03 Temmuz 2008, Perşembe 11:03:56

Uçakta bomba var şakasına 3 yıl!

Adana’dan İzmir’e gitmek üzere eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yapan emekli Deniz Albay 67 yaşındaki Mete Köksal hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
  • yorumsuz vallahi..
  • Gayet doğru bir karar. Hatta 3 yıl az bile. Daha çok olmalı. Öğlece başta bu salakça şakayı yapan kişi olmak üzere herkez havacılıkta şaka olmadığını şaka bile yapılamayacağını anlamış olur. Bu kişi kim oluyorki o kadar kişinin zamanını çalabiliyor. Gerçekten ceza az. Uzun yıllar tıkın içeri aklı başına gelsin...

Adana’dan İzmir’e gitmek üzere eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yapan emekli Deniz Albay 67 yaşındaki Mete Köksal hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Emekli Albay Köksal, “Gülerek şaka yaptım, neden ciddiye aldılar bilmiyorum” dedi.

Mersin’de oturan emekli Albay Köksal ile eşi 61 yaşındaki Şükriye Füsun Köksal, 6 Mayıs’ta İzmir’e gitmek için Sun Ekspres Hava Yolları’na ait uçağa bindi. İddiaya göre, uçak havalanmadan önce kontrollerini yapan iki kadın hostesin dikkatini Mete Köksal’ın elindeki poşet çekti. Köksal, poşetin içinde ne olduğunu soran hosteslere bomba olduğunu söyledi. Bunun üzerine hostesler durumu pilota, pilot da kuleye bildirdi. Tüm yolcular ve bagajları uçaktan indirildi. Uçaktan inmek istemeyen ve bu kez poşetin içinde su şişesi ile simit türü yiyecek olduğunu söyleyen Köksal ve eşi polis nezaretinde gözaltına alındı. Uçak, diğer yolcular ve bagajları arandıktan sonra 2 saat 15 dakika gecikmeli havalandı. Köksal ve eşi karakolda ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı, uçaktaki bomba şakasıyla ilgili soruşturmayı tamamlayarak emekli Albay Köksal hakkında, uçakta bomba olduğunu söylemek suretiyle ‘suç uydurma’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Önümüzdeki Kasım ayında tutuksuz yargılanmaya başlayacak olan Köksal, karakolda verdiği ifadesinde, yaptığı şakanın hostesler ve pilot tarafından ciddiye alındığını iddia ederek yaşananları şöyle anlattı:

“İzmir’e gitmek için eşimle birlikte Adana Havalimanı’na geldiğimizde güvenlik kontrolünden geçtikten sonra bizi uçağa alarak yerimizi gösterdiler. Uçakta elimde bulunan içinde su ve simit türü yiyecekler olan poşeti üst rafa yerleştirirken yanıma 2 hostes geldi. Poşetin içinde ne olduğunu sordular. Ben de kendilerine gülerek ‘bomba’ olduğunu söyledim. Amacım şaka yapmaktı. Onlar da şaka olduğunu anlayarak, poşet içinde aşağıya akacak bir şeyin olup olmadığını öğrenmek için sorduklarını söylediler. Poşeti aşağıya almamızı istediler. Poşetteki su şişesini alıp poşeti tekrar yerine koyduk. Hosteslerden birisi ‘Şaka yapıyorsunuz ama bunun sonucu ciddi olabilir’ dedi. Ben de kendisine poşetin içini gördüğünü, bomba olmadığını, şaka yaptığımı söyledim. Eşimle birlikte yerimize yerleştikten bir süre sonra yanımıza hosteslerle birlikte resmi polisler geldi. Bizden kimlik istediler. Askeri emeklilik kimliğimi de gösterdim. Pilot, eşimle birlikte uçaktan inmemizi istemiş. Buna karşı çıktım, suçumun olmadığını şaka yaptığımı söyledim. Uçaktan inmeyince bütün yolcuları indirdiler. Eşimle beni polis karakoluna götürdüler. Ben askerlikten emekli, görünüş itibarı ile şüphe uyandıracak yapıda biri değilim. Eşim de değil. Gülerek, samimi bir şekilde şaka yaptım neden ciddiye aldılar bilmiyorum. Poşeti açarak içini de gösterdik.”

AYNI FİRMADA YİNE BOMBA ŞAKASI

Bu arada, İzmir’den Adana’ya gelmek için 24 Haziran’da havalanan Sun Ekspres Hava Yolları’na ait uçakta yine bomba paniği yaşanmıştı. Yolculardan müzisyen Hasan Soner, emniyet kemerini bağlaması konusunda kendisini uyaran hostesler ile tartışmış, uçağın arka tarafına götürülürken üzerinde bomba olduğunu söylemişti. Bunun üzerine paniğe kapılan hostesler durumu pilota bildirmiş, uçak 15 dakika havada kaldıktan sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na acil iniş yapmıştı. Alkollü olduğu iddia edilen Hasan Soner gözaltına alınmıştı.

 

Uçakta bomba var şakasına 3 yıl!

Yorumlar

eylül ~ 16 yıl önce
yorumsuz vallahi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 16 yıl önce
Gayet doğru bir karar. Hatta 3 yıl az bile. Daha çok olmalı. Öğlece başta bu salakça şakayı yapan kişi olmak üzere herkez havacılıkta şaka olmadığını şaka bile yapılamayacağını anlamış olur. Bu kişi kim oluyorki o kadar kişinin zamanını çalabiliyor. Gerçekten ceza az. Uzun yıllar tıkın içeri aklı başına gelsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000