27 Kasım 2016, Pazar 15:22:33

Uçakta internet hizmeti başlıyor

AB ülkelerinde, 2017 yılında uçaklarda bilgisayar ya da cep telefonu aracılığıyla 75 megabite kadar internet hizmeti verilmesi planlanırken, Türkiye'nin de benzer hizmeti sunabilmesi için Türksat ve Inmarsat tarafından çalışma yapılıyor.
  • Zaten havada uçak sistemlerinden yeterince radyasyon alıyor insanlar. Bir de üstüne üstün Wi-fi katılırsa (ve bu kaynağın zaten tüm sistemlerin olduğu kokpitte olduğu düşünülürse) hem yolcuların özellikle de sürekli uçan ekibin fazladan radyasyona maruz olmasına sebep olur.
  • Yahu biz amerikada 10 yildan fazladir kullaniyoruz.
  • Zaten telefonları iniş ve kalkış esnasında zor kapattırıyorduk şimdi hiç kapatttıramıcaz desenize
  • Pgs simdi wi-fi çalışmıyorder

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, 2017 yılında uçaklarda bilgisayar ya da cep telefonu aracılığıyla 75 megabite kadar internet hizmeti verilmesi planlanırken, Türkiye'nin de benzer hizmeti sunabilmesi için Türksat ve Inmarsat tarafından çalışma yapılıyor.

AA muhabirinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığı bilgilere göre, AB ülkelerini kapsayan ve 2017 yılı ortalarında hizmete girmesi planlanan S Bant havacılık projesiyle uçaklarda 75 megabite kadar internet hizmeti verilebilecek.

Projeye Türkiye'nin de dahil olması için gerekli çalışmalar, Türksat ve Inmarsat tarafından yapılıyor.

Havada mobil telefon hizmeti için 3 işletmeciye yetki
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) hava taşıtlarında GSM 1800 mobil telefon hizmeti için 2009'da düzenleme yapıldı ve halihazırda yetkili 3 işletmeci bulunuyor. Söz konusu hizmetin ticari olarak sunumu öncesinde şu ana kadar çeşitli deneme çalışmaları yapıldı. Hava taşıtlarında internet, ilk olarak 2012'de Kurul kararıyla Ku-band için yakın zamanda da Ka-band için düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'ne kayıtlı hava taşıtlarında Uydu Haberleşme Hizmeti (UHH) ve İnternet Servis Sağlayıcılığı (ISS) hizmeti yetkilendirmelerinin her ikisine de sahip işletmeciler, Kurumun resmi internet sitesinde yer alan ''Hava Taşıtlarında Elektronik Haberleşme Hizmeti Sunumuna İlişkin Bilgi Formu''nu doldurup, onay sürecinden geçtikten sonra izin alabiliyor.

Yabancı ülkelere kayıtlı hava taşıtları ise yetkilendirme aranmaksızın benzeri izin sürecinden geçtikten sonra bu hizmeti sunulabiliyor.

Uçakta internet hizmeti başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

radyasyon ~ 7 yıl önce
Zaten havada uçak sistemlerinden yeterince radyasyon alıyor insanlar. Bir de üstüne üstün Wi-fi katılırsa (ve bu kaynağın zaten tüm sistemlerin olduğu kokpitte olduğu düşünülürse) hem yolcuların özellikle de sürekli uçan ekibin fazladan radyasyona maruz olmasına sebep olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radyasyon ~ 7 yıl önce
Uçak sistemlerinden radyasyon alındığına ait bilgi kaynağın nedir? Bunlarla ilgili yapılan çalışmalardan hiç haberin olmadığın belli. Yerde mi yoksa havada mı yoksa daha çok radyasyon var acaba. Bence iyice araştırıp yorum yap.
hsds ~ 7 yıl önce
Yahu biz amerikada 10 yildan fazladir kullaniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Zaten telefonları iniş ve kalkış esnasında zor kapattırıyorduk şimdi hiç kapatttıramıcaz desenize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ye ~ 7 yıl önce
Niye kapattırmaya çalışıyosun ki hala.. insanlar kullansın diye yeni hizmet verilmeye başlanıyor. Enteresan :)
uzay ~ 7 yıl önce
neden kapattırılıyor acaba,bir düşün inişde son yaklaşmada,sisli puslu yağmurlu vb gibi havalarda hani sizin o alay ettiğiniz,yaklaşma sistemini etkiliyor olabilir mi acaba...yüzlerce insanın hayatını ,,,yoh la bişey olmaz kaptanlar bile açıyor diyen arkadaşlara...cevaben...bizzat 2 kere yaşadım...sisli havada inmek için baya ter akıtan abiler gördüm....o yüzden cahil cahil düşünme...zaten internet sistemi uçaklarda var...emin ol bu düz uçuşda geçerli olucak bir uygulamadır...gerçi sizin gibi uzaylılar her türlü açık bulunduruyor...aşkım geldim aşkım gittim aşkım aha kalkıyoz....kalktı kalktı...şimdi...evet...tamam aşkım kalktı...geliyorum...diye mesaj atmaya devam edin emi....
Ilginc ~ 7 yıl önce
Km yanlis birsey demedi ki, neden Uzay saldirdi anlamadim.....
Sen cok yasa ~ 7 yıl önce
HHahaha agzina saglik icime tercuman olmussun
Yook artik ~ 7 yıl önce
ILS ile cep telefonu arasinda baglanti.. Tebrik ediyorum.. Boyle atis gormemistim =))
Pgs ~ 7 yıl önce
Pgs simdi wi-fi çalışmıyorder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açılın yetkili geldi ~ 7 yıl önce
Evet bu sistem şu anda Airbus 330 lara montajı başlandı Panasonic den ekip destek alarak güzel işler cıkartıyor çalışan arkadaşlara başarılar kolay gelsin.
pgs ~ 7 yıl önce
çalışmıyor dese yine iyi suyu satan interneti bedavamı verir.
Babanın hayrina ~ 7 yıl önce
Herhalde paralı verecek belesci

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000