15 Eylül 2018, Cumartesi 15:20:48

Uçakta eylem yapan aktivist hakkında dava açılacak!

Göteborg- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında Afgan sığınmacının sınır dışı edilmemesi için eylem yapan İsveçli Elin Ersson hakkında dava açılmasına karar verildiği bildirildi.
  • Bizim sinirlarimiz acik nasil olsa giren cikan belli degil gelsin turkiye bakar esek gibi calisip vergi veriyoruz yeterki din kardeslerimizin keyfi bozulmasin :)
  • tabiki sınırdışı edilecek, isveç makamları kendi ülkesini koruyor,herkes türkiye gibi her gelen geçeni ülkesine doldurmuyor, ne işi var suriyelilerin türkiyede defolup gitsinler,savcı doğru olanı yapıyor,o zaman herkes yasalara karşı uçak kaçırıp eylem yapsın, olacak iş mi...
  • Bu kadına hak veren arkadaşlar haberdeki Havacılık yönetmeliğini ihlal cümlesini i okumak mı istemiyorsunuz anlamak mı istemiyorsunuz? Yoksa anlamıyormusunuz?
  • İyi niyetli olarak yapılmış bir hareket için bu melek gibi kıza dava açmak THY ye yakışmaz , THY umarız bu yanlıştan bir an önce döner... THY olarak sınırdışı edilen mülteci yolcuları taşımayı ret edin , niye kendi firmaları ile taşımıyorlar , çünkü imajları bozulur bunun yanında yabancı kaptanlar bu tip yolcuları taşımayı ret ediyor , mültecileri sınırdışı etmek için ulusal havayolumuzu kullanmalarını lütfen kabul etmeyin artık ... Haydi THY çek davayı geri , milletin gönlünü kazan ...
  • Hukukun verdigi karari sadece hukuk bozar. Yerinde bir ceza.
  • Çirkinsin. Kızı kıskanıyorsun
  • Kevser herhalde sende bir eksiklik var.Nerende acaba bu eksiklik.?? Bir düşün hele sen
  • Açmadınızmı hala açmadıkları kabahat.
  • Siz bu güzel ve erdemli insanı dava acarak mı korkutucaksınız? Yargı ikdidarın kuklası. Sizce olüme gönderilen bir insana mı yardım etmek yasal yada onu göndererenlerin emrine uymak mı? Olayın thy uçağında olması/ yaşanmasınıda siz sayın seyircilerin yorumuna bırakıyorum.
  • Şukadar güzel kızın hakkında dava açan düzeni kınıyorum.

Göteborg- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında Afgan sığınmacının sınır dışı edilmemesi için eylem yapan İsveçli Elin Ersson hakkında dava açılmasına karar verildiği bildirildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, eylemden hemen sonra polisin 21 yaşındaki kadın hakkında başlattığı soruşturmada savcının suç unsuru bulduğunu ve dava açılmasına karar verdiği kaydedildi.

Dava açma hazırlığındaki İsveçli savcı James Von Reis yaptığı açıklamada, şüphelinin açıkça suç işlediğinin delillerle sabit olduğunu vurguladı. Reis, 'Kadın ilk defa böyle bir suç işlediği için havacılık yönetmenliğini ihlal nedeniyle 6 aya kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabilir.” dedi.

Landvetter Havalimanı'nda yaklaşık 2 ay önce Göteborg- İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilecek bir Afgan uyrukluyu taşıyan uçak, Ersson'un protestosu nedeniyle 2 saat rötar yapmıştı.

Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından canlı yayın yapan kadın, 52 yaşındaki sığınmacıya yapılanın "tamamen yasa dışı" olduğunu savunarak, sınır dışı kararının durdurulmasını istemişti.

Uçaktaki Türk yolcuların verdiği destekle duygulanan ve gözyaşlarına boğulan Ersson, Türk yolculara teşekkür ederek, yetkililerin kontrolünde sığınmacı ile uçaktan inmişti.

