29 Eylül 2014, Pazartesi 08:17:22

UÇAKTA "KADIN YANINA OTURMAM" KRİZİ!

ABD'den İsrail'e gitmek için El Al uçağına binen Ultra-Ortodoks yolcular, dini kuralları gereği kadınların yanına oturmayı reddedince uçakta kaos çıktı.
  • adamın hassasiyeti var. o hassasiyetini yaşaması için bizlerin de yardımcı olması gerek. Arkadaşlar bu din konusunu fazla hafife alıyorsunuz. Bir starbucks kahvesi için 50 kişilik sıraya girdiğinizde boşver git başka yerden iç dendiğinde posta koyan insanlar bu din konusuna gelince olayı normal karşılanmasını bekliyor.
  • Bırakın yüzerek gitsin sıkıyorsa.
  • Kimse kimsenin inancına karışamaz burada olan önceden şirkete bildirmeleri gerekirdi. Dikkat çekici olan ise bizim gerşeyi bilen takımı nasıl olmuşta atlamamış balıklama!!! Bunu yapanlar Müslüman olsa ortalık toz duman olurdu çoktan.
  • Ben bileti keserim kadın erkek yanı uğraşmam. Uçaktaki hostesler düşünsün uğraşsın mantığı var burda. Yazıklar olsun
  • Dinin geregi degil. Tarikatlarinin geregini yapmislar.
  • Ulkemiz de yasansaydi bu durum millet sallardi artik... Gerici bilmem ne atip tutarlardi... Simdi yorumlara baktim da...... Kendi ulkemize, kendi halkimiza yine kendimiz dusmaniz be!
  • Kadını aşağılamak yahudilikten hristiyanlığa oradan müslümanlığa ithal edilen bir gelenek
  • HAREMLIK SELAMLIK NEREDEN GELIYORMUS DEMEK KI... SAYIN COK MUHTEREM ISLAM ALIMI HOCALARIMIZ CEVAP VEREBILIR MI???
  • hadi bakalım hadi çok yumuşak olmuş ilk iki yorum. Aşırılıklar denmiş mesela hiç aşağılama yapmadan. Oysa çoğunluğu Müslüman olan memleketimin insanlarına ne laflar saydırıyordunuz, hadi bakalım.
  • Bende bizim araplara kizardim...

ABD'nin New York JFK Havalimanı'ndan İsrail’e gitmek için El Al uçağına binen bir grup Ultra-Ortodoks yolcu, dini kuralları gereği kadınların yanına oturmayı reddedince uçakta kaos yaşandı. Yolcular, kutsal arife olan Rosh Hashanah gününde gerçekleşen bu yolculukta kadınların yanında oturmayı reddettiler, hatta para teklif edip yolculardan koltuklarını almaya kalktılar.

PİLOTTAN YOLCULARA 'RİCA' ANONSU

Daily News'in haberine göre, kafile önceden otomatik olarak düzenlenmiş yerlerine oturmamak için başka yolculara para dahi teklif etti. Kalkış zamanı geciken uçak, pilotun ricasıyla havalanabildi.

"UÇAK HAVALANIR HAVALANMAZ AYAĞA KALKTI"

Bir kadın yolcu “Sonunda yanıma oturan biri uçak havalanır havalanmaz kemerini çıkartıp koridorda ayakta beklemeye başladı” dedi. Aynı adam bu sefer de kadına bir Yahudi olarak dini inançlarının gereğini yerine getirmesi için yanında oturan kocasının da başka bir koltuğa oturmasını söyledi. Fakat bu isteği kadın tarafından reddedildi" dedi.

"TUVALETE BİLE GİDEMEDİK"

Amit Ben-Natan adlı başka bir yolcu da, “Koridorda ayakta seyahati tercih ettiler. Tuvalete bile, ilerlemeyi reddettikleri için, gidemedik. Koridoru işgal edip yüksek seslerle dualar okudular." diyerek durumu anlattı.

El Al Havayolları'ndan da “Şirketimiz olayda tarafları dinleyip, şikayetleri inceleyip gereken adımları atacaktır” açıklaması geldi.

DAHA ÖNCE DE SORUN ÇIKARTMIŞLARDI

Haredim Yahudileri olarak adlandırılan Ultra-Ortodoks dindarlarla El Al havayolları daha önce de çeşitli sorunlar yaşamıştı. Haaretz’e göre 2012’de de Harediler kadınlarla yan yana oturmamak için uçuş öncesinde yerlerini değiştirdiler. Amerikalı bir kadın yolcu da Haredi Yahudilerini oturtmak için yerini değiştirtmek isteyen uçuş görevlisi ve El Al havayolları aleyhine dava açtı.

KADIN VE ERKEKLERİN AYRI SEYAHAT ETMELERİ GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORLAR

İsrail’deki aşırı dinci Yahudi gruplar sadece uçaklarda değil otobüslerde de kadın ve erkeklerin ayrı seyahat etmeleri gerektiğini savunuyorlar. (Haberler)

UÇAKTA "KADIN YANINA OTURMAM" KRİZİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

irfan ~ 10 yıl önce
adamın hassasiyeti var. o hassasiyetini yaşaması için bizlerin de yardımcı olması gerek. Arkadaşlar bu din konusunu fazla hafife alıyorsunuz. Bir starbucks kahvesi için 50 kişilik sıraya girdiğinizde boşver git başka yerden iç dendiğinde posta koyan insanlar bu din konusuna gelince olayı normal karşılanmasını bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bırakın yüzerek gitsin sıkıyorsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 10 yıl önce
Kimse kimsenin inancına karışamaz burada olan önceden şirkete bildirmeleri gerekirdi. Dikkat çekici olan ise bizim gerşeyi bilen takımı nasıl olmuşta atlamamış balıklama!!! Bunu yapanlar Müslüman olsa ortalık toz duman olurdu çoktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biletleme ~ 10 yıl önce
Ben bileti keserim kadın erkek yanı uğraşmam. Uçaktaki hostesler düşünsün uğraşsın mantığı var burda. Yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dinin geregi degil. Tarikatlarinin geregini yapmislar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ulkemiz de yasansaydi bu durum millet sallardi artik... Gerici bilmem ne atip tutarlardi... Simdi yorumlara baktim da...... Kendi ulkemize, kendi halkimiza yine kendimiz dusmaniz be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 10 yıl önce
Hiç öyle değil işte. Ben bu zihniyete kızarım-her zaman, her yerde ve her şekline kızarım arkadaşım. Kendi ülkemin insanı da olsa gericidir Amerikan, Alman vs olsa da. Gericiliğe de düşmanım yapacak bişey yok. Komik komik şeylere inanç de ritüel de sonra gel saygı bekle, oldu be başka?
Kaan ~ 10 yıl önce
Kadını aşağılamak yahudilikten hristiyanlığa oradan müslümanlığa ithal edilen bir gelenek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
HAREMLIK SELAMLIK NEREDEN GELIYORMUS DEMEK KI... SAYIN COK MUHTEREM ISLAM ALIMI HOCALARIMIZ CEVAP VEREBILIR MI???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi hadi. ~ 10 yıl önce
hadi bakalım hadi çok yumuşak olmuş ilk iki yorum. Aşırılıklar denmiş mesela hiç aşağılama yapmadan. Oysa çoğunluğu Müslüman olan memleketimin insanlarına ne laflar saydırıyordunuz, hadi bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yassin ~ 10 yıl önce
Bende bizim araplara kizardim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000