29 Ekim 2010, Cuma 15:04:16

UÇAKTA AYAĞA KALKMAK YASAKLANDI!

Herhangi bire ülkeden ABD'ye veya ABD'den yurtdışına uçan herhangi uçakta yolcuların ayağa kalkması yasaklandı.
  • tsa nın kararıdır..thy de 10 gün önce duyurusu çıkmıştı.Galley,tuvalet önlerinde uzun süreli beklemek, dolaşmak vs ile ilgiliydi.Ayrıca tuvalette uzun süreli kalmak ve tuvaletlerin 30 dk da bir yabancı madde, paket kontrolüde belirtilmişti.
  • Bu haberin kaynagi neresi? Yurtidisi ingilizce gazetelere bakiyorum, boyle bir haber yok?
  • uçak indikten sonrada kalkamicaz ama..malum oturmaktan heryerimiz karıncalanicak bünye kaldirmicak..
  • Bu haber, 1 Nisan sakasi olmasin?
  • Bence bu ABD Ay'a tasinsin. Böylece kendini terörden etkili bir sekilde izole edebilir. Bizde acayip acayip aletlerin içine girip kanser riskimizi arttirmadan seyahat edebiliriz.
  • Eğer doğruysa uygulanabilirliği kısıtlı. Amerikan hava sahasına girmeden böyle bir yasağı uygulamak yasal olaak pek mümkün değil.Özellikle Amerika tescilli uçaklar dışındaki uçaklarda...
  • kendi gölgelerinden korkar oldular.. Taliban da Amerika'nın gölgesiydi aslında..
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bu olsa olsa paranoyaklıkta gelinen son nokta olmalidir... Bu kararı veren destekleyen herkesin bence çok acil bir psikolojik destek almaya ihtiyaçları vardır... ne diyelim;Allah şifalar versin ...
  • En büyük hayallerimden birisi bu amerika yolculugu ucak tam inişe geçme ananosu gelince bom diye avazım çıktıgı kadar bagırmak düşünsenize o korkuyu aglamaları.. :D bu kadar korkak millet görmedim sorsan mangalda kül bırakmazlar tek bir adamları ırakı yok eder amerikayı kötülüklerden korur ama iş icraate gelince sus pus kalırlar korkarlar
Türkiye gibi ülkelerden ABD'ye bir uçuşun 14 saate kadar uzayabileceği durumlarda bu talimat yolculara resmen bir işkence olacak. Kabul edilen yasaya göre "Acil tuvalet ihtiyacı dışında" uçaklarda ayağa kalkılması yasaklandı.

ABD'nin "Homeland Security" kurumu tarafından önerilen ve kabul edilen yeni talimata göre, uçağın hangi sınıfında olursa olsun, yolculuk esnasında "Ülke güvenliği" gerekçesiyle ayağa kalkmak yasak. Bu önlemle, kötü niyetli kişilerin pilot kabinine yaklaşmaları engellenecek.

Modern uçakların first class yolcularına hizmet vermesi için tasarlanan bar kısımları bu yasağa dahildir.

Bacaklarında rahatsızlık duyan, belini doğrultmak isteyen veya aynı uçakta uçan bir tanıdığının yanına birkaç saniyeliğine gitmek isteyenler de bu yasaktan muaf tutulmuyor.

Yine de ABD'ye giderken veya ABD'den ayrılırken ayağa kalkmaya yeltenen yolcu olursa, ABD uçuşlarının tümünde uçakta bulunan "Skymarshal" oturmaya zorlamakta yetkili bulunuyor. Ve bu yolcuyu havalimanında polis karşılıyor.

ABD'nin tek taraflı olarak aldığı bu karar diğer ülkelerde nasıl karşılanacağı henüz bilinmiyor ama Avrupa medyası bu uygulamayı şimdiden manşetlerine taşıdı ve hararetli bir tartışmayı başlattı bile. Ayrıca siz siz olun uçuştan önce yanınıza yumuşak bir yastık almayı unutmayın.
UÇAKTA AYAĞA KALKMAK YASAKLANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
tsa nın kararıdır..thy de 10 gün önce duyurusu çıkmıştı.Galley,tuvalet önlerinde uzun süreli beklemek, dolaşmak vs ile ilgiliydi.Ayrıca tuvalette uzun süreli kalmak ve tuvaletlerin 30 dk da bir yabancı madde, paket kontrolüde belirtilmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberin kaynagi neresi? Yurtidisi ingilizce gazetelere bakiyorum, boyle bir haber yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak indikten sonrada kalkamicaz ama..malum oturmaktan heryerimiz karıncalanicak bünye kaldirmicak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haber, 1 Nisan sakasi olmasin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence bu ABD Ay'a tasinsin. Böylece kendini terörden etkili bir sekilde izole edebilir. Bizde acayip acayip aletlerin içine girip kanser riskimizi arttirmadan seyahat edebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer doğruysa uygulanabilirliği kısıtlı. Amerikan hava sahasına girmeden böyle bir yasağı uygulamak yasal olaak pek mümkün değil.Özellikle Amerika tescilli uçaklar dışındaki uçaklarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendi gölgelerinden korkar oldular.. Taliban da Amerika'nın gölgesiydi aslında..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu olsa olsa paranoyaklıkta gelinen son nokta olmalidir... Bu kararı veren destekleyen herkesin bence çok acil bir psikolojik destek almaya ihtiyaçları vardır... ne diyelim;Allah şifalar versin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En büyük hayallerimden birisi bu amerika yolculugu ucak tam inişe geçme ananosu gelince bom diye avazım çıktıgı kadar bagırmak düşünsenize o korkuyu aglamaları.. :D bu kadar korkak millet görmedim sorsan mangalda kül bırakmazlar tek bir adamları ırakı yok eder amerikayı kötülüklerden korur ama iş icraate gelince sus pus kalırlar korkarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000