15 Mayıs 2010, Cumartesi 08:24:06

Uçakta kaç Hollandalı hayatını kaybetti?

Libya'da önceki gün medyana gelen uçak kazasında ölen Hollandalı sayısının en az 70 olduğu ortaya çıktı.

Daha önce iki tur operatörünün verilerinden hareketle ölenlerin sayısını 61 olarak açıklayan Dışişleri Bakanlığı, uçuş bilgilerinin incelenmesinden sonra bu rakamın 70'e yükseldiğini bildirdi. Libya'da incelemelerde bulunan Bakanlık Sekreteri Ed Kronenburg, sayının 71'e çıkabileceğini söyledi.

Libya'nın Başkenti Trablus'ta önceki gün inişe geçtiği sırada düşen uçakta hayatlarını kaybeden Hollandalı sayısının 70 olduğu açıklandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, daha önce iki tur operatörünün verileri baz alınarak ölenlerin sayısının 61 olarak belirlendiği, ancak tur operatörleri dışında bağımsız bilet alıp uçağa binenlerin de olduğu belirtildi. Bakanlık, uçuş listesi ve havayolu şirketi bilgilerinin incelenmesinden sonra ölen vatandaşlarının tam sayısının 70'e yükseldiği bilgisini verdi. Libya'da olay yerinde incelemelerde bulunan Bakanlık sekreteri Ed Kronenburg ise, bu rakamın 71'e çıkabileceği açıklamasında bulundu. Kazada hayatta kalan tek kişi olan 9 yaşındaki Ruben ile ailesinin de tur operatörleri dışında bilet aldıkları öğrenildi.

Kazadan hemen sonra olay yerine uzman bir ekip gönderen Dışişleri Bakanlığı, ölenlerin kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığını duyurdu. Aynı ekipte yer alan Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi'ne ait uzmanlarınsa kazanın meydana geliş sebebi konusunda çalışmalarda bulunduğu bildirildi.

Hollandalı yetkililer, Libya'nın yardım çalışmaları konusunda herhangi bir şüphelerinin bulunmadığını aktarırken Başbakan Jan Peter Balkenende'nin ise dün akşam Libya lideri Muammer Kaddafi ile bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Görüşmede, Balkenende'nin, Kaddafi'ye, Libya'nın gösterdiği işbirliğinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi. Kadaffi'nin de Balkenende'ye Hollandalı yetkililere gösterilen işbirliğinin bundan sonra da devam edeceği sözü verdiği kaydedildi.

Uçakta kaç Hollandalı hayatını kaybetti?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000