15 Eylül 2010, Çarşamba 08:08:00

Uçakta doğum yaptı...

Tacikistanlı hamile bir kadın, Moskova-Duşanbe seferini yapan uçakta bebek dünyaya getirdi. 29 yaşındaki kadının sancısı, Tacikistan'ın Somon Air'a ait uçağın inmesine bir saat kala tuttuğu kaydedildi.
  • Bilinçsiz ve acımasız derken elbet araştırdık, Moskova-Dushanbe seferinden bahsediyoruz, Rusya dan bahsediyoruz, kuralların çiğnendiği ve para ile herşey yapılabildiği ülkeden bahsediyoruz, kaldı kı Rusya da Tacikistan vatandaşlarını ülkeden nasıl göndeririz derdiyle düşünenlerden bahsediyoruz, keşke araştırma yapsanız demektense, önce siz kendiniz araştırın lütfen. Son yıllarda ruslar tacikleri sağlığı önemsemeden ülkeden göndermeleri söz konusu, yolcu raporsuz gitmiştir. Bilmem anlayabildiniz mi.
  • Geçerli bir doktor raporu olduğu sürece doğuma bir ay kala da hamile yolcular uçağa alınabilir. Bilinçsiz ve acımasız gibi ithamlarda bulunmadan önce keşke biraz araştırma yapsanız...
  • Doğuma bir ay kala yolcu uçağa alınır mı, bilinçsiz ve acımasız insanlar sizi :(( ya uçakta doktor olmasa idi :((
  • çocuk doğduğu anda pilot şahitliğinde o anda hangi koordinatlardaysa uçak çocuk o ülkenin vatandaşı oluyor ve o ülkkenin pasaportu ücretsiz çocuğa verililiyor.çocuk ve ailesi ömür boyu o uçakla ücretsiz uçabiliyor
  • bildiğim kadarıyla çocuğun doğum yeri olarak anlık koordinat değerlerini kaptan kaydediyor. fakat kimlikte ne görünür bilmem. büyük ihtimal uçağın milliyeti neyse ona göre belirlenir zira yabancı tescilli (örneğin G-ABCD) bir uçak geldiğinde o uçak içerisinde o uçağın ülkesinin kuralları geçerlidir. örneğin o uçağın içine polis dahi silah ile giremez. çünkü ülkeye silahla giriyormuş gibi olur. o yüzden bence bebek hangi ülkenin tesciline ait uçakta doğduysa o ülke yazılır ve çifte vatandaş olur herhalde. (yazan yazan: bir yer hizmetleri görevlisi)
  • bu gibi durumlarda çocuğun vatandaşlığı ne oluyor ?

Tacikistan resmi ajansında yer alan habere göre, uçakta doğum sancısı tutan Tacik vatandaşı Mastibegim Gulomyusupova'nın yardımına ilk olarak hostesler koştu. Daha sonra kadına, şans eseri uçakta olan kadın-doğum doktoru Sadat Karimova müdahale etti.

Kadın-doğum doktorunun yardımıyla doğum yapan hamile kadın, bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin durumunun iyi olduğu kaydedildi. Uçak iniş yaptıktan sonra kadın ve çocuk hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, Somon Air'a ait uçakta ilk defa bir doğum olayı gerçekleştiği kaydedildi.

Uçakta doğum yaptı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bilinçsiz ve acımasız derken elbet araştırdık, Moskova-Dushanbe seferinden bahsediyoruz, Rusya dan bahsediyoruz, kuralların çiğnendiği ve para ile herşey yapılabildiği ülkeden bahsediyoruz, kaldı kı Rusya da Tacikistan vatandaşlarını ülkeden nasıl göndeririz derdiyle düşünenlerden bahsediyoruz, keşke araştırma yapsanız demektense, önce siz kendiniz araştırın lütfen. Son yıllarda ruslar tacikleri sağlığı önemsemeden ülkeden göndermeleri söz konusu, yolcu raporsuz gitmiştir. Bilmem anlayabildiniz mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçerli bir doktor raporu olduğu sürece doğuma bir ay kala da hamile yolcular uçağa alınabilir. Bilinçsiz ve acımasız gibi ithamlarda bulunmadan önce keşke biraz araştırma yapsanız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Doğuma bir ay kala yolcu uçağa alınır mı, bilinçsiz ve acımasız insanlar sizi :(( ya uçakta doktor olmasa idi :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çocuk doğduğu anda pilot şahitliğinde o anda hangi koordinatlardaysa uçak çocuk o ülkenin vatandaşı oluyor ve o ülkkenin pasaportu ücretsiz çocuğa verililiyor.çocuk ve ailesi ömür boyu o uçakla ücretsiz uçabiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bildiğim kadarıyla çocuğun doğum yeri olarak anlık koordinat değerlerini kaptan kaydediyor. fakat kimlikte ne görünür bilmem. büyük ihtimal uçağın milliyeti neyse ona göre belirlenir zira yabancı tescilli (örneğin G-ABCD) bir uçak geldiğinde o uçak içerisinde o uçağın ülkesinin kuralları geçerlidir. örneğin o uçağın içine polis dahi silah ile giremez. çünkü ülkeye silahla giriyormuş gibi olur. o yüzden bence bebek hangi ülkenin tesciline ait uçakta doğduysa o ülke yazılır ve çifte vatandaş olur herhalde. (yazan yazan: bir yer hizmetleri görevlisi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu gibi durumlarda çocuğun vatandaşlığı ne oluyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000