03 Aralık 2009, Perşembe 15:46:43

Uçakta domuz gribinden nasıl korunursunuz?

Domuz gribinden ülkemizde 120'den fazla insan hayatını kaybetti. Özellikle toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız veya iş nedeniyle sık sık şehirler arası ya da yurt dışı yolculuğu yapıyorsanız bu konuda çok dikkatli olmanız gerekiyor.
  • genelde kullanılan bir cümle 'grip başkasına bulaştırmadan geçmez 'diye espri yapılır ki buna inanan saflar çok aramızda
  • Ailem Hac'tan geldi.N95 maskelerden almıştım kullanmaları için ve bir çok dezenfektan ne oldu. 8 saat mekkede havalimanında beklediler o kada insan içinde uçağa bindiler bütün insanlar hasta öksürenler ağzını kapmaz.ağzında maske yok sen kendini korusanda sana bulaşıyor böyle sorumsuz bana bir şey olmazcılar yüzünden. ailem şimdi hasta.grip mi başka şey mi önümüzdeki günde belli olacak.toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunlu olsun en azından marta kadar
  • İnsanlar çok sorumsuz ve vurdumduymaz.Fena halde grip oldukları halde,hiçbir önlem almadan,uçaktaki diğer yolcuları düşünmeden,o halde uçağa binip yolculuk yapıyorlar.Yanımdakine bulaştırır mıyım,millete zararım dokunur mu diye düşünmek yok.En azından ağzına bir maske tak be adam.Bu konuda çok düşüncesiz bir milletiz.Ben hastaysam gerisi de olsa sorun değil zihniyeti var kafada.

Peki uçak yolculuğu sırasında domuz gribinden korunmak için yapmanız gerekenler neler? Forbes.com'da yer alan habere göre, uçak yolculuğu sırasında almamız gereken önlemler:

Araştırma:

Varış noktanızdaki H1N1 salgınının durumunu ve ihtiyacınız olan aşıları araştırın. Acil bir durumda imkanları ve kimi arayabileceğinizi öğrenin. Az gelişmiş bir ülkeye gidiyorsanız, doktorunuza Tamiflu gibi antiviral ilaçlar alıp almamanız gerektiğini sorun. Yurt dışında Dünya Sağlık Örgütü, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Amerikan Eyalet Birimi değerli bilgi kaynaklarınız olacaktır.

Zorluklara hazırlıklı olun:

Birçok uluslararası havaalanı, ziyaretçilerini gözlemliyor, H1N1 virüsü taşıdığınız ya da hastalığa maruz kaldığınız gerekçesiyle karantinaya alınabilirsiniz. Örneğin Çin, mayıs ve ağustos ayları arasında binlerce Amerikalı ziyaretçiyi karantinaya aldı.

Yüz maskesi:

Uzmanlara göre, yaygın olarak kullanılan cerrahi maske H1N1 virüsüne karşı az koruma sağlıyor. Çünkü virüs maskelerin gözeneklerinden geçebiliyor. N95 solunum aygıtının daha etkili olduğu düşünülüyor, çünkü çok küçük parçacıkları da filtre edebiliyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin internet sitesinde, bu solunum aygıtıyla uzun süre nefes alıp vermenin daha zor olduğu ve çocuklar için tasarlanmadığı belirtiliyor.

Hijyene dikkat edin:

1N1'e karşı savaşta iyi bir hijyen temeldir ve çok önemli bir kuraldır. Ellerinizi sık sık su ve sabunla yıkayın, ellerinizi gözünüze, burnunuza veya ağzınıza sürmekten kaçının, hapşırırken ya da öksürürken burnunuzu kapatın. Hasta kişilerin yanında durmayın.

Uçmayın:

Eğer gribiniz varsa, özellikle de ateşliyseniz yolculuğa çıkmayın. Sadece karantina riskiyle karşılaşmazsınız, bunun yanında hastalığınızı uçaktaki yolculara bulaştırabilirsiniz. Eğer doktorunuzun dediklerini yaparsanız iyileşmeniz daha kısa sürer. Biletinizin iptal ücreti hakkında endişe duyuyorsanız, önceden seyahat sağlık sigortası yaptırın.

Uçakta domuz gribinden nasıl korunursunuz?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
genelde kullanılan bir cümle 'grip başkasına bulaştırmadan geçmez 'diye espri yapılır ki buna inanan saflar çok aramızda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ailem Hac'tan geldi.N95 maskelerden almıştım kullanmaları için ve bir çok dezenfektan ne oldu. 8 saat mekkede havalimanında beklediler o kada insan içinde uçağa bindiler bütün insanlar hasta öksürenler ağzını kapmaz.ağzında maske yok sen kendini korusanda sana bulaşıyor böyle sorumsuz bana bir şey olmazcılar yüzünden. ailem şimdi hasta.grip mi başka şey mi önümüzdeki günde belli olacak.toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunlu olsun en azından marta kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnsanlar çok sorumsuz ve vurdumduymaz.Fena halde grip oldukları halde,hiçbir önlem almadan,uçaktaki diğer yolcuları düşünmeden,o halde uçağa binip yolculuk yapıyorlar.Yanımdakine bulaştırır mıyım,millete zararım dokunur mu diye düşünmek yok.En azından ağzına bir maske tak be adam.Bu konuda çok düşüncesiz bir milletiz.Ben hastaysam gerisi de olsa sorun değil zihniyeti var kafada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000