05 Ağustos 2015, Çarşamba 07:55:01

Uçakların sayısı azaltılıyor

NATO Sözcüsü Carmen Romero, Baltık ülkelerindeki savaş uçaklarının sayısını 1 Eylül'den itibaren 2 kat azaltarak 8'e indireceklerini açıkladı.
  • Iki kat azaltmak değişik bir tabir. Yarıya indirmek deseydiniz keşke.

NATO Sözcüsü Carmen Romero, Baltık ülkelerindeki savaş uçaklarının sayısını 1 Eylül'den itibaren 2 kat azaltarak 8'e indireceklerini açıkladı. Söz konusu uçakların, Litvanya ve Estonya'daki hava üslerinde kalacağı belirtildi.

Romero, "NATO'nun Baltık hava alanını koruma misyonunda, 1 Eylül'den itibaren 8 uçağı kalacak. NATO'da askeri kararlar alanların değerlendirmelerine göre, 8 uçak şimdilik Baltık hava alanını korumak için yeterli. Bu sayı yine de Rusya-Ukrayna krizi öncesinde sahip olduğumuzun iki katı. Kriz öncesi, her rotasyonda 4 uçak vardı" dedi.

Ukrayna'da krizin başlamasıyla birçok müttefikin, NATO'nun arttırdığı destek tedbirlerine katılma isteğini dile getirdiğini belirten Romero, "Sonuçta, askeri ihtiyaç 8 uçak seviyesinde kalsa da Baltık hava alanının korunması için 16 uçak ayrılmıştı" diye ekledi.

Baltık ülkeleri, hava devriyesine uygun uçaklara sahip değil. Bu nedenle, NATO'ya katıldıkları Nisan 2004'ten bu yana hava alanlarını koruma görevini NATO ülkeleri üstlendi. Uçaklar, Litvanya'nın Siauliai kentine 5 kilometre mesafedeki Zoknyai havaalanında ve Estonya'nın Emari hava üssünde konuşlandırılmıştı.

Uçakların sayısı azaltılıyor

Yorumlar

Xyz ~ 9 yıl önce
Iki kat azaltmak değişik bir tabir. Yarıya indirmek deseydiniz keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000