07 Haziran 2011, Salı 08:32:05

UÇAKTA FINDIK ALERJİSİNE DİKKAT

Fındık ve fıstık, bu gıdalara karşı alerjik rahatsızlığı bulunan kişilerde, havada ani müdahale imkânı bulunmadığı için hayati risk oluşturuyor.
  • öyle bol keseden bilmedensenaryo uydurup yazmıssınız. Benim oğlum fındık alerjili ve 1mg fındıkla bile şoka giriyor , sürekli adrenalin iğnesi ile dolaşıyoruz, içinde iz ya da eser miktarda fındık bulunan çikolata, gofret, dondurma ve hatta sakız bile yiyemiyor, solunum yolu kapanıyor, her gittiğimiz yerde yemekte fındık yağı kullandınızmı, ürünlerinizde fındık kullandınız mı demek ve tüm ürünlerin içeriğini okumak zorundayız, bu şokları yaşayan bilir, sizinde başınıza gelmesi mi gerekiyor önlem alınması için, thy yönetiminin birçok uygulamasını eleştirmeme rağmen böyle bir duyarlılıktan dolayı teşekkür ve tebrik ederim.
  • thy nin alerjiye olan ilgisi nedendir acaba?
  • Fındık alerji yapmaz, alerji yapan fıstıktır.
  • findik fistik bizim ulkemizin baslica tarim urunlerindendir ithal olsaydi olumsuz reklemi yapilmazdi ,turk hava yollari fistik findik ikrami yapmali yabanci hava yollari ikram ediyor hicbir yan etkisinin oldugunu dusunemiyorum fistigi fisdigi sevmeyen olabilir ama ucarken yendiginde hastalik yaptigina inanmiyorum bence bu bir ulkemizde yatisen tarim urunlerine karsi olan olumsuz bir reklam . belki fistik findik bazi kisilerde alerjik olabilir bunun kaniti varmi bilmiyorum ama allah gostermesin ucakta dusebilir o zaman kimse ucaga binmesin o zaman cok sacma. bence findiga fistiga karsi kasitli bir reklam turu tesekkurler
  • fındık fıstık kuruyemişe alerjisi olnlar ya da bundan korkanlar karayolunu ya da denizyolunu tercih etsinler.sirketlerin buunu humanizm cercevesinde reklam olarak kullanmaları da anlamsız...ah ne kadar duyarlı bir sirket vs dendigini duymadım...ve o kadar sacma ki.alerji olana havada mudahele edilemiyor.beyin kanaması gecirene???kalp krizi gecirene ???hemoroid olana ???diş agrısı cekene ??? bunlar içinde farklı cozumler olsun.mesela ucakta soguk su olmasın ya da kahve dagıtlmasınki aadam kabız olmasın.300 euro veriyor koskoca 77 ye 340 a 260 yolcuya fındık dagıttırmıyor.sacmalıkkkkkk.sımarıklıkkkkk
  • THY ve DO&CO firmasını canı gönülden kutluyorum..Eleştirilere gelince . Güzel memleketimde gelişi güzel eleştirileri gerçekten eleştiri zannedenler çoğunlukta.Bir konuda eleştiri getirebilmek için gerekli olan şey bilgidir.Konuyla ilgili ne gastronomik nede tıbbi bilgisi olmayanlar rahatça ahkam keserler memlektimde.Fazlaca ileri demokrasi ülkesi Türkiye !!!
  • Her haberi eleştirenler bakalım bu haberede eleştiri yapacaklarmı ? Tebrikler THY ve diğerlerine de örnek olması dileği ile.
  • Ne hikmetse THY hariç hiç bir şirket uçakta fındık vermez. Çok risklidir.
  • Neşe hanımı rahmetle anıyorum.
Türk Hava Yolları (THY) ve ikram şirketi Do&Co, alerjisi olan yolcuların bulunduğu uçaklara kuruyemiş yüklemiyor. Hatta THY uçaklarında, diğer yolcular da kuruyemiş yememeleri için uyarılıyor.Türk Hava Yolları (THY), fındık ve fıstığa karşı alerjisi bulunan yolcuların uçuşlarda rahatsızlanmaması amacıyla uçaklara kuruyemiş yüklemesi yapmıyor.

THY'nin İstanbul-Antalya uçuşunda önceki gün ilginç olay yaşandı. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkışa hazırlanan uçakta, kabin amiri, yaptığı anonsla uçağa fındık yüklenmediğini söyledi. Kabın amiri ayrıca, uçakta fındığa karşı alerjisi bulunan yolcu nedeniyle yolculardan fındık yememesini istedi.

THY ile Viyana merkezli Do& Co'nun kurduğu ikram şirketi Turkish Do&Co'nun yetkilileri, herhangi bir gıda maddesine alerjisi bulunan yolcular konusunda titiz davrandıklarını ifade ederek, rahatsızlığını doktor raporu ile belgelendiren yolcuların isteklerini yerine getirdiklerini söyledi. Özellikle fındık-fıstık gibi kuruyemiş türleriyle ilgili alerjik rahatsızlıkların çok ciddi sorunlar oluşturabildiğine dikkat çeken yetkililer, "THY yönetimi ile görüş alışverişinde bulunarak, alerjik rahatsızlığı bulunan yolcular konusunda gereğini yapıyoruz. Gelen yolcu talebi üzerine özellikle kuruyemiş gibi gıda maddeleri uçağa yüklenmiyor. Bu konuda yolculardan herhangi olumsuz tepki alınmazken, uygulamayı takdirle karşılayanlar da mail atarak bizi kutladı." dedi.

