23 Mart 2011, Çarşamba 17:12:03

UÇAKLARIN İNİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

BM kararının ardından Libya’ya yönelik düzenlenmekte olan hava saldırılarına katılan Katar Hava Kuvvetlerine ait üç uçağın, dün Larnaka Havaalanına “zorunlu iniş” gerçekleştirdiği, Rum Yönetiminin ilk iniş talebine izin vermemesine karşın, acil iniş talebi sonucu izin vermek zorunda kaldığı belirtil
  • Madem izin alamadılar ercan kule ile irtibata geçselerdi ercan havaalanına iniş izni isteselermiş hem bu türkiyenin seve seve izin vereceği bir öngörü şonuçta şu anda türkiyede gemi göndererek Bm kararlarına uymuş oldu ..
  • 1993 YILINDA BH İÇİN BM UÇUŞA YASAK BÖLGE UYGULAMASI BAŞLATMIŞ, "DENY FLIGHT" YUNANİSTAN 142 NCİ FİLO NUN GEÇİŞİNE İZİN VERMEMİŞ, GİRİT'İN GÜNEYİNDEN İNTİKAL GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ. HAVA SAHASINI AÇMAMA KARARININ GKRY'Nİ ZOR DURUMDA BIRKACAGINI DÜŞÜNMEK BİRAZ ZORLAMA BİR YORUM...
  • Kaddafi Israile karsi her savasta Suriye ve Misira yardim olarak Mirage uçaklarini yolladi ama simdi saltanatina düskün ve Araplar için hiç birsey yapmayan kalles Katar Pilotlari tarafindan bombalanacak, Imperyalistlere iyi görünsünler diye. YUH BE ARAP OLMAKTAN UTANIN !!!!!!!!! Size yeni bir LAUWRENCE Lazim adam olasiniz diye.!!!!!!
Gazeteler, Larnaka’ya, Libya’ya düzenlenen hava saldırısına katılmak amacıyla Girit’e gitmekte olan, ikisi Miraj tipi savaş, biri de nakliye olmak üzere üç uçağın yakıt ikmali için indiğini; yakıt ikmali gerçekleştirmelerinin ardından dün akşam üzeri adadan ayrıldıklarını yazdı.

Haravgi’ye göre, Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, yaptığı yazılı açıklamada; Katar uçaklarından gelen iniş izni talebinin, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde gayrı yasal olarak son anda yapıldığını ve yetkili makamların, AB üyesi bazı ülkeler gibi Güney Kıbrıs’ın da harekatı desteklememe politikasından ötürü iniş izni vermediklerini belirtti.

Stefanu, ancak uçakların yakıtlarının bittiğini belirterek acil iniş izni istemeleri sonrasında, Rum Sivil Havacılık yetkililerinin uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde iniş izni vermek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Öte yandan Politis gazetesi, Katar uçaklarının iniş talebinin Rum hükümetini zor bir duruma soktuğunu, uçaklara iniş izni vermeyen Güney Kıbrıs’ın, BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’ya askeri operasyonları öngören kararını hiçe saymış olduğunu yazdı.

Diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, gazete, Libya’ya gerçekleştirilen operasyonun temelini oluşturan Güvenlik Konseyi’nin söz konusu kararının, BM tüzüğünün 7. maddesini aktif hale getirdiğini, BM üyesi olan Güney Kıbrıs’ın da bu madde uyarınca Katar uçaklarına izin vermekle yükümlü olduklarını belirtti.

ÖNCE İZİN VERİLDİ İDDİASI
Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak, Katar uçaklarının inişine önce izin verildiğini ancak daha sonra konunun hükümet yetkililerine aksetmesiyle bürokrasi unsurunun devreye girdiğini iddia etti.

Rum Sivil Havacılık Dairesi’nden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, gazete, Katar’ın söz konusu üç uçak için, Güney Kıbrıs hava sahası üzerinden Girit’e gideceklerine dair, önceki gün bir plan sunduğunu, ancak planın Pazartesi günü değil Salı günü gerçekleştiğini yazdı.

