08 Şubat 2012, Çarşamba 16:26:44

UÇAKTA CEP TELEFONUNA FORMÜL

Uçakta cep telefonu problemini çözecek formül bulundu. Formül yüksek hızlı trene de uygulanacak
  • HAYRET OLAN NE BİLİYOR MUSUNUZ,SÖYLENTİLERLE İŞ TUTULMASI.CEP TLF NU UÇAĞIN SİSTEMLERİNİ ETKİLER DENİYOR.EVET DENİYOR AMA DAHA ETKİLENEN DE YOK.ETKİLENEN VARSA YAZSIN BURAYA.İMKANSIZ BİRŞEY.FREKANSLARI BİR KERE UYUŞMUYOR,EN BASİTİ BOEING KENDİSİ AÇIKLADI BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ.FREKANS BANDLARI AYRI DEDİ.Kİ BEN BİLE SAYISIZ DEFA DENEMİŞ BİİRİSİYİM.BEN DAHA EN UFAK BİR ETKİLEME GÖRMEDİM.ŞİMDİ İSE YETKİLİ HER KİMLER VARSA DENESİNLER.CEP TLF NUNUZA SİNYALİ YAKLAŞIK 5000 FEET E KADAR ALIRSINIZ SONRASINDA TLF NU SADECE OYUN,MÜZİK İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ.BENZİN İSTASYONUNDA BİLE TEHLİKELİ DEDİLER ADAMLAR ARAŞTIRIP GÖSTERDİLER,BENZİN BUHARI İÇİNDE BİLE 5 TANE TLF U ÇALIŞTIRDILAR SONUÇ FİYASKOYDU.YANİ KESİNLİKLE DENESİNLER.BİR ETKİSİ YOK...
  • böylece kendini bilmezler sayesinde uçak yolculuğu da ızdırap haline gelecek....bence engellenmeli...
  • Emirates halihazirda ucakta cep telefonu kullanimina izin veriyor. (kalkistan sonra) Sebeke vericisi ucak icinde sanirim, telefon ekraninda tum yol boyunca hep ayni isim var. Evet, pahali biraz ama zaruri bir ihtiyacta cok iyi bir olanak. Yeni bir teknoloji degil ki bu, abartacak birsey yok. Umarim biz (Turk ureticiler) cok daha iyilerini yapariz. Sen git Emirates'te uc arkadasim, binme THY ucaklarina diyen olursa yanitim, zaten THY ucaklarina hic binmedigimdir - bilgi icin bastan soyleyeyim de hic polemige girmeyelim.
  • Bir bu eksikti.Bizim görgüsüz, cahil ve medeniyetsiz ''uçak yolcumuz''..(diğer düzgün insanları tenzih ederim) için bir bu eksikti. Artık uçuşlarda bizim sığırların telefon zilinden ve bitmeyen konuşmalardan kurtulamayız.Denizotobüsleri ilk sefere başladığında içerisi festival alanı gibiydi,sonra düzelttiler.Düşünsenize havada telefon geyiğinden kaçıp kurtulacak yerimiz de yok.
  • O zaman diğer problemlere de teknik çözüm bulsunlar. Gaz odalı uçak yapalım sigara içilsin, oturaklı koltuk koyalım isteyen koltuğundan kalkmadan ihtiyacını gidersin, Türk hamamı ve masaj salonu da olabilir. İstenirse daha da görgüsüz olabiliriz. Olayda sadece emniyet değil, görgü de önemli. Omuz omuza oturduğumuz adamın eşiyle veya işiyle ilgili konuları niye dinlemek zorunda olayım ki?
  • dakikasi 10 $ diye anons yapilsin bak bakalim nasil kapiyo o kapatmayan sigirlar ( bildigim kadariyla 10 $)
  • Toplu Taşıma araçlarında belirli bir süre telefon ile görüşülmese ne olur sanki? Arkadaşa katılıyorum yol boyu bir sürü telefon konuşması dinle. Yapılmasın..
  • Arkadaşa aynen katılıyorum. Milletimiz çok görgüsüz.
  • otur dinle artık yol boyu görgüsüz insanların bağrış çağrış konuşmalarını..
İşte uçakta ve yüksek hızlı trende cep telefonuyla konuşmayı sağlayacak formül:

BTK Başkanı Tayfun Acarer, BTK İkinci Başkanı Dr. Ayhan Beydoğan ve TİB Başkanı Fethi Şimşek ile 2011 yılı faaliyetleri ve 2012 İş Planı hakkında BTK binasında basın toplantısı düzenledi. Uçaklarda telefon haberleşmesiyle ilgili soruya BTK Başkanı Acarer: ''Uçakta haberleşme ile ilgili koordinasyonu sağladık, alt yapıyı hazırladık'' dedi.