Ersson'un 26 yaşındaki Afgan İsmail Khawari'nin sınır dışı edilmesine müdahale etmek için uçağa bindiği ve Khawari'nin başka uçakta olması nedeniyle onun yerine sınır dışı edilen başka bir Afgan için eylem yaptığı ortaya çıkmıştı.

Uçakta eylem yapan aktivist hakkında dava açılacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Kello ~ 6 yıl önce
Bizim sinirlarimiz acik nasil olsa giren cikan belli degil gelsin turkiye bakar esek gibi calisip vergi veriyoruz yeterki din kardeslerimizin keyfi bozulmasin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baran ~ 6 yıl önce
tabiki sınırdışı edilecek, isveç makamları kendi ülkesini koruyor,herkes türkiye gibi her gelen geçeni ülkesine doldurmuyor, ne işi var suriyelilerin türkiyede defolup gitsinler,savcı doğru olanı yapıyor,o zaman herkes yasalara karşı uçak kaçırıp eylem yapsın, olacak iş mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 6 yıl önce
Bu kadına hak veren arkadaşlar haberdeki Havacılık yönetmeliğini ihlal cümlesini i okumak mı istemiyorsunuz anlamak mı istemiyorsunuz? Yoksa anlamıyormusunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmajı Bozmayalım ~ 6 yıl önce
İyi niyetli olarak yapılmış bir hareket için bu melek gibi kıza dava açmak THY ye yakışmaz , THY umarız bu yanlıştan bir an önce döner... THY olarak sınırdışı edilen mülteci yolcuları taşımayı ret edin , niye kendi firmaları ile taşımıyorlar , çünkü imajları bozulur bunun yanında yabancı kaptanlar bu tip yolcuları taşımayı ret ediyor , mültecileri sınırdışı etmek için ulusal havayolumuzu kullanmalarını lütfen kabul etmeyin artık ... Haydi THY çek davayı geri , milletin gönlünü kazan ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 6 yıl önce
Turkiye'ye yasa disi yollardan gelen multeciler ozellikle Afgan multeciler sinirdisi edilirken sen neredeydin? Hangi sirket kullaniliyor acaba?
.. ~ 6 yıl önce
Yahu THY ile alakalı bi durum değil ortada suç var savcı soruşturma açmış thy mğdahil olabikir ama mağdur sıfatıyla tazminat vs talep edebilir gecikmeden dolayı
okuma yazma ogren ~ 6 yıl önce
savci acmis davayi, tk degil
neren ile okudun? ~ 6 yıl önce
bilader yaziyi bir daha oku istersen thy ile alakasi yok davanin. davayi acan isvec hukumeti.
force xpt ~ 6 yıl önce
Ne yani kadın olunca yasalar farklı mı işliyor?
Yerinde bir karar ~ 6 yıl önce
Hukukun verdigi karari sadece hukuk bozar. Yerinde bir ceza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser’e ~ 6 yıl önce
Çirkinsin. Kızı kıskanıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 6 yıl önce
Kevser herhalde sende bir eksiklik var.Nerende acaba bu eksiklik.?? Bir düşün hele sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aha ~ 6 yıl önce
Açmadınızmı hala açmadıkları kabahat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onurlu ~ 6 yıl önce
Siz bu güzel ve erdemli insanı dava acarak mı korkutucaksınız? Yargı ikdidarın kuklası. Sizce olüme gönderilen bir insana mı yardım etmek yasal yada onu göndererenlerin emrine uymak mı? Olayın thy uçağında olması/ yaşanmasınıda siz sayın seyircilerin yorumuna bırakıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hacı abey ~ 6 yıl önce
davanın bizle alakası yok haber vereyim dedim
Onurlu? ~ 6 yıl önce
Isvec yargisindan bahsediyorsun galiba?
Ayıp ~ 6 yıl önce
Şukadar güzel kızın hakkında dava açan düzeni kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 6 yıl önce
Güzel kız görmemişsin sen kardeşim:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000