Uzmanlar, kuruyemişlerin alerjik reaksiyonların temel nedenlerinden olduğunu söyledi. Uzmanlar, kuruyemiş alerjisinin bağırsakların bozulması, nefes alma güçlüğü ve anafilaksi gibi belirtilerle ortaya çıkabileceğini bildirdi. Uzmanlar, anafilaksinin alerjik reaksiyonların en ağırı, en hızlı gelişeni ve dramatik sonuçlar doğurabilen hali olduğunu ifade ederek, "Gıdalardan da kabuklu deniz ürünleri ve fındık ezmesinin anafilaksiye en sık neden olan gıdalar olduğu bildirilmektedir." dedi.

Tıpta anafilaksi, ciddi bir alerjik reaksiyon. Alerjene maruz kalınan ilk dakikalar içinde bütün vücut etkilenir. Gıdalar, böcek ısırmaları ve ilaçlar başlıca nedenleri. Anafilaktik reaksiyonu, kandan ve dokulardan histamin gibi kimyasal maddelerin ani salgılanmasıyla ortaya çıkar.

Bu salgılanma alerjene karşı antikorların reaksiyonuyla tetiklenir. Çok az miktarlar bile alerjen reaksiyona neden olabilir. Anafilaktik şoklarda, bronşlar kabarır, kan basıncı düşer, boğulma ve çökmeye neden olur. Acilen adrenalin enjektesi gerekir.

(Mustafa Gün - Zaman)
UÇAKTA FINDIK ALERJİSİNE DİKKAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
öyle bol keseden bilmedensenaryo uydurup yazmıssınız. Benim oğlum fındık alerjili ve 1mg fındıkla bile şoka giriyor , sürekli adrenalin iğnesi ile dolaşıyoruz, içinde iz ya da eser miktarda fındık bulunan çikolata, gofret, dondurma ve hatta sakız bile yiyemiyor, solunum yolu kapanıyor, her gittiğimiz yerde yemekte fındık yağı kullandınızmı, ürünlerinizde fındık kullandınız mı demek ve tüm ürünlerin içeriğini okumak zorundayız, bu şokları yaşayan bilir, sizinde başınıza gelmesi mi gerekiyor önlem alınması için, thy yönetiminin birçok uygulamasını eleştirmeme rağmen böyle bir duyarlılıktan dolayı teşekkür ve tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin alerjiye olan ilgisi nedendir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fındık alerji yapmaz, alerji yapan fıstıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
findik fistik bizim ulkemizin baslica tarim urunlerindendir ithal olsaydi olumsuz reklemi yapilmazdi ,turk hava yollari fistik findik ikrami yapmali yabanci hava yollari ikram ediyor hicbir yan etkisinin oldugunu dusunemiyorum fistigi fisdigi sevmeyen olabilir ama ucarken yendiginde hastalik yaptigina inanmiyorum bence bu bir ulkemizde yatisen tarim urunlerine karsi olan olumsuz bir reklam . belki fistik findik bazi kisilerde alerjik olabilir bunun kaniti varmi bilmiyorum ama allah gostermesin ucakta dusebilir o zaman kimse ucaga binmesin o zaman cok sacma. bence findiga fistiga karsi kasitli bir reklam turu tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
waboose ~ 11 yıl önce
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak en tehlikelisi. findik alerjisi ve insanlarin girdigi soklar inanip inanmamakla alakali degildir. "Google"in oldugu bir dunyada halen bu derece cahilce yorum yazmak ozel bir caba istiyor kesinlikle.
Misafir ~ 13 yıl önce
fındık fıstık kuruyemişe alerjisi olnlar ya da bundan korkanlar karayolunu ya da denizyolunu tercih etsinler.sirketlerin buunu humanizm cercevesinde reklam olarak kullanmaları da anlamsız...ah ne kadar duyarlı bir sirket vs dendigini duymadım...ve o kadar sacma ki.alerji olana havada mudahele edilemiyor.beyin kanaması gecirene???kalp krizi gecirene ???hemoroid olana ???diş agrısı cekene ??? bunlar içinde farklı cozumler olsun.mesela ucakta soguk su olmasın ya da kahve dagıtlmasınki aadam kabız olmasın.300 euro veriyor koskoca 77 ye 340 a 260 yolcuya fındık dagıttırmıyor.sacmalıkkkkkk.sımarıklıkkkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ve DO&CO firmasını canı gönülden kutluyorum..Eleştirilere gelince . Güzel memleketimde gelişi güzel eleştirileri gerçekten eleştiri zannedenler çoğunlukta.Bir konuda eleştiri getirebilmek için gerekli olan şey bilgidir.Konuyla ilgili ne gastronomik nede tıbbi bilgisi olmayanlar rahatça ahkam keserler memlektimde.Fazlaca ileri demokrasi ülkesi Türkiye !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her haberi eleştirenler bakalım bu haberede eleştiri yapacaklarmı ? Tebrikler THY ve diğerlerine de örnek olması dileği ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne hikmetse THY hariç hiç bir şirket uçakta fındık vermez. Çok risklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Neşe hanımı rahmetle anıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000