parti milletvekili Lokman Ayva'nın uçağı rötar yaptığı için uçağın kapılarını açtırarak, dışarı çıkması ve ardından da kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili de, " Kendisiyle yaşadığı olaydan dolayı dün akşam görüştüm. Tabii orada bir basit işletme kusuru var. Gereken işlemleri de yaptık." dedi.

"UÇAKTA KÜRTÇE ANONS OLMAZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADAŞIM BENİM OTURUDUĞUM YERDE GENELDE RİZELİLER VAR BİRAZDA TRABZON RİZELİLER BAL GİBİDE RUMCA KONUŞUYOR İŞTE HATTA MERAK EDİP SORDUĞUMDA BU DİLİ NEDEN KONUŞUYOSUNUZ DİYE . BİZİM ATALARIMIZIN DİLİ RUMCADIR BİZ RUM KÖKENLİYİZ DEDİ ESKİDEN YOĞUNLUK RİZE ,VE TRABZONA OLMAK ÜZERE RUMLAR KARADENİZE GÖÇ EDİP TÜRK KİMLİĞİ ALTINA GİRMİŞLERDİR ÖYLE DEMİŞTİ BANA SAYGI DUYUYORUM BENDE HERKES HER DİLİ KONUŞABİLİR BUNDA BİŞEY YOK SONUÇTA ONLARDA ALLAHIN KULU AYRIMCILIK YAPTIĞIM ANLAMINA GELMEZ BUNU YAZMAM BİLGİNİZE ALLAHIN HER KULU BENİM KARDEŞİMDİR BUNA HRİSTİYANLARDA DAHİL BENDE AYRIM YOK ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben rizeliyim ama rumca konuşanı hiç görmedim burda sen nerde gördün acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÇILDIRMIŞ BUNLAR YAA.O ZAMAN KONUŞULAN TÜM DİLLERDE YAPALIM;ÇERKEZCE,LAZCA FALAN.KİMSİNİZ SİZ YA BÖYLE.AMA BÖYLE İKTİDAR OLURSA BÖYLE OLUR.İSTERSENİZ ANAYASAYI DEĞİŞTİRİP RESMİ DİLİMİZİDE DEĞİŞTİRELİM.GİDİN BE...EDEPSİZLEŞMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bugüne kadar "olmaz" denilen pek çok şeyi hükümet olarak yabancı devletlerin işbirliği ile yaptınız. Kurslar, üniversitede bölümler açtığınız, özel TRT kanalı kurarak tüm dünyaya yaydığınız bir yerel dilin uçakta anonsu olmaz demişsiniz. Ben pek inanmadım açıkçası. Farklılıkları yüzyıllardır içinde barındırıp, bunu kültürel zenginliği olarak gören Anadolu insanının içine fitne fesat soktunuz. İnanan-inanmayan, Kürt-Türk, Alevi-Sünni ayrımını gündeme taşıyıp, siyasetiniz ifarklılıklar üzerinden yürüttünüz ve bunun adına demokrasi dediniz ya,ben artık AKP hükümetine ve onun şakşakçılarına inanmıyorum. Samimi değilsiniz. Ben yüreğinde Mustafa Kemal ve tam bağımsızlık aşkı ile dolu bir Türk istikbalinin evladıyım ve size karşı dimdik ayaktayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nin Rusça anons yapması Ukrayna Anayasasına uygun mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kürtçe müzik çalıyormuşunuz ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ABD Kuzey Irak'tan çıkıyor.Arkasında sorun istemiyor ve PKK'yı tasfiye etmek veya en azından güçsüz bırakmak istiyor. Kuzey ırak yönetimi PKK'dan rahatsız.Yani PKK artık orada kalamıyacak, bitmek üzere, bitmek zorunda. Şimdi AKP hükümeti kalkmış bu durumdaki PKK'nın isteklerini yerine getirmek için ABD diraktifi ile açılım başlatmış.Tabii bu şartlarda DTP'liler ister de ister. Sn.Bakan hükümetiniz sayesinde. Bunlar sizlerin eseriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amerika ic hatlarinda kizilderece anons yapilsin ve almanya ic hatlarindada türkce anons isteriz!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakin zamanda izmirden mardine gitmek isteyen birinin tlf ile bilet sorgularken yanina israrla kecisini de almak istedigini bunun mumkun olamiyacagini soyleyen kadina nasil hakaretler yagdirdigini hatirlayin.Yolcu otobusunde doguya giderken,ayakkabilarini cikarip les gibi kokan ayaklarinla bagdas kurup oturani ben cok gordum.Bu yobazlar bugun adam yerine konulunca bu polemikler normaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabiki olmaz uniter devlet yapımıza ve anayasamıza aykırı.peki kürtce yayın, dagdan inen teröristler için kurulan özel mahkeme, kürt dili ve edebiyatı bölümünün üniversitelerde okutulması ve elebaşı ile pazarlık üniter devlet yapısına ve anayasasına uygunmu diye sorarım ulastırma bakanımıza...bu yazdıklarım yani açılım sacmalığı kürtçe anons yanında devede kulak bence..ulaştırma bakanımızın başbakana bu konuda sağlam bir brifing vermesinin gerektiği kanısındayım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000