Dün uçuş gerçekleştiren üç uçağın ikmal için izin istediği ve iniş izninin de verildiğini savunan gazete, ancak durumu yakından takip eden başka bir yetkili makamın, olayın hassasiyetini göz önüne alarak durumu Rum Dışişleri Bakanlığı’na ilettiğini savundu.

Dışişleri Bakanlığı ise durumdan Başkanlık Sarayı’nın haberdar olması gerektiğini düşünerek bu yönde hareket etti ancak uçakların iniş talebine hükümetin verdiği yanıt, uçakların acil iniş talebiyle sabah 11’de Larnaka Havaalanına inmesinden sonra, saat 12:10’da yetkili makamlara ulaştı.

Gazete, Rum hükümet yetkililerinin bu durumu doğrulamadıklarını da belirtti.

Alithia gazetesi ise, konuya ilişkin haberini “Katar’a EVET Üslere Hayır” başlığı altında verdi ve Stefanu’nun dün yaptığı açıklamada Katar uçaklarının inişinin “büyük bir olay olmadığını” söylediğini aktardı.

Habere göre Stefanu, yazılı açıklamamasının yanı sıra dün Rum Radyosunda bir programa katılarak durumu değerlendirdi.

Uçakların ineceğinden önceden haberleri olmadığını savunan Stefanu; ancak uçakların inişinin büyük bir olay olmadığını, bu yüzden kısa bir yazılı açıklama yapmakla yetindiklerini savundu.

Stefanu; Libya’daki askeri operasyona dahil olmayı istemediklerini ve bu konuda “Kuruluş Anlaşmasına” göre hak sahibi olan İngiltere’yi de bilgilendirdiklerini belirtti.

KASULİDİS: “BİZ KADDAFİLİ LİBYA’YA KIZGINIZ”
Diğer yandan DİSİ AP Milletvekili İoannis Kasulidis, operasyonlara katılma konusunda Rum hükümeti ve Dimitris Hristofyas’ın politikasına tamamen karşı olduğunu açıkladı.

Libya’nın Kaddafi demek olmadığını, Libyalılar demek olduğunu ve şu anda yapılan askeri müdahalelerin Libya halkı lehine, diktatör olan Kaddafi aleyhine yapıldığını savunan Kasulidis ayrıca, Hristofyas’ın tutumuyla neden ülkesini önemsiz bir ülke şeklinde göstermek istediğini de anlamadığını belirterek “biz Kaddafili Libya’ya kızgınız” şeklinde konuştu.

(Kıbrıs Postası)
UÇAKLARIN İNİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Madem izin alamadılar ercan kule ile irtibata geçselerdi ercan havaalanına iniş izni isteselermiş hem bu türkiyenin seve seve izin vereceği bir öngörü şonuçta şu anda türkiyede gemi göndererek Bm kararlarına uymuş oldu ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1993 YILINDA BH İÇİN BM UÇUŞA YASAK BÖLGE UYGULAMASI BAŞLATMIŞ, "DENY FLIGHT" YUNANİSTAN 142 NCİ FİLO NUN GEÇİŞİNE İZİN VERMEMİŞ, GİRİT'İN GÜNEYİNDEN İNTİKAL GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ. HAVA SAHASINI AÇMAMA KARARININ GKRY'Nİ ZOR DURUMDA BIRKACAGINI DÜŞÜNMEK BİRAZ ZORLAMA BİR YORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaddafi Israile karsi her savasta Suriye ve Misira yardim olarak Mirage uçaklarini yolladi ama simdi saltanatina düskün ve Araplar için hiç birsey yapmayan kalles Katar Pilotlari tarafindan bombalanacak, Imperyalistlere iyi görünsünler diye. YUH BE ARAP OLMAKTAN UTANIN !!!!!!!!! Size yeni bir LAUWRENCE Lazim adam olasiniz diye.!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000