Tayfun Acarer "Uçakların bulunduğu mesafe nedeniyle sinyalin baz istasyonlarına ulaşması imkansız. Uçağın içindeki haberleşme seyir cihazlarına zarar veriyor, deniliyor. Bu haberleşme, uçağın içindeki haberleşmesinin uçağın üzerinden uydu sistemine çıkması, oradan da aşağıda bir yer istasyonuna inmesi mantığıyla çalışacak. Benzer şey hızlı trende de olacak'' cevabını verdi.

Zamanının sorulması üzerine söz alan BTK İkinci Başkanı Dr. Ayhan Beydoğan, test izinlerinin verildiğini ifade ederek, bunun düzenlemelerinin hazırlanmasının ardından yıl sonuna kadar tamamlanmasının amaçlandığını söyledi.

(HT Ekonomi)
UÇAKTA CEP TELEFONUNA FORMÜL

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
HAYRET OLAN NE BİLİYOR MUSUNUZ,SÖYLENTİLERLE İŞ TUTULMASI.CEP TLF NU UÇAĞIN SİSTEMLERİNİ ETKİLER DENİYOR.EVET DENİYOR AMA DAHA ETKİLENEN DE YOK.ETKİLENEN VARSA YAZSIN BURAYA.İMKANSIZ BİRŞEY.FREKANSLARI BİR KERE UYUŞMUYOR,EN BASİTİ BOEING KENDİSİ AÇIKLADI BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ.FREKANS BANDLARI AYRI DEDİ.Kİ BEN BİLE SAYISIZ DEFA DENEMİŞ BİİRİSİYİM.BEN DAHA EN UFAK BİR ETKİLEME GÖRMEDİM.ŞİMDİ İSE YETKİLİ HER KİMLER VARSA DENESİNLER.CEP TLF NUNUZA SİNYALİ YAKLAŞIK 5000 FEET E KADAR ALIRSINIZ SONRASINDA TLF NU SADECE OYUN,MÜZİK İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ.BENZİN İSTASYONUNDA BİLE TEHLİKELİ DEDİLER ADAMLAR ARAŞTIRIP GÖSTERDİLER,BENZİN BUHARI İÇİNDE BİLE 5 TANE TLF U ÇALIŞTIRDILAR SONUÇ FİYASKOYDU.YANİ KESİNLİKLE DENESİNLER.BİR ETKİSİ YOK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
böylece kendini bilmezler sayesinde uçak yolculuğu da ızdırap haline gelecek....bence engellenmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Emirates halihazirda ucakta cep telefonu kullanimina izin veriyor. (kalkistan sonra) Sebeke vericisi ucak icinde sanirim, telefon ekraninda tum yol boyunca hep ayni isim var. Evet, pahali biraz ama zaruri bir ihtiyacta cok iyi bir olanak. Yeni bir teknoloji degil ki bu, abartacak birsey yok. Umarim biz (Turk ureticiler) cok daha iyilerini yapariz. Sen git Emirates'te uc arkadasim, binme THY ucaklarina diyen olursa yanitim, zaten THY ucaklarina hic binmedigimdir - bilgi icin bastan soyleyeyim de hic polemige girmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir bu eksikti.Bizim görgüsüz, cahil ve medeniyetsiz ''uçak yolcumuz''..(diğer düzgün insanları tenzih ederim) için bir bu eksikti. Artık uçuşlarda bizim sığırların telefon zilinden ve bitmeyen konuşmalardan kurtulamayız.Denizotobüsleri ilk sefere başladığında içerisi festival alanı gibiydi,sonra düzelttiler.Düşünsenize havada telefon geyiğinden kaçıp kurtulacak yerimiz de yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O zaman diğer problemlere de teknik çözüm bulsunlar. Gaz odalı uçak yapalım sigara içilsin, oturaklı koltuk koyalım isteyen koltuğundan kalkmadan ihtiyacını gidersin, Türk hamamı ve masaj salonu da olabilir. İstenirse daha da görgüsüz olabiliriz. Olayda sadece emniyet değil, görgü de önemli. Omuz omuza oturduğumuz adamın eşiyle veya işiyle ilgili konuları niye dinlemek zorunda olayım ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dakikasi 10 $ diye anons yapilsin bak bakalim nasil kapiyo o kapatmayan sigirlar ( bildigim kadariyla 10 $)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Toplu Taşıma araçlarında belirli bir süre telefon ile görüşülmese ne olur sanki? Arkadaşa katılıyorum yol boyu bir sürü telefon konuşması dinle. Yapılmasın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşa aynen katılıyorum. Milletimiz çok görgüsüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
otur dinle artık yol boyu görgüsüz insanların bağrış çağrış konuşmalarını